Härlig dag

Ibland blir jag lite förvånad av min mellandotter. Hon var på disko i går o då fanns det armband man kunde köpa för en billig peng och hon valde ett som var stenar jag kände igen, så vi var ut o googla lite o jag vart förvånad över de egenskaperna stenarna har haha men nja inte förvånad över att hon valde den MEN jag är ändå förvånad att hon ändå köpte ett så nu kan jag känna mig lite trygg eftersom den ger henne ett bra skydd!
Minstingen sover så sött i sitt rum i kväll o de andra är på sina rum så jag har myst ner mig i soffan o ska kika på "Så ska det låta". 
Vad har ni gjort för roligt i helgen? Jag hade ju premiär på sovande natt och ja jag gillade det. Så det kommer bli fler såna pass även om det är sämre betalt så är det perfekt för mig nu när jag pluggar.
Och jag trodde det va något fel då jag höll på att svettas ihjäl i morse för så varmt har jag inte det hemma på morgonen o inte brukar det vara så varmt när man kommer på morgonen haha men ja jag blir ju bara mer säker på att vi måste byta bostad o det är NU så vi slipper frysa. 
Har tänkt ringa ett bolag imorgon o kolla och jag hoppas på stor tur så vi kan få en bra lägenhet här i vår lilla kommun. 
Söndag kväll o dags att reflektera över vad som varit bra denna vecka som jag vill ta med mig in i nästa o vad som ska lämnas kvar!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Jobbnatt

Godmorgon då har man gjort en sovande natt för första gången. Var lite svårt med alla nya ljud först så som bilar som lät, folk som pratade ute osv men jo då jag somnade till slut. Dax att fixa lite frukost snart o mysa framför tvn haha får passa på när man e på jobbet.
Skulle helt klart kunna ha ett sånt här jobb om jag hade barnpassning. Åka till jobbet och sova o sen åka hem och umgås med barnen. 
Nej nu frulle o sen förbereda dagen lite hihi
Ha en härlig dag o njut av dagen den existerar bara här o nu imorgon är de för sent
PUSS o KRAM


Lördag morgon.

Godmorgon lördag o det är min tur att fixa travraden. Blir en lite klurig omgång men ja jag tror jag fixar det hihi
Fick lite sovmorgon idag och ja det va behövligt. Men det vart sent igår. 
Idag blir det lite äventyr och sen ska mellantjejen till en kompis för det blir disko i kväll, lilla junior ska till sin storebror o minstingen ska till sin storasyster för i natt ska jag ha sovande natt på jobbet för första gången. Ska bli spännande men det kommer bli kanonbra.
Att jag älskar texter med budskap har nog inte undgått någon och igår fick jag äntligen tummen ur.... och fixade så två texter jag hade inköpt för några månader sen kom in i ramar och upp på väggen. Jag är så nöjd men vill ha upp fler och även fotografier så det blir nästa projekt.
Men först får det bli lite mysfrukost med mina små hihi
Ha en härlig dag och ser du någon utan ett leende ge de ett av dina.
PUSS o KRAM
 
 

En blåsig dag.

Oj vad det blåser idag, låter som taket är på väg att blåsa bort haha men det är lugnt så länge man slipper gå ut.
Haft en riktig myskväll med en massa gott att äta och nu så ligger skruttan o kikar på någon film o lilla junior är på sitt rum så nu har jag landat i soffan.Blir film mys o bara njuta av tillvaron.
Men risken är stor jag kommer somna hihi men jaja det är en risk jag får ta hihi
Idag på engelskan så prata vi om utmaningar och vad vi gör för att utmana oss själva. Vad gör du? Eller lever du ditt liv utan en massa utmaningar? 
Bara att sätta sig i skolbänken var en stor utmaning för mig och ja det är det fortfarande. Men jag vet ju att det kommer vara värt det när jag är klar med min utbildning. Sen utmanar jag mig själv genom att kliva utanför min "komfortzon" emellanåt. Det är roligt o jag utvecklar mig själv när jag antar nya utmaningar.
Nej nu tv o soffan hihi
Ha en fortsatt trevlig kväll, sov gott o dröm sött sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 

Fredag morgon.

Godmorgon trött som en gnu men det är så värt det hihi 
Wow fredag redan o sista dagen i skolan för denna vecka. Ska hålla på lite med travet idag och sen ha en riktigt myskväll har jag tänkt mig.
Det vart en telefonbeställning i går och ja jag kommer verkligen älska den det är jag övertygad om. Sen ska mellantjejen få min telefon med kontantkort.
Men jag va osäker på vart jag skulle köpa den men ja jag kommer bli nöjd o tog både fodral o ett extra minnekort till den.
Så nu är det bara att vänta o längta hihi
Idag har jag o skruttan mysmorgon då hon börjar lite senare och det är skönt men de andra ska iväg så det är snart dax att väcka upp de. 
Jag är väldigt tacksam att min äldsta följde med igår så jag kunde handla och att äldsta dottern kunde ta två av de små så de slapp följa med. O ja då jag köpte allt o lite till på listan och snart får jag hem grisköttet jag beställt. 
Det är så skönt när man märker att allt bara flyter på, så skönt.
Nej nu blir det lite meditation o sne fixa lite frukost åt småtrollen hihi
Ha en härlig dag och gör något du blir glad över.
PUSS o KRAM 
 
 

Shopping!

Vilken dag haha har handlat en massa men när jag skulle kolla på telefon så inte fanns de jag kikat på inte haha typiskt... Men jaja får kolla lite mer på nätet o sen bestämma mig efter det!
Har hittat en som jag ska ha men sen är frågan vart man ska beställa den ifrån... Men usch vilka ilandsproblem man har hihi
Åh ikväll är det nypremiär på en serie jag följde förr... Missade inte ett enda avsnitt hihi JAAAAA det är Arkiv X jag pratar om!!!!! Ska bli så spännande. 
Vilken nörd jag är ja jag vet men jag älskar såna typer av filmer. Sånt som handlar om övernaturliga saker.
Ska sätta mig i morgon o börja kolla lite på travet som ska lämnas in på lördag med!
Men nu blir det lite måsten innan jag sjunker ner i soffan o njuter!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

JAG ÄR......

Godmorgon torsdag och skola som gäller för oss alla, så härligt att få komma in i rutinerna igen.
Efter skolan blir det shopping med stora junior ska kolla på ny telefon haha men har inte bestämt mig än så ja vi får se om jag kommer hem med någon eller inte.
Travet gick skapligt igår men ingen utdelning på 6 rätt så nja bara blicka framåt mot lördag då det är v75. O hoppas på att det blir fler rätt då o utdelning hihi
Du vet väl om att du är unik! En bra övning för att stärka självfortoendet är att varje morgon ställa sig framför spegeln och säga JAG ÄR.... o en massa positiva saker om dig själv! Tex, Jag är snygg, Jag är fin, Jag är stolt över mig själv, Jag är en jäkel på kärlek hihi eller hitta på egna saker! Testa några dagar så får du se, ja Rom byggdes inte på en vecka så ge det lite tid så ska du se vad detta kan göra för dig!
Nu blir det att njuta av lite thé o meditation innan det är dax att väcka upp barnen.
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Energitjuvar.

Idag är skruttan helt frisk haha är öm i öronen... Jösses vad hon har tjattrat o sjungit i dag så härligt när barnen mår bra igen och är glada.
Imorgon blir det shopping med stora junior. Sen hem o bara mysa hihi om jag inte somnar först vill säga. 
Men först blir det skola och det ser jag fram emot haha få vila öronen lite.
Men onsdag kväll först med lite trav och kanske något gott o mumsa på hihi
Det här med energitjuvar som många pratar om, har du någon sådan i din närhet? Jag har en nära som är en riktig energitjuv och även om jag försöker skydda mig o barnen så blir vi påverkade... Ibland räcker det med ett telefonsamtal så märker man att energin försvinner eller ett besök där. Både jag o barnen blir påverkade och det är svårt att skydda barnen... Själv kan jag hantera det, bättre vissa dagar. 
Vad gör ni för att skydda er? Ett bra sätt är att tänka sig att du har ett äggskal runt dig som skydd där negativ energi studsar bort o ja det funakr för mig, men på nått sätt så lyckas ändå min energi försvinna..
Får försöka komma på ett bra sätt så jag får behålla den i fortsättningen! Och sen försöka lära barnen hur de ska skydda sig.
Nej nu blir det tv o bara en massa mys.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Onsdag redan!

Godmorgon onsdag redan och ja mitt i veckan. Jösses vart tar dagarna vägen egentligen? Hemmapyssel så skruttan blir pigg någongång. Får bli glass o frukt i mängder hihi o filmmys. Kanske hinner jag öppna engelskaboken......
Men först frukostmys o sen köra de andra till skolan.
Jag har den där bubblande känslan i kroppen idag och ja jag älskar den känslan och vet att något roligt och bra kommer hända då hihi
Idag är det jag som är genomförkyld men jag är pigg så det går över fort.
Åh jag va ju o hämta tofflorna jag beställde igår till skruttan o barnbarnet och min lilla tjej älskade de hihi ska se om jag kan hinna ta kort på de idag.
Tänk vad härligt det är när man inte själv har tålamodet eller orken att lära sig sticka så finns det andra runt om som gör det!
Nej nu är det dags för frukost!
Ha en fin dag och gå ut o gör något du tycker om som du blir glad över!
PUSS o KRAM
 
 

Livet kan va helt perfekt ibland!

Härlig känsla när man får frågan om man vill jobba natt för första gången o de säger jo då men detta fixar du. Och sen någon timme senare så får jag 4 till hihi så härligt.
Jag blir så glad när jag får mer jobb och de funkar så jag hinner plugga med då är det bara helt perfekt.
Hade tänkt gå till plugget i morgon men nja skruttan behöver en dag till hemma tror jag. Hon var helt slut i kväll men vi får ta en mjuk vecka med torsdag o fredag bara för henne o sen se fram emot nästa vecka.
Idag fick jag mail o en fråga om jag vill ingå i en grupp som recenserar en ny målarbok.. Var ju bara tvungen att maila tillbaka o säga att jag är intresserad o hoppas jag får ingå i den testgruppen! 
Berättade även för dottern om den så ja vi får väl se om någon av oss blir uttagna.
Skulle vara riktigt roligt.
Då kan vi sitta tillsammans o måla hihi
Nej nu blir det slapp i soffan en stund.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Morgonpigg katt!

Godmorgon vart väckt av katten i morse som ville gå ut INNAN klockan ringde haha jaja thats life.... Men han hade väl kunnat vänta 10 min så hade klockan ringt hihi
Ska iväg i dag o köpa en sladd till lilla junior så han kan använda datorn igen...
Upptäckte att min mellandotter har gjort en del videos o lagt upp på youtube... haha sötnöten
Blir en mysdag med skruttan så hon får mer ork att gå till dagis i morgon. Det ska bli så skönt och jag ska kolla med syrran om vi kan träffas i helgen o byta julklappar o ta en fika.
Funderar på om jag ska ta med barnen till Örebro på onsdag o shoppa lite men nja blir nog grannkommun istället. Väntar med Ikea till lite längre fram i vår när jag vet om vi får ny lägenhet eller inte..... 
Får nog bli grannkommun.... Dottern behöver nya skor hennes har gått sönder... Förstår inte hur de kunde gå sönder... Men ja det brukar ju vara så, då är det bara att åka o köpa nya..
Skulle gjort det i helgen men de var båda tjejerna dåliga o jag jobbade.... 
Och onsdag slutar vi tidigt alla så då passar det ju bra.
Nej dags o sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och gör något du blir glad av!
PUSS o KRAM
 
 

YES äntligen

Åh är så glad fick besked från CSN och yes nu är det bara o plugga o se glad ut hihi
Så skönt när allt bara löser sig.
Och mina böcker kom idag så de ska jag hämta ut i morgon o sen blir det plugg på fm medans skruttan kikar på tv eller målar. Sen på onsdag ska hon o jag iväg som vanligt.
Tänk nu om jag fixar högskoleprovet hihi då är jag ett steg närmare min dröm! Så härligt.
Och imorgon ska jag ringa några samtal så får vi se om vi kan få fler bollar i rullning hihi
Bara fortsätta nu när jag är i ett flow...
Men nu tänker jag slappa lite i soffan o bara njuta
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Vill ha vår NUUUU .......

Godmorgon ny vecka med nya möjligheter men vi är hemma idag med så skruttan får en chans att bli pigg också. Men har tänkt hon ska få gå till förskolan i morgon.
Åh vad jag vill åka till Ullared och shoppa haha men det får bli lite längre fram i vår istället. Härlig dag det var i går. Var ute på två promenader med en brukare och vädret var ju underbart. Det är rena våren i luften, plusgrad och takdropp. Lite tidigt ja kanske men helt ok för mig OM nu våren vill komma redan!
Idag blir det lite shopping men sen hämta hem alla ungar som är utspridda hihi så vi får tillbaka balansen här hemma och lite rutiner igen. Imorgon är det skola för oss alla och rutiner som vanligt.
Ska försöka sätta mig ner och plugga lite så jag inte kommer efter allt för mycket, har börjat läsa boken i engelskan jag ska redovisa sen.
Lilla skruttan sover fortfarande men idag är hon trött så hon får sova ett tag till innan jag väcker henne så vi får äta lite frukost.
Men nu blir det lite meditation så jag vaknar ordentligt hihi
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Tung i huvudet.

Oj vad trött jag är efter en heldag på jobbet. Men jag trivs så himla bra så det är ok att va trött då.
Det är söndag kväll och dags att reflektera över veckan som varit och ta med sig sånt som är bra och lämna annat negativt kvar.  
Jag är ganska tung i huvudet så det blir sängen snart men...
Jag är nog väldigt nöjd med min vecka som varit även om jag varit hemma med skruttan i två dagar. 
Jag har fått veta en väldigt rolig och fin sak i förtroende samt har kommit igång med studierna. Och jag har världens bästa familj. Och jag vet att de stöttar mig oavsett vilka beslut jag tar.
Nej nu blir det sängen så värken kan försvinna.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Längtar till våren.

Godmorgon trodde jag såg fel först när jag tittade på termometern, det va 0,2 plusgrader ute..... Haha ja det får gärna bli varmare nu o vår. Jag älskar våren när allt kommer till liv och spirar och gror. 
Jag ska fråga dottern om vi kan ta en helg o börja gå igenom alla barnkläder jag har så jag kan göra mig av med de som ska bort.
För nu ivår kommer det bli en stor rensning, men det är ju lite svårt då jag har ingen dragkrok på min bil men ja det får ta tid men det kommer funka. Större grejor kan man kanske få hjälp med att köra bort......
En liten rolig sak jag sett är att en del ser inte vad de själva gör och blir förvånade när folk reagerar på något de säger. Men skulle någon annan göra eller säga samma sak så då reagerar de... Undrar om det är så svårt att inse själv vad man gör eller om man bara struntar i det? Vid ett samtal häromdagen så försökte jag flera gånger förklara en sak men den andre lyssnade inte utan bara gick på o kritiserade och vart upprörd för att jag talade över huvud taget. SÅ till slut så var jag tvungen att fråga om personen lyssnade över huvud taget på vad jag sa? För det va väldigt kränkande ord jag fick höra. Jag sa även att nu är jag snäll och ringer och försöker vara trevlig men du bara är elak så fortsätter du så lägger jag på. Då som först började personen lyssna.... Det är inte första gången det händer. Och nej det är inte första personen heller.... MEN det var nog första gången jag inte tog åt mig, visst klart det känns när man blir kränkt  men jag vart inte arg o skrek tillbaka utan var lugn o sansad. Höjde inte ens rösten när jag pratade. Det var skönt efteråt när jag ändå fick respons på det jag sa, eftersom personen i andre änden lugnade ner sig.
Oftast är nog reaktionen att man går in i ett försvars läge men nja inte denna gång utan jag ville verkligen att personen skulle lyssna och ja det gjorde den och det var en skön känsla men det är svårt ibland att inte gå in i ett försvarsläge och själv skrika men det blir ju bara värre då...
Har ni märkt hur andra är mot andra o mot dig? Märker du hur du är mot andra?
Hur behandlar du dig själv? Lyssnar du på dig själv eller är du kritisk och negativ mot dig själv?
Jag vet att jag har börjat behandla mig själv lite bättre och blivit bättre på att lyssna på mig själv.... 
Nej nu är det dax att sparka igång dagen lite smått hihi
Ha en fin dag och var rädd om dig, du är den personen du ska leva med under resten av ditt liv, så bli vän med dig själv så blir det lättare!
PUSS o KRAM
 
 
 

Huvudvärk.

Haft en riktigt mysdag med skruttan idag. Vi har bakat chokladbollar och lagat mat tillsammans. Sen fick jag sådan konstig huvudvärk så vi kröp ner i sängen o hon kikade på surfplattan medans jag tog en powernap jo då värken försvann men jag vart lite tung i huvudet istället.
så det blir nog en tidig kväll idag. 
Gjorde kasslergryta med ris idag och en god sallad till... Mmmm älskar verkligen att få laga god mat. Gärna tillsammans med barnen. Men de gillar mer o baka av någon konstig anledning haha 
Åh vad jag önskar det kommer någon som köper detta hus snart så vi kan flytta.... Har bestämt mig för att ta en lgh nu o sen se vart vi hamnar när jag sökt högskolan. Jag tror det kommer bli kanon och ja jag vet att det blir en stor omställning för oss alla men ja vi fixar det. Haha jag är som en katt o landar alltid på fötterna.
Nej nu blir det lite tv o mysa ner mig i soffan.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Ensam hemma

Godmorgon kändes lite onstigt att vakna o vara helt själv hemma... Hur ofta händer det liksom? Haha är man mamma så är man aldrig själv.... Men nu vart det som så att minstingen sov kvar hos storasyster då jag slutade så sent i går kväll. Att de andra barnen sover borta händer men då brukar jag alltid ha minstingen hemma.
Men ska hämta henne sen så ordningen blir återställd hihi
Idag blir det en lugn dag med hemmapyssel o kolla igenom lite bilder då jag lovade en brukare att ta med några. Haha det har smittat av sig på jobbet att rita så det är kul när de får det intresset.
Sen blir det ju lite extra roligt när någon som pratar om mindfulness kommer till jobbet och föreläser och sen säger att det är kanonbra att måla för då går man in i ett mediativt tillstånd och kan koppla av.
Jag har fått höra det några gånger och ja jag blir glad över det då.
Det är alltid roligt att lära ut saker till andra och man blir glad när man får respons o de tackar för att jag visat de denna hobby.
Och ja jag tycker det är jätteskönt att sätta sig o måla lite men tyvärr har jag den senaste tiden inte gjort det även om jag skulle behöva varva ner lite så idag har jag bestämt att lilla fröken o jag ska måla lite.
Men nu blir det lite meditation och kaffe så jag vaknar ordentligt hihi
Ha en fin dag och gör något du blir glad över!
PUSS o KRAM
 
 

Härlig dag

Oj vilken härlig dag. Först en massa mys med lilla skruttan o sen jobb. Helt perfekt fredagkväll.
Vart mycket prat och skratt precis som det ska va på en arbetsplats.
Och nu fick jag förklaringen till varför jag fått så många pass i februari hihi ja men vad ska jag säga? Det va ju som jag trodde. 
Men jag är väldigt tveksam, jag trivs väldigt bra där men känner mig bakbunden då vi knappt får göra något med brukarna.... Och där jag hade praktik innan jul där får vi göra massor med brukarna... Och den sista är närmare här men de är yngre o jag är en aning osäker på de... Men där jag jobbar så känner jag till de...
Haha fler ilandsproblem men ja jag har ju ett tag till på mig att bestämma vart jag vill jobba i sommar.
Men nu ska jag nog mysa ner mig i soffan en stund o bara njuta.
Sov så gott sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 

Du är värd allt du vill ha!

Godmorgon fredag idag och blir att pyssla om lilla fröken lite mer så hon kan bli frisk. Ska se om jag kan sätta mig med mina böcker lite och plugga. Behöver börja läsa min bok i engelska och även svenska.
Och även engelska men det får jag ta igen sen i veckan istället.
Men idag blir det mys och gos o kanske lite måsten men ja det ordnar sig det med hihi
Åh jag har den där bubblande känslan i bröstet igen.. Undrar vad för roligt som ska hända idag då hihi 
Brukar ni ha en känsla också att något ska hända men inte veta vad? Haha man blir lite som ett barn på julafton, man går o funderar lite vad det kan va och är förväntansfull. 
Precis den känslan ska man ha när man manifesterar sånt man vill ha in i sitt liv, man ska förvänta sig att det redan är här och att man använder det. Så idag blir det lite manifestationer så det ska bli spännande och se lite hur fort man kan få de sen hihi ibland går det jättefort och ibland tar det lite längre tid. För man tvekar lite och kanske anser att nja är jag verkligen värd detta.... Många sådana tankar kan ställa till det för en MEN det är bara försöka igen och kom ihåg! DU ÄR VÄRD ALLT DU VILL HA! Varför skulle du inte vara det? Du har lika stor rätt att ha kärlek, glädje och allt annat du vill ha. 
Jag vet att sånt jag har kommer det mer av och sånt jag vill ha det kommer även om inte allt kommer idag. 
Men nu blir det lite mysfrukost med barnen innan sonen ska till skolan.
Ha en fin dag och gör något du blir glad av.
PUSS o KRAM
 
 

Febrig dotter!

Dagen vart inte riktigt som jag tänkt mig men ja den vart bra ändå. En liten febrig fröken gjorde att vi fick vara hemma idag och mysa massor. Hade tänkt jag skulle hunnit sätta mig med böckerna men nope ikke så får se om jag kanske hinner lite imorgon.
om inte annat så har jag helgen på mig att plugga lite. Men ska jobba lite också så ja det ordnar sig nog hihi
Idag när solen sken så underbart så var det riktigt mysigt att sitta o kika ut på allt vitt som naturen bjöd på, det gnistra och strålade så fint.
 Men va skönt att va inne i värmen hihi 
Imorgon ska sotaren komma så jag hoppas det blir bättre sen för som det är nu så blääää det ryker in o det blir aldrig någon ordentlig fart... Men imorgon så haha vilka problem man har egentligen. Jag ska nog va tacksam för att jag har värme i huset och ett hem där vi kan känna oss trygga och varma. Det finns många som inte har den möjligheten. 
Ja just det, det är ju kramens dag idag hihi hade nästan glömt bort det... Men jag hann få några av barnen i alla fall hihi har du fått en kram idag? Annars får du en eller så många du vill av mig virtuellt.
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Positiva tankar.

Godmorgon trött idag men jag är uppe o kaffet är i koppen så snart ska jag nog vakna hihi
Idag blir det skola och sen hem o bara njuta av dagen. Men det är lång dag i dag. 
Något jag tänkt på är att varför kan man alltid tro på sånt som är negativt om andra men inte positiva saker? Jo jag försöker så något gott i alla men även jag kan ha svårt ibland.
Det är samma sak med nyheter, en tidning skulle aldrig göra en hel artikel om våldsbrott och våldtäckter skulle minska, men när det ökar om det är så med en procent så kan det skrivas flera artiklar om det? Men ja jag vet det är såna artiklar som folk vill läsa MEN varför? Jag vill gärna läsa om sånt som är bra också! 
Och jag tror inte jag är ensam! jag slutade kolla på nyheterna för några år sen för jag vart alltid så deprimerad när jag tittade, för det var bara negativa saker de pratade om! 
Jo då jag hänger med skapligt ändå vad som händer i världen, men jag väljer själv vart jag ska hämta info och jag slipper bli matad med en massa negativ energi som det ger när man får höra dåliga saker hela tiden.
Ungefär som när du har en person i din närhet som bara pratar om negativa saker till slut orkar man inte längre för din energi försvinner så fort du lyssnat en kort stund på den vännen! 
Nej jag tycker vi kan få en nyhetskanal som pratar om positiva nyheter för såna finns det massor av i världen! Men oftast får vi inte läsa om de! Så vad kan man göra själv? Ja varför inte vara glad och ge folk du möter ett leende. Det kan betyda massor för andra, mycket mer än du tror!
Lite mer kaffe o meditation så jag vaknar ordentligt blir det nu hihi
Ha en fin dag och se hur länge det kan gå idag utan att du klagar eller säger eller tänker något negativt, och skulle du säga något negativt så le och börja om igen så ska du se vilken förändring det kan göra!
PUSS o KRAM
 
 

Blir knappt förvånad längre....

Idag är jag trött men har hunnit gjort det jag hade planerat så ja jag får väl var nöjd helt enkelt! Skolan var lugn o det gick bra. Shoppingen gick bra men lilla plutten va trött o vart ilsken att han satt upp i bilstolen haha men ja han sov i mammas famn medan vi handlade. 
Men jag slutar inte förvånas över att människor ska utnyttja andra, och särkilt de som är svagare och inte vågar säga ifrån! Jag tycker att vuxna människor ska väl kunna behandla andra vuxna med respekt? Man ska inte trycka ner andra för att må bra själv. Man ska inte manipulera andra! Men ändå förekommer sånt överallt i samhället! VARFÖR? Och skulle en person som blir nertryckt protestera så är den dum och visar ingen respekt enligt de som trycker ner. Men jag anser att de som trycker ner eller utnyttjar andra är de som inte visar respekt! 
Eller är man så osäker på sig själv så man måste trycka ner andra för att känna sig stark o stor? 
Tänk om man kunde ha en spegel som visade alla hur de egentligen är! Jag tror många väljer att inte se hur de är mot andra själva, utan allt dåligt som händer de beskyller de andra för..... 
Många skulle nog behöva se hur de är själva innan de uttalar sig i vissa frågor! Jag är inget helgon jag gör fel och misstag i mängder MEN jag försöker visa resekt till andra oavsett hur deras situation är och oavsett vem de är. Men man märker fort vem som utnyttjar andra och skulle man säga det så får man en massa påhopp om olika saker..... För personen vägrar erkänna ens för sig själv att den är den som utnyttjar andra!
Det är tråkigt men alltför vanligt.....
Nej nu ska jag kura ihop mig i soffan och bara mysa lite.
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Kall morgon

Godmorgon ny dag och kallt ute som brrr haha har minus 19 grader och inte den minsta lust att gå ut men jaja jag måste så barnen får sin undervisning och även jag. 
Sen blir det shopping hihi 
Ser fram emot helgen då jag är ledig men även ska jobba lite extra så det blir bra. Har tänkt jag skulle ta med mig min engelska bok så jag kan läsa lite eller något annat med. 
Helgerna brukar vara lugna så då kan man hinna plugga lite eller läsa något om man vill det.
Jag gillar verkligen mitt jobb där inne och jag vet att brukarna trivs med mig också.
Ser fram emot en sommar då jag kanske kan jobba där och sen njuta av sommaren med barnen och sen får vi se när huset blir sålt o vi hittar en bostad. Men jag vet att det kommer lösa sig det med så jag är inte direkt orolig och ja jag vet att allt kommer bli precis så som vi vill ha det.
Men nu är det dax att sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och ge någon en kram idag, men glöm inte ge dig själv en stor kram.
PUSS o KRAM
 
 

Biblioteksbesök.

Tänk vad underbart det är när man får ett sms och kan välja vilka dagar o tider man vill/kan jobba så nu är några pass uppbokade till nästa månad. 
Mattelektionerna vart inställda idag så då passade jag på o hämta lilla skruttan tidigare o sen fick hon följa med till biblioteket så jag kunde låna böcker jag behövde till skolan. 
Har haft min mentala styling som jag fick i gåva av en underbar människa som ger så mycket energi bara genom att prata i telefon. Man blir så glad och får så mycket extra energi när man lägger på. Även om det bara är ett kort samtal. Så ja nu har jag påbörjat min resa hihi det ska bli så spännande.
Imorgon är det samhällskunskap och engelska igen sen blir det lite shopping med äldsta dottern, ska bli kul. Och stora sonen har gjort en inköpslista haha han var lite rolig när han visade den för det va bara en massa godsaker men inte vart det dyrt så vi får se imorgon vad han säger när jag berättar hur mycket det verkligen går på! Men jag tror han lärt sig lite av sin syster som är väldigt ekonomisk och får mycket handlat för en liten peng.
Men nu ska jag slappa lite i soffan för det har jag förtjänat då jag har gått igenom kapitlet vi ska diskutera imorgon.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Tröttmössan är på!

Godmorgon tröttmössan är på idag men det är så värt det!
Idag blir det skola och sen pyssla om hemmet lite, ska iväg imorgon när jag slutar tidigt och fixa en ny golvmopp haha råkade ju ha sönder den andra!
Men ska även försöka hinna med att gå till biblioteket och kolla om jag hittar en bok som jag ska läsa i engelskan samt boken jag ska läsa i svenskan.  
Sen börja planera inför högskoleprovet och hur det funkar haha ja det är inte lätt alla gånger men jag vet ju vad jag vill så........
Sen börja leta vilken skola jag vill gå och så vidare...........
Men nu först lite mer kaffe och sen väcka upp barnen!
Ha en fin dag och gör något du blir glad av.
PUSS o KRAM
 
 

Wow vilken dag.

Oj vilken dag. Känner sådan glädje och kärlek så det får knappt rum i bröstet på mig. Har fått så många gratulationer så jag är nog en aning tårögd över all vänlighet som visats mig via facebook, sms,skönsång, telefonsamtal och besök. 
Haft en underbar dag och den avslutades på bästa sätt med nystart av kurs i insiktsmeditation och ja vad ska man säga den var helt enkelt underbar och att få träffa alla igen var så roligt.
Men nu är jag ganska slut så det blir att sova lite o jag kan lova att jag kommer somna med ett leende på läpparna ikväll. 
Sov gott o dröm sött sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 

Ny vecka, nya möjligheter!

Godmorgon ny vecka med nya utmaningar. Ska bli intressant o se hur denna vecka kommer bli.
Idag blir det en lugn fm med skruttan och sen skola, hämta stora junior som ska vara barnvakt i kväll då jag har första kurstillfället och det ser jag verkligen fram emot.
Jag är tacksam jag har mina stora barn som ställer upp för mig så jag kan göra såna här saker på kvällstid, det uppskattar jag enormt mycket. 
Minstingen börjar senare idag så det blir en massa mys med henne och kanske lite med tvättberget som jag fixade i helgen haha jaja det är rentvätt så det får man väl vara glad för. 
Nej dags för lite kaffe o meditation så man vaknar ordentligt hihi
Önskar alla en underbar dag och gör någon glad idag, men glöm inte bort dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Söndag kväll.

Oj vad jag är trött ikväll haha haft besök och blivit lite firad i förväg och är så glad och nöjd med dagen. Fått så fina presenter och jag älskar när mina barn tänker till och ger mig gåvor från hjärtat. Äldsta dottern har verkligen träffat rätt och hittat en bok som jag bara älskar o ett kanonfint armband som passa mig precis. Mina tre små har gjort varsitt armband till mig så jag är så nöjd och glad. Så det vart lite go fika och ja jag tror de vart nöjda med fikat. Och mina föräldrar var in en kort stund med och fika lite o lämna kuvert med en liten slant i så ja jag funderar på vad man ska köpa för dden slanten..... Mmmm får nog fundera lite till på det innan jag bestämmer mig.
Det är söndag kväll och dags o reflektera veckan som varit och ta med sig sånt som är bra i bagaget o resten kan vi lämna kvar!
Men det finns så mycket jag vill ta med mig haha haft en riktigt rolig vecka och ja jag vet det kommer mer sånt. Men nu ska jag bara mysa i soffan med lite gott och njuta av lite tv.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Sovmorgon.

Godmorgon tog lite sovmorgon idag, vart väckt av en liten som tyckte att nu ska vi gå upp o titta på tv haha jaja bara lyda då. Så nu sitter hon o kikar på tv medans jag njuter av lite kaffe. 
Försöker vakna så vi kan förbereda för tårtan vi ska göra. Haha nej jag fyller inte idag men i veckan och alla barnen utom store sonen ska fira mig idag. Det blir så tight om tid när man pluggar och ska hinna göra allt annat med.
Var ut på CSN igår o såg att de ville ha komplettering så det är fixat nu, bara vänta på besked igen då haha jaja alltid är det något.
Men sen slog det mig en sak i går, en sak som jag förutspådde för något år sen har hänt haha lite komiskt är det när man inser att den känslan man hade då är såååå rätt. Man blir lite stärkt då och vågar göra mer. Jag vet ju att jag har vissa förmågor men jag utövar inte de men vill utveckla de, det är därför jag går kurs i insiktsmeditation just nu. Och den är spännande och ger mig många insikter. Jag har nog haft såna förmågor sen jag föddes men vart skrämd i tonåren så då blockerade jag mig. Men jag fick hjälp att öppna upp mig av en vän, åh vad jag saknar dessa kvällar när vi satt och träna. Så spännande det var. Men ja jag kommer ta upp det mer o mer nu för jag känner det är så rätt hihi och ja jag kommer använda LOA mer o mer också för den är väldigt spännande när man får kläm på den, ja jag kan tvivla jag med men jag vet att den fungerar och ja jag ska nog få bort de blockeringar jag har så jag kan få det att funka fullt ut!
Men nu lite mysfrukost och tårtbakning hihi
Ha en fin o magisk dag, gör något du blir glad av och se om du kan få dina önskningar att slå in hihi
PUSS o KRAM
 
 

Chokladbollstjuv hihi

Varit ganska effektiv idag, hämtat mellantjejen och hennes kompis följde med hem o sen köra tillbaka de då det vart en övernattning till, sen har jag tagit in ved för hela veckan o sen eldat hela dagen så nu ska vi ha det varmt o skönt även imorgon när vi vaknar. Har även matat tvättmaskin en del o mer lär det bli imorgon haha men nu har jag tagit kväller o myst ner mig i soffan en stund. 
Imorgon kommer äldsta dottern o lilla dreggelmonstret på en fika. Ska bli mysigt. Har tagit upp en massa fika så minstingen har varit ett riktigt kakmonster i kväll o käkat massor med chokladbollar hihi
Men men det finns massor kvar så det gjorde inte så mycket men hon var lite rolig för hon smet ut i köket flera gånger o kom tillbaka o skratta o sa "Haha titta mamma en till" då hade hon redan en chokladboll i munnen så man kunde ju inte göra så mycket.
Men nu ligger hon o förhoppningsvis har somnat haha den lilla rackaren sov länge i morse och det lär nog bli det i morgon med så ja vad ska man säga det är helg hihi
Imorse skrev jag i inlägget om att jag är tacksam för några saker i mitt liv. Och ja börjar man tänka så är det så många saker som man egentligen tar för givet, som rent vatten i kran, toalett som fungerar, ström så spisen kan användas och diskmaskinen, tvättmaskinen, tumlaren etc 
Finns så många saker runt en som man tar för givet att de ska fungera eller finnas där. En varm säng att få ligga i varje kväll, en stol att sitta i vid bordet när man äter, en soffa framför tvn...... Det finns så väldigt mycket och skulle jag skriva ner allt så blir det här inlägget för långt.
Men fundera lite själva så kommer du säkert på massor. 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Tacksamhet!

Godmorgon uppe o njuter av lite kaffe o musik medans resten av familjen sover. Ska hämta dotterns tidigt då hon har sin ridning idag. Men det var ok både för henne o familjen hon sover hos. 
Idag känner jag en enorm stor tacksamhet för allt jag har i livet och allt jag har fått genom alla år. Tänk mitt liv hade kunnat vara så annorlunda egentligen men det är fullt av kärlek och värme av min underbara familj.
Jag har fem härliga ungar (ja de kommer alltid vara små i mina ögon, även om de flyttat hemifrån) som ger mig så mycket glädje och kärlek och fina minnen. De finns där och stöttar mig och puschar mig när jag tappat orken. De är bara de bästa barnen man kan ha!
Vad är ni tacksamma för? Finns det något i ditt liv som du velat ändra på?
Om jag har något haha oja MEN om jag skulle kunna gå tillbaka och ändra något, så jade jag ju inte varit den jag är idag! Och jag är tacksam för den jag har blivit med all erfarenhet jag har och med alla saker jag har upplevt både de bra och de dåliga. För jag har lärt mig något av alla saker som jag varit med om.
Utan allt som hänt mig så hade jag inte varit den jag är idag. Och jag ser en stark kvinna med många bra kvaliteter när jag ser mig i spegeln. En som vet vad hon vill och som vågar säga vad hon vill ha och som vågar gå sin egna väg.
Vad ser du när du ser dig i spegeln?
Nu blir det lite mer kaffe o meditation innan jag sparkar igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och gå ut och skapa minnen och var inte rädd våga ta för dig och säg vad du vill ha! 
PUSS o KRAM
 
 

Mysfredag.

Jösses vilken dag haha haft så kul. Men det har varit fruktansvärt kallt men jag o min papp har hjälpt till o eldat så nu har vi det varmt inne o förhoppningsvis så är det varmt i morgon bitti med. 
Fredag och idag vart det tacos till middag, det var så länge sen vi åt det haha men gott var det o sen vart det film med lillskruttan o lite tv mys med lilla junior medans mellantjejen sover hos en kompis. 
Så nu får jag mysa lite själv framför tvn en stund.
Imorgon blir det en lugn hemmadag med några måsten haha det där tvättberget tar aldrig slut men det är dags att minska det en aning. Lilla sonen har rensat sitt rum så jag antar det kommer en hög därifrån snart hihi 
Men det är ok jag är bara glad för det innebär att mina barn har kläder och jag har en tvättmaskin i huset jag bor i. Tänk många har inte allt detta. Man har mycket att vara tacksam för. Jag har tak över huvudet, även om jag gnäller att det kan vara kallt inne så har vi tak över huvudet och mat på bordet varje dag som gör att vi går mätta till sängen på kvällen och barnen har rena och hela, varma kläder. Finns så mycket jag skulle vilja göra men vet inte riktigt vart jag ska börja. Har så mycket kläder som barnen har växt ur som kan hjälpa någon annan att få lite varma kläder eller hela kläder att ta på sig.
Måste ta och kolla upp vart jag kan lämna dessa så de kommer till användning.
Har plockat ihop en massa skor med som ska iväg men nja kläderna och skorna blir en bra början sen får vi se vart vi ska ta vägen med de bara.
Nu blir det lite mer tv en stund.
Sov gott o dröm sött sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 

Kallt.

Godmorgon vart något knas i går kväll så mitt logginlägg vart aldrig publicerat haha men jaja ni får hålla till godo med två idag på morgonen!
Vakna i morse och hade 17 grader inne brrr ute var det 18 minus så det va väntat att det skulle va lite kyligare inne men inte så kallt som det va.... Jaja bara börja elda o se glad ut haha tur jag o skruttan börjar lite senare idag.
Men hallå det är ju fredag och helgen står inför dörren, så härligt första veckan är gjord och ja jag tycker den har gått fort men det är så härligt!
Snart dax att väcka upp barnen och sen kolla så mellantjejen packat det hon ska ha med sig, då hon ska sova hos en kompis i kväll och följer med direkt efter skolan.
Lilla junior skulle gå till storasyster så jag hämtar honom där och sen ska vi hem o mysa massor och äta lite gott och kanske kolla någon film.
Med andra ord det blir en lugn hemmahelg men stora tjejen kommer på söndag och då ska vi fira lite o äta gott. Sen kommer stora junior på måndag och då ska jag iväg på min kurs som börjar igen.
Har längtat så mycket efter den och det ska bli så kul här nu i vår att gå den.
Men nu börjar det bli dax att väcka upp mina små så vi får äta lite frukost.
Ha en fin dag och ska ni gå ut så klä på er varmt.
PUSS o KRAM
 
 

Trotsåldern.

Tänk om man kunde få hoppa över trotsåldrarna..... Usch de är inga roliga och nu har det slagit till ordentligt på minstingen. Kan själv allt och sen när man låter henne göra de så blir hon galen när det inte funkar. Säger jag något så ska det sätta sig på tvären oavsett vad det gäller haha dags o börja finslipa lite psykologi kanske så jag överlistar henne lite hihi Men allvarligt de här trotsperioderna får en verkligen att fundera på varför man skaffade fler barn haha nej då jag är väldigt glad och tacksam för alla mina barn men de här perioderna hade jag gärna hoppat över. Men det är ju deras sätt att utvecklas och det känns lite lättare när man vet det, men ändå när man är mitt uppe i en sån period så testas tålamodet rejält. 
Idag hade jag matte och hihi det var precis lika lätt och roligt som jag kommer ihåg det. Ska bli så kul att plugga denna termin och jag har bestämt mig för att göra högskoleprovet. Vi prata lite om det på mattelektionen och två av tjejerna har gjort det. Den ena ska göra det nu i vår igen och ja jag ska nog testa i alla fall sen får vi se.
Sen på svenskan så hann jag göra massor o det kändes skönt för då slipper jag göra så mycket hemma. Men ag ska kolla om jag kan få tag i en bok på biblioteket och hinna läsa den också. Men jag gillar det men sen får vi se kan hända jag måste ha en termin till med kärnämnen haha det tar aldrig slut. Jo då men det tar bara lite längre tid än jag tänkt mig. 
Men så länge jag tycker det är roligt och gillar det jag gör så kör jag på det.
Helt sjukt egentligen det är torsdag redan och imorgon är det sista dagen innan helgen, den här veckan försvann ganska fort. Men får lite lugnare morgon än tidigare i veckan, så det ska bli skönt att få mysa lite med skruttan på fm innan vi ska iväg.
Nu ska jag nog mysa ner mig i soffan lite och kika lite på tv.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Kallt ute.

Godmorgon idag var det riktigt kallt ute 15 minus brrr men vi har det varmt o skönt inne så man njuter varje sekund man slipper gå ut hihi
Men vi ska iväg till skola och dagis och idag är det en lång dag så ja det är väl lika bra o sätta igång snart och väcka upp barnen o fixa lite frukost. Men nja lite mer kaffe o meditation ska jag hinna med först.
Min morgonritual vill jag ha kvar så.....
Ska ha lite matte idag och det ska bli kul är så länge sen jag läste det haha ska bli intressant o se om det va lika lätt som jag mindes det eller om det va svårare.
Ska kolla lite på om jag kan hitta boken begagnad eller om jag måste beställa den ny, men det får jag ta senare idag sen.
Läraren var tydligen hemma i tisdags så vi får se hur det blir idag om hon har blivit frisk eller inte.
Men men det märker vi då. 
Nu ska det snart fixas lite frukost till mina små hjärtan hihi
Ha en fin dag och gör något du blir glad av och som gör att du mår bra.
PUSS o KRAM
 
 

Var rädd om dig.

Åh så roligt det var med ämnena idag haha ja jag vet jag är knäpp! Men det är så kul och jag bara älskar det. Ska bli kul imorgon och se hur det kommer bli då det är två kurser med mellanrum mellan så jag hinner åka hem o äta lite samt elda för idag var det riktigt kallt när vi kom hem.... Brrr inte kul när det tar några timmar innan man får upp värmen inne, men tempen ute sjunker så det är väl bara förbereda sig så man kan elda en massa.
Men det är inte kul för man blir väldigt låst.... Men det kanske var meningen från början jag vet inte.... Fast jag sa alla positiva saker som det innebär med en annan värmekälla.... Jaja ingen ide att gräva ner sig i det förflutna men det ska bli varmt snart så det ser jag fram emot.
Jag ser fram emot sportlov och påsklov med barnen och ja jag ser fram emot andra dagar då vi kommer vara lediga och kan göra roliga saker och skapa minnen som de kan bevara och minnas den dagen då jag inte finns här längre.
Jag vill att mina barn ska minnas att jag fanns här för de och att vi gjorde saker tillsammans att jag var närvarande i deras liv. På ett bra sätt förstås. För ärligt talat om du tänker efter vilka minnen har du av dina föräldrar och vad ni gjorde? När du var liten. För min del så jo då jag minns och det jag kommer ihåg är min pappa som gjorde saker med oss barn under sin semester, visst mamma var med men nej närvarande kan man nog inte säga hon var... Tyvärr! 
Hur ser du på dig själv? Jag vet att jag har alltid kämpat med en låg självkänsla men den har ändrats på vissa sätt och ja jag arbetar fortfarande MEN jag har börjat acceptera mitt utseende och min kropp så det är en enorm skön känsla! Var rädd om dig själv, det är den personen du ska leva med i resten av ditt liv oavsett vad som händer. Så bli vän med dig själv så underlättar det din resa in i framtiden.
Nu ska jag mysa ner mig i soffan lite och kika lite på tv.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 
 
 

Trött morgon.

Godmorgon idag är jag trött men får skylla mig själv då jag hade svårt att slita mig från tvn hihi men onsdag redan och mitt i veckan. Den här veckan har gått fort, men det är väl så när man har roligt så flyger tiden.... 
Skola hela fm idag fram till lunch så det blir mastigt men kul. Samhällskunskapen har jag ju gjort en gång så det blir nog mycket upprepning men det är ok men sen engelskan haha ja där får jag något att bita i hihi men det kommer nog gå bra det med.
Men en sak i taget och det är ju faktiskt att vakna just nu hihi men det kommer gå galant och idag får jag besked från csn och kan lämna in min studieförsäkran så det ska bli skönt.
Men nu får det bli lite kaffe och meditation så jag vaknar ordentligt.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Bara en liten stund......

Har landat i soffan efter en lång dag som innehållit svenskalektion och det känns sköööönt att var igång igen. Sen hämta skruttan på dagis och stora junior som var så snäll och ställde upp som barnvakt ikväll så jag kunde få åka och jobba lite. Sen sluta jag tidigt så det var skönt. Det vart en lugn kväll på jobbet och ja det är skönt det med. Sen hem o bråka med datorn lite innan den funka som jag ville hihi 
Såg att en av mina favvofilmer är på tv så det blir att softa lite och kika på den en stund sen.
"Sweet home Alabama" kan man ju se flera gånger. Men ikväll blir det bara en liten stund.
Det är ju en dag i morgon också.
Sov gott o dröm sött sen när det blir! 
PUSS o KRAM
 
 
 

Var dig själv!

Godmorgon uppe med tuppen idag och det ska bli skönt att få se hur vi lägger upp alla kurserna denna termin. Det ska bli riktigt roligt och ja jag kommer säkert tycka det är jobbigt och undra vad jag har gett mig in på MEN det kommer vara så värt det i slutändan. Jag vet ju vad mitt slutgiltiga mål är och jag vet att jag kommer att komma dit så nu kör vi hihi
Ja jag vet det kan reta andra att jag alltid går min egen väg, men det är väl ändå mitt liv jag ska leva och inte någon annans? Lever DU ditt liv eller lever du så som andra vill du ska göra? 
Jag har alltid gått min egen väg och levt mitt liv även om andra har haft åsikter om det och hur jag ska leva. Bara för att man inte följer "mallen" och lever sitt liv så som sina föräldrar gjort eller så som alla andra gör så kan man faktiskt vara lycklig, ja ibland ännu mer när man går sin egna väg.
Var dig själv för du är unik och det finns ingen annan som du! Glöm aldrig det!
Vill du verkligen vara dig själv och göra sånt som du tycker är roligt så gör det! Ja nu sägger jag inte att du ska springa och säga upp dig från ett jobb du inte trivs med, utan förverkliga dig själv och sök jobb som du vill ha och som du trivs med! Säg till dig själv varje morgon: JAG DUGER OCH JAG ÄLSKAR MIG SJÄLV! JAG ÄR DEN JAG ÄR OCH DET ÄR HELT OK! 
Gör det under några dagar så får du se vad det kommer göra med din självkänsla.
Nej nu ska jag ta lite kaffe och fortsätta lyssna på webinariet jag missade häromdagen!
Ha en fin dag och glöm inte DU ÄR HELT UNDERBAR OCH UNIK!
PUSS o KRAM
 
 

Trött.

Oj vilket väder det va i morse när jag skulle köra barnen till skolan och vad gör jag sen? Jo då åker in till grannkommunen så äldsta sonen och jag kan handla lite haha jaja det gick bra men man såg inte mycket av vägen så det gick sakta och fint in hela vägen. Hemresan var inte lika jobbig, det snöade inte lika mycket och det var dagsljus så man såg hur vägen såg ut. 
Var på introduktion till skolan idag och fick förnya mina inloggningsuppgifter till datan där så nu kan jag använda den där med. Härligt att se kurskamraterna igen och ja jag vet att fler kommer så fort vi kommer igång med alla lektioner.
Min lilla skrutta var trött efter mjukstarten på förskolan idag så hon sover så skönt nu och det gör de andra två med snart, hoppas jag i alla fall haha
Jag är trött ikväll men vet ni jag blir inte förvånad längre när folk beter sig illa. Varför ska det vara så svårt att leva sitt egna liv utan att försöka styra någon annan eller göra illa de? Eller måste man prata illa om andra för att själv må bra? 
Nej sannerligen inte! Och ja jag blir trött på såna människor, men de finns nära mig så nej det är inte lätt att säga ifrån för då blir det barnen som får ta allt istället...... Nej det är inte ok det heller men det spelar ingen roll vad jag säger längre.... Så ja det ska bli väääldigt skönt att flytta!!!!
Men nu ska jag krypa upp i soffan o kika lite på tv tänkte jag.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Tidig morgon.

Godmorgon vart en tidig morgon då jag vakna och kroppen inte ville somna om haha så ja det lär nog bli en låååång dag hihi
Ny vecka med nya utmaningar idag och idag börjar skolorna och barnen ska iväg nu på morgonen och jag har introduktion vid 13, så lilla fröken och jag ska ha en förmiddag då vi ska hjälpa hennes storebror att handla lite i grannkommun samt vi passar på o handla lite med. Sen blir det förskola för henne medans jag förbereder mig inför resten av dagen.
Något jag har märkt av i min omgivning är att det är väldigt lugnt, inga bråk eller tjafs utan bara ett lugn. Det är så skönt och ja jag tror vi alla njuter av detta lugnet. Det är så härligt när vi alla landat i detta och bara njuter.
Men nu är det snart dags att väcka upp de små så vi får äta lite frukost och mysa lite innan vi ska iväg. 
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende så ge de ett av dina.
PUSS o KRAM
 
 

Så vacker natur.

Jösses vilken underbar värld vi har, den skiftar i alla möjliga färger och former. Jag brukar inte gilla vintern men jag måste nog säga att moder natur har fått mig att ändra på det! Så fint och vackert och fridfullt och det är bara att njuta av allt som kung Bore gjort med naturen. Varit ute idag och tagit lite kort men jag måste säga att de finaste ställena jag såg så va ju inte kameran med... Typiskt men jaja fick några bra kort även om barnen är med på några, tror jag har riktiga linslusar här hemma hihi men ett kort kommer jag bjuda på i kväll och ärligt talat jag var tvungen att stanna bilen och ta kortet men hade velat ha mer tid så man kunde ha gått ut och tagit lite mer närbilder. Men ja det kanske blir nästa gång.
Vad har ni gjort för roligt idag?
Vi har fixat en stek till middag och sen varit ner till äldsta dottern på en fika efter att vi handlade lite som var absolut helt slut här hemma.
Och nu sitter jag här och lyssnar på "Så ska det låta" och mumsar på lite nötter hihi medans barnen ska försöka komma till ro och somna. Men det lär nog dröja då det är pirrigt inför morgondagen.
Men nu ska jag njuta lite av all musik och bara mysa hihi
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 
 
En bild från i går kväll.
 
 

Sista dagen i veckan.

Godmorgon söndag redan och sista dagen på denna vecka. Njuter av lite kaffe o lugnet innan resten av familjen vaknar, bara jag o lilla skruttan som är vaken. 
Idag blir det att ta in mer ved så jag slipper det i veckan och sen mysa massor då vi ska börja skolan i morgon. Ja jag får en introduktionsdag som börjar 1 och sen lite information sen är det slut hihi men sen börjar vi tidigt resten av veckan så det kommer bli en rejäl utmaning att få upp alla i morgon bitti haha ja det lär nog gå bra då de vill träffa sina kompisar igen efter jullovet.
Vad ska ni göra idag? Ska försöka ta lite kort med idag när all snö ligger helt orörd och det är så fint ute och idag är det inte så kallt "bara" - 3,8 visade termometern i morse. Så jag kan nog få med mig alla barnen ut medans jag tar in ved.
Det är så härligt att vara ute nu när det är sånt här väder, tror vi har varit ute något nästan hela veckan, men de fick inte gå ut o leka när vi hade 20 minus då sa jag faktiskt ifrån haha men då tyckte de jag var tråkig.
Nej nu ska jag sätta mig o kika lite på sängar, har funderingar på o köpa en ny i år, men ja vi får se när det blir o vart jag köper den ifrån hihi
Ha en fin dag och gör något du blir glad av.
PUSS o KRAM
 
 

Lördagsmys

Vilken härlig dag vi haft. Först mysfrukost och sen ut och skotta bort all snö som kommit. Lite mat och slapp vart det, och sedan lite bakat. En blåbärspaj vart det med barnens hjälp. Så vårat lördagsmys började med lite ost och kex, sedan lite filmmys och avsmakning av blåbärspaj med vaniljvisp och glass. Plockat bort stjärnorna i vardagsrummet och adventsljusstaken från köket och satt dit vanliga lampor istället, vart så mysigt och inte så mörkt som det lätt kan bli när man städar bort julen. 
På måndag börjar allt igen och då blir det en massa rutiner igen hihi och ja travet ska jag ta upp igen, har haft uppehåll med det nu ett tag och ja det har varit skönt faktiskt men lite har man saknat det, Men nja det va roligare förut när man spelade tillsammans som det är nu så har det nästan blivit lite hets och då är det inte lika roligt. Så det här uppehållet har varit skönt och något fler kanske skulle prova på.
Ibland kan det vara skönt att stanna upp och bara njuta av livet och det har jag verkligen gjort under mitt lov.
Men ska bli skönt att få komma igång med våra rutiner också och få träffa alla kurskamrater igen och få börja med lite nya kurser hihi
Men nu blir det nog lite mer filmmys.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 
 

Lugn lördagsmorgon.

Godmorgon härligt att vakna och känna att nu har jag sovit klart och sen få gå upp och bara vara själv med kaffekoppen o meditationsskivan en stund hihi har hunnit vara in på förskolans sida och fixat schema för lilla fröken som börjar på måndag igen. Och jag tror hon ser fram emot det, men det har nog varit skönt för oss alla med lite jullov.
Ska fixa böckerna nästa vecka och sen får det bli en mjukstart på alla studierna. Men jag vet att jag fixar detta och det är en skön känsla.
Idag blir det en hemmadag med massa mys och kanske lite pyssel vi får se vad vi ska hitta på.
Ibland undrar jag hur andra tänker.... Har man inte hört av sig på typ 1,5 år och sen nu så helt plötsligt hej.... Har du bytt nr... Eh ja har ju inte hört något från dig o du hade ju bytt nr så det va svårt att lämna det nya då..... 
Haha ja vad ska man säga? Vissa blir aldrig vuxna! 
Det har kommit så mycket snö ute och ja jag gillar det o ska nog få med ungarna ut en stund så jag kan skotta lite snö och sen bara mysa lite. Det är så vackert ute med all snö som kommit. Helt vitt och såååå fint. Ska passa på och ta lite kort när jag är ute sen.
Kanske ha snöbollskrig med barnen också hihi
Nej nu får det bli lite mer kaffe o sen kolla om barnen har lust att komma upp o äta lite frukost.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Filmmys.

Sitter i soffan o kikar lite på en film o skrattar lite för mig själv. Det handlar om en kille som är olyckligt kär i sin tjejkompis som ska gifta sig hihi inte lätt för kraken men ja den är rolig. Men jag vet att när man träffar den sanna kärleken så ja då är man kär. Kärlek är väldigt ljuvligt när man har den men det finns så mycket mer kärlek än bara mellan en man och en kvinna. Kärleken mellan vänner, mellan föräldrar och barn. Kärlek till sina djur.
Tänk om världen kunde fyllas med kärlek och fred, vad härligt det vore.
Idag har vi plockat bort lite mer julsaker haha lilla junior plocka bort allt, men vi andra har våra stjärnor kvar o ljusstaken i köket är kvar med. Men ska fixa det nu i helgen har jag tänkt mig hihi eller också får de vara kvar en stund till.
Ja vi får se men nu ska jag krypa ihop i soffan o se klart filmen.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Tacksamhet.

Godmorgon fredag och helgen står o väntar på oss, så härligt. Men usch vad man blir dagvill när man är ledig hihi hade ingen aning vad det va för dag förren jag såg någon skrev det på fb hihi 
Den kan va både på gott o ont våran kära FB men ja jag har många vänner och likasinnade där. Ibland hinner man chatta med någon men oftast så läser man sånt de lägger ut och många gånger gillar man för det är kloka saker eller roliga de lägger ut.
Har även några grupper jag är med i som jag lärt mig en del från och en del grupper kanske jag lär ut en del saker i.
Vet ni idag är jag väldigt tacksam för min familj, mina barn som alltid finns där och stöttar mig och hjälper mig på ett eller annat sätt. Jag är tacksam för att vi har ett hem så vi kan få sova tryggt och varmt, även om vi fryser emellanåt och gnäller över att det är kallt. Men vi har tak över huvudet, mat på bordet och rent vatten i kran. Som gör att jag kan få en kopp kaffe eller två till morgonen samt thé när jag vill sen. Många saker man har tar man för givet här i livet, men många saker kanske man skulle uppskatta mer om man insåg att man kunde mista de. Som i dagens samhälle har inte alla ett hem och får ligga ute och frysa. Då är många saker i ett hem som man tar för givet något att vara tacksam för. Som rinnande rent vatten, en toalett, en dusch, kunna laga mat, diska och tvätta är några saker man är så van vid och jag är tacksam för att jag har allt detta och en varm säng att få sova i varje kväll. Det finns så mycket att vara tacksam för och ju mer tacksam du är desto mer kommer till dig att vara tacksam för. Så vad är du tacksam för i ditt liv?
Ha en fin dag o gör något du blir glad av idag!
PUSS o KRAM
 
 

Kall dag men otroligt fin.

Brrr idag har det varit kallt men otroligt vackert ute. Var tvungen att åka o handla lite på fm och det va jättehalt men helt ok att köra. Hihi sonen tyckte npg jag lekte lite men nja inte så mycket det va faktiskt halt där det slirade hihi
Hela världen utanför huset är helt vit och det är så fint, ser så orört och oskuldsfullt ut. 
Jag vill bo på landet, det är så fint och rofullt att bo nära naturen och djurlivet. Vi brukar ha några rådjur på tomten på hösten o vårkanten och ser fram emot att de kommer och hälsar på lite sen.
Barnen har gjort chokladbollar idag och de var så duktiga men jag förstår inte att det ska bli så smuligt på golvet haha hade pärlsocker överallt kändes det som. Så ja medans maten stog i ugnen så passade jag på att städa lite efter deras delikata jobb. Men de gjorde många så vi fyllde en burk och la undan till nästa helg när barnen ska komma hem o fira mig som fyller veckan efter sen.
De är så roliga och har börjat göra lite pyssel och smyger med det så jag inte ska se hihi spännande och roligt.
De är så gulliga emellanåt. 
Har ni tänkt på hur olika man reagerar på olika människor? Jag har tre barn bor hemma o jag försöker vara så rättvis och ge de samma uppmärksamhet och tid som jag kan. Men det är svårt när en aldrig blir nöjd. Oavsett vad man gör så ser den bara vad de andra får. Även om det är mindre tid och saker för ett mindre värde så får de andra något som denna inte får. Och skulle jag ge alla tre samma sak så är det inte bra heller. Det är jättesvårt i det läget då de andra två är nöjda och otroligt tacksamma för det de får eller den tiden de har med mig själva. Det är svårt vad man ska göra. För oavsett så lär inte denna bli nöjd.
Hur är du? Är du nöjd med det du har eller vill du ha mer? Ja visst man vill väl alltid ha mer, MEN är du missnöjd med det du har eller? Eller känner du att andra får allt de önskar sig men inte du? Vad tror du det beror på? Jag är nöjd med det jag har men skulle önska mig vissa saker på annorlunda sätt. O ja jag jobbar för att förändra min situation! Gör du? Inte, varför?  Varför tror du att det ska förändras om du inte gör något åt situationen? Ja det kan man ju fråga sig! Men den frågan kan vi ta upp en annan dag hihi
Nu ska jag nog sätta mig i soffan o kika lite på tv och bara slappa hihi
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 
 

Kall morgon

Brrr idag är det kallt ute nästan 20 minus men vi får hålla oss inne idag och njuta av värmen och göra något roligt istället hihi
Ja får mina barn bestämma blir det säkert något bakat och ja vi får väl se det blir ju ganska gott det de hittar på. Men snart dax o gå ner o tända i pannan så det inte hinner bli kallt tills barnen kommer upp. Måste få de att vända dygnet igen så idag blir det väckning av de och sen mysfrukost för oss alla. 
Jag satt och läste lite på en blogg i går och om det här med att kunna dra till sig en ny bostad med hjälp av LOA, jag vet ju att det funkar för vi gjorde ju så med detta huset! Men då hade jag alla barnen med mig och då gick det väldigt fort. Mellantjejen är den som absolut inte vill flytta och ja jag förstår henne men nja på något sätt så ska jag nog få med henne på en flytt och att vi kan få till det ganska snart. Till sommaren i alla fall.
Ett stort hus som vi kommer att kunna bo i under lång tid och det är något som vi alla vill. Kunna flytta och sen slippa det. När vi flyttade hit var det på grund av att den förra hyresvärden skulle sälja huset. Då lovade mina föräldrar (som äger detta) att de aldrig skulle göra något sådant. Men ja det märker man ju vad det löftet var värt. Men det är dax nu att flytta och göra det som är bäst för MIN familj, dvs mig och barnen.
Nej dags för lite kaffe o tända pannan så det blir varmt här inne.
Ha en fin dag och ska ni ut så klä på er varmt och kör försiktigt!
PUSS o KRAM
 
 

Bak, målning och mys.

Vilken dag, minstingen o jag har målat och bakat. Vi alla njöt av nybakade tekakor och sparade så det finns till i morgon bitti och jag tror alla gillade de hihi sen hjälptes vi åt med mat och efterrätten som mellantjejen valde när vi handlade på Lidl sist och kan bara säga mums den var supergod.
Onsdag i dag och ja vi missade det totalt hihi inte många dagar kvar nu till skolan börjar igen och jag vet inte vem som gillar det mest, jag eller barnen hihi
Men det ska bli skönt med rutiner igen och jag ser fram emot allt som våren kommer innebära för min del. Har skrivit upp mig på en kortare yoga kurs, 3 ggr och sen avgöra hur jag vill göra. Fortsätta eller inte. Måste känna på hur det känns och om det passar mig.
Har velat testa flera gånger men ja det har alltid kommit något i vägen för dessa kurser men nu har jag bestämt mig för att jag ska fixa dessa tre gånger och sen utvärdera hur det blir.
Men nu blir det lite film efter revyn jag tittade på med barnen, tradition här hemma att titta på den som brukar visas på trettondagen.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Smyckeskrin i sammet.

Godmorgon brrr idag är det kallt ute 15 minus och det va inte särkilt varmt inne haha men det var ändå inte så farligt men var ju bara o kliva ner o börja elda så det blir varmt.
Idag ska vi baka lite har vi tänkt och då behöver vi få upp värmen i köket lite så inte degen fryser hihi
När jag var liten så ville jag ha ett smyckeskrin mest av allt i present och jag kommer ihåg känslan när jag öppnade alla presenter från mina föräldrar och inget skrin fanns, den besvikelsen var enorm. Men sen kom min farfar och farmor med ett paket och det var ett fint smyckeskrin i sammet, den känslan jag hade då var obeskrivlig. Jag var så glad och lycklig. Och ja jag vet ju nu att det var LOA som jag använt mig av men det visste jag inte då. För jag kommer ihåg hur jag berättade för min mamma och syskon vad jag skulle lägga i mitt smyckeskrin och att jag ville den skulle vara mjuk och röd inuti. Och ja den var klädd i rött sammet på insidan med. Jag hade redan föreställt mig att jag hade den och jag pratade om den som om den redan fanns. Det är precis så det är med LOA. När man har den där lyckokänslan och du ser dig själv med det du vill ha då använder du LOA. Nej det är väldigt lätt och ändå så svårt. För många gånger så har man "blockeringar" i form av känslor eller ord som någon sagt till dig som liten. 
Kan ta ett exempel: När man var liten och ville ha något riktigt ordentligt så kunde man få höra att det var dyrt och att man inte kunde få det för det var för dyrt. En sån sak som man lätt säger till ett barn för att få slut på tjat om saker den vill ha. En sån sak kan göra att du inte känner att du är värd det som du vill ha. Och det kan sätta käppar i hjulet för dig när du använder LOA. En bra bok som jag använder och som är kanon med övningar är The Secret-Magin, av Rhonda Byrne. Där får man lära sig att ändra sitt tänk under 28 dagar med olika övningar varje dag. För en som vill testa detta med LOA börja med den och gör gärna övningarna jag har skrivit om. Som parkeringen, den är lätt och man kan dra in barnen i det. Haha jag vet när jag började använda den övningen så mina större barn tyckte den var fascinerande att oavsett hur mycket bilar det var på parkeringen så fick jag alltid en bra plats just där jag ville ha. 
Varför? Jo dör jag såg mig själv stå där när jag handlat klart och det var nära och bra så jag kunde lasta in barn och varor lätt.
Nej dags o sätta degen så barnen kan få lite färskt bröd till frukosten hihi
Ha en fin dag och le mot världen, ser du någon utan ett leende så ge de ett av dina. 
PUSS o KRAM
 
 

Älskade ungar.

Åh vilka härliga ungar jag har. Man kan inte annat än att älska de. Ja visst de kan trotsa och bråka men ibland är de bara de bästa. Och imorgon ska vi ha en mysdag hela dagen och bara göra roliga saker. Tjejerna och jag ska baka lite imorgon bara för att vi kan och vill. Sen ska lilla junior få hjälpa till och laga maten och sen får det bli filmer i massor och en massa mys. Tycker det låter som en bra dag eller vad säger ni?
Jag och lilla junior har haft filmkväll idag och äntligen tittat på en film jag spelade in från tvn för några dagar sen haha ja vad säger man bättre sent än aldrig eller nått sånt.
Jag har sån där bubblande känsla i bröstet igen, undrar vad för roligt som ska hända. Ja det får väl framtiden visa sen.
Har ni tänkt på hur en del människor lyser upp tillvaron medans andra mörkar den. Vilken slags person är du? Jag hoppas att jag är en som lyser upp tillvaron för andra. Och ja jag försöker umgås med såna som lyser upp min tillvaro. Och visst alla kan ha problem, MEN hur du uttalar de säger mer hur mycket de bekymrar dig än om själva problemet.
Nej nu ska jag krypa upp i soffan o kika lite på Notting Hill på tvn.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Var försiktig med det du önskar, du kan få det o mer därtill.

Godmorgon idag var det kallt med o jag tror kung Bore har bestämt sig för att stanna med kyla nu hihi Men så länge man har det varmt o skönt inne så är det lugnt. Men blir nog värre nästa vecka när man ska ha iväg alla på morgonen och skrapa bilrutorna innan. Det är i såna lägen man önskar man hade garage, det är så skönt att slippa sånt. 
Jag satt och läste lite om LOA (LagenOmAttraktion) igår och ja den fascinerar mig en aning. Allt som vi har i våra liv har vi dragit till oss genom LOA. 
Men sen att dra till sig saker själv är inte det lättaste. EN enkel övning som jag fått att fungera är parkeringsplatser! Haha ja faktiskt jag och barnen har gjort det som en rolig lek och ärligt det funkar varje gång. Vi brukar prata och skratta om att vi ska ha en parkering så vi slipper gå så långt när vi ska handla och varje gång så får vi det oavsett hur fullt det är på parkeringen. Testa får ni se hihi säg bara jag vill ha en parkering så jag slipper gå så långt och den ska vara lätt att köra in och ut från! Och sen när du hittar den så tacka! Svårare är det inte och ja både barnen och jag gillar denna lek hihi vi använder den oavsett om vi ska ner till den loka mataffären eller något större som typ Ikea eller något liknande.
Sen finns det andra saker som är svårare. Men jag vet att för några år sen så skulle jag testa detta med att dra till mig en karl jag ville ha så ja jag satte mig ner och skrev ner vilka egenskaper jag ville ha i en karl. Och ca 6 månader senare så dök det upp en hihi vad som hände? Ja han hade nog andra egenskaper som jag inte skrivit upp och som jag inte ville ha i ett förhållande så det rann ut i sanden. SÅ man ska nog vara lite försiktig med sånt man önskar för man kan få exakt det man vill ha och mer därtill hihi 
Men jag har börjat fundera på att göra som vi gjorde innan vi flyttade in i detta hus, då gjorde alla barnen och jag det som en lek och började planera hur vi skulle möblera och göra i alla rummen och det tog oss tre månader sen kunde vi flytta in hihi och skulle det ta längre tid så ja då får det göra det! Men jag vet ju att det funkade då så då ska det nog funka en gång till!
Har du någon gång önskat dig något så mycket så du kännt att du haft den? Eller har du fått det du önskat genom som ett mirakel? Ja då kan det vara LOA som du använder utan att veta om det. 
Nej nu ska jag sätta mig och önska lite och se vad jag kan få. 
Ha en fin dag och gör något du blir glad av idag!
PUSS o KRAM
 
 

Rolig em/kväll på jobbet.

Hemma igen efter en ganska rolig kväll på jobbet, det är skönt att jobba med människor som är likasinnade och då funkar det hur bra som helst och brukarna blir mer glada och harmoniska och vågar prata och fråga om saker. 
Jag tror att man behöver byta arbetsplats med jämna mellanrum så man inte blir "hemmablind", något som är väldigt lätt när man jobbar på samma ställe med samma uppgifter under en lååång tid. Man blir åh hur ska man säga det... Man får som typ lite tunnelseende och missar kanske viktiga signaler, eller när något utöver det vanliga händer (vilket det gör när man arbetar med andra människor) då blir det kaos. 
Jag vet vi diskuterade det en del gånger när jag jobbade inom äldreomsorgen men inget hände och nej det kommer inte hända på andra ställen heller förrän de får en chef som inser detta.
Det är väl därför jag älskar att vara vikarie för då får jag inte detta tunnelseende.
Men jag känner mer o mer att jag har valt rätt och det sporrar mig lite och jag hoppas det kommer hålla ångan uppe när jag ska studera nu.
Jag har fått så många insikter idag och det är så roligt sen har jag lovat kolla på en film till nästa gång jag ska jobba, så vi kan diskutera den filmen sen. 
Men nu blir det lite soffhäng innan jag sluter de gröna.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Hur behandlar du andra runt dig?

Godmorgon ny vecka och idag blir det lite jobb med de bästa hihi ska bli skönt att jobba med bra personal och slippa bli påhoppad som jag vart sist. Jo jag vet varför hon gjorde det och det var på grund av ren avundsjuka men ändå vuxna människor ska inte göra så.
Har du någon gång behandlat någon illa? Vad gjorde du då? Vad hade du tyckt om det var dig personen behandlade så illa som du gjorde? Har någon behandlat dig illa? Vad gjorde den?
Jag anser att det är aldrig ok att kränka någon annan oavsett orsak. Men många har en viss personlighet så när de försöker skämta så gör de det på ett sånt sätt så man kan ta illa vid sig och säger man det så ja oftast ber de om ursäkt men jag har även varit med om att få ett skratt tillbaka och sen har personen vänt det till sin egen fördel. Men tänk hur du skulle reagerat om någon sa något elakt till dig och sen skrattat när du säger att det va inte en snäll sak att säga. Jag brukar tänka på hur JAG skulle reagera om någon gjorde det mot mig som jag gör mot andra! Och det har fått mig att förändra mitt sätt många gånger mot andra. Men sen finns det dessa som ska utnyttja andra och ja dessa säger jag ifrån till på ett snällt sätt men funkar inte det så får man säga det rent ut och vara ärlig. Ja inte på ett elakt sätt men ärlig ska man vara.
Tänker du på hur du behandlar andra? Skulle du gilla ditt sätt mot dig själv? Om bara för idag du ska tänka på hur du behandlar andra och om du själv skulle gilla det! Det är väldigt nyttigt och ja du kommer nog bli förvånad hur olika du behandlar olika människor. 
Ha en bra dag och tänk på hur du behandlar andra men framför allt hur du behandlar dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Kreativ.

Är så trött haha men väldigt nöjd med dagen, har hunnit tagit in ved, eldat, fikat hos stora dottern och tillagat älgkött med sås och potatis till barnens glädje. Har myst en massa med minstingen och varit ute med henne så hon fick åka pulka medans jag skottade undan snön som kommit och sen har jag passat på o målat lite, de är så roligt att se hur det växer fram med alla färgerna. Älskar det verkligen och ja man passar på när man har lust och inspiration. Men skulle vilja måla på duk igen och staffli haha ja vad ska man säga det är väl den kreativa sidan i mig som vaknar till lite. Men jaja det får bli när jag hittar mitt stora hus så jag kan ha en atelje i den och kunna stå och vara kreativ hur mycket som helst.
Vad gör du för att vara kreativ? Förut pysslade jag och barnen mycket men då vi har så litet så har vi inte något bra system så det kan stå tillgängligt så som det gjorde förut. Det kan jag sakna lite faktiskt och ja jag märker barnen saknar det med ibland.
Men men det får vi ta senare i vårat liv nu är det helt andra planer och ja jag vet de kommer bli helt underbara.
Intution eller magkänslan som den också kallas brukar man ofta nonchalera men oftast visar den sig vara rätt från början. En liten känsla som talar om att det är rätt eller fel men som man oftast bortser ifrån bara för att man vill inte gå emot strömmen eller för att någon annan säger att man har fel. Men vet du när man börjat lyssna på den där magkänslan och man går emot strömmen så brukar folk ändra sig, och säga ja visst du går alltid din väg och du har oftast rätt. MEN de vill ändå försöka ändra dig. Varför? Ja det kan va avundsjuka, för att DU vågar gå din egen väg. Det kan av att de är avundsjuka och vill du ska ha fel. Det finns många orsaker till varför andra vill se dig misslyckas och därför försöker de påverka dig så att du inte ska lyssna på din magkänsla. Om jag lyssnar på den? Ja ibland men jag börjar bli bättre och jag kan tala om en hemlighet att den har aldrig fel. När jag väl lyssnar och går på min magkänsla så blir det bra och ibland kan jag tycka det är tråkigt när den visar sig vara rätt med. Känner jag negativt inför en människa så har jag oftast rätt att den personen är inte bra, men sen blir man ju helt varm i kroppen när man möter en person som känns så rätt för någon och det verkligen funkar så perfekt mellan de. Då känns det så bra.
Men har jag stressigt runt mig så är den svår att känna/höra och då är det lätt det blir helt fel så testa att ta några djupa andetag först och sen känn efter. Känns det bra? Ja då går du på det, känns det helt fel? Ja då får man ändra på något så det känns bra igen. Lycka till!
Nej nu ska jag se om jag kan hitta några roliga bilder som jag lovat jag ska ta med mig till jobbet.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Vitt vinterlandskap.

Godmorgon vilket fint vinterlandskap man vaknar till idag. Helt vitt o orört precis som det ska se ut hihi ja jag vet jag är tokig men det är fint och jag gillar vintern när det ser ut så här. Och jag hoppas det får ligga kvar för barnens skull så de kan få njuta av en riktig fin vinter med snö och allt som hör till, pulkaåkning, skidor, korvgrillning, snöbollskrig och allt annat som hör till. 
Idag ska jag ut o skotta bort snön på parkeringen samt utanför dörren haha så då antar jag att lilla fröken passar på att åka pulka. 
Men ska även hinna med att måla idag har jag tänkt och meditera lite. Meditationen gör så mycket för mig, och ja jag blir alltid trött eftersom jag slappnar av väldigt mycket när jag mediterar hihi men sen finns det vissa meditationer som ger mig ny energi också. Men de längre som verkligen går in på djupet gör mig trött och det är en sån jag har tänkt mig att göra idag. De kortare som ger mig energi gör jag varje morgon och de är enormt sköna och energigivande. Kan tacka min handledare i insiktsmeditation för hennes meditationsskiva, den lyssnar jag på varje morgon och jag vet att min mellantjej älskade sin meditationsskiva med yogaövningar för barn. Ska lägga in den i hennes dator så hon kan lyssna på den när hon vill sen. För kommer hon upp tidigt på morgonen och hör mig lyssna på min skiva så vill hon gärna sitta med och lyssna. Det jag upplevde när hon var med i en yoga grupp var att hon var lugnare då och inte lika rastlös som hon är nu. 
Så ja jag vet vad meditation och yoga kan göra för en människa.
Yoga är något jag alltid velat testa men ansett att det varit för dyrt eller att tiden inte räckt till MEN nu kommer tiden att finnas och ja jag kan nog testa lite hemma först och det ska bli kul att se hur min kropp kommer reagera på det.
Ska bli spännande.
Men nu får det bli en tur ner till pannan o aska ur så jag kan tända o få lite varmt i huset brrr 
Ha en fin dag och gör någon glad, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 
 

Stora flingor som dalar ner.

Åh vilket härligt väder vi har idag, stora vita flingor som dalar ner. Det var så fint att sitta inne och titta ut på det magiska dalandet. Imorgon lär det bli lite skottning hihi
Men vi hade fullt sjå med att få upp värmen inne brrr inte kul när man eldar hela tiden och det aldrig blir varmt... När tempen sjunker som den gjorde så hinner inte termostaten med utan det tar något dygn innan det blir varmt här så idag har vi tänt en massa ljus och myst under filtar. Tror lilla fröken gillade det hihi hon har legat på soffan under filten och kikat på film o myst massor.
Ja vi andra har myst också men.....
Idag har jag äntligen tagit mig tid att måla lite, det var så avkopplande och skönt.
Men märks att man inte gjort det på ett tag så jag fick kramp i handen haha men men den stunden jag kunde hålla på gjorde mig lugn och avslappnad. 
Det är verkligen en skön avkoppling och jag bara älskar det. Kommer verkligen försöka göra det mer nu hihi
Nej dags o kura ihop sig o kika lite på film med lilla junior.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Njuta av stunden.

Godmorgon trött men kunde inte sova så vad gör man? Haha jo då har hunnit tända pannan, plockat ihop tvätt som ska ner o tvättas hihi blir en maskin innan resten lär vakna och nu njuter jag av lite kaffe och bara är i stunden. Det är skönt att jag har lärt mig att stanna upp och njuta av nuet. Många tycker att jo då vi kan slappna av och vila, men de gör egentligen inte det! Deras hjärna och kropp går på högvarv hela tiden för de är så vana vid det. Så även efter en ledighet så är de ej utvilade. Gör denna övning; stanna upp och känn hur du andas. In och ut några gånger. Var det svårt? Nej och du var i stunden. Det är inte så svårt men ändå så kan många inte göra det för hjärnan "babblar" hela tiden om allt möjligt. Men när du andas in och ut så försök att koncentrera dig på dina andetag och inte dina tankar! Ett enkelt sätt att börja och jag lovar när du gjort detta några gånger så lär du märka skillnaden i din kropp. Det kan vara där du hämtar ny energi inför olika saker du vill göra. Ta djupa andetag och andas ut långsamt, var medveten hela tiden om din andning. 
Berätta gärna hur det går, jag vet att jag får massor med energi när jag gör detta och jag gör det ofta. Beroende på vad jag ska göra under dagen. Du kan göra det vart som helst, och när som helst.
Idag blir det nog städning och plockning här hemma, har lust att börja plocka bort julen men nja den får nog va kvar lite till hihi barnen o även jag tycker det är lite mysigt med alla ljus tända och ja det är lite mysigt.
Men nu får det bli tvättstugan en stund o sen lite mer kaffe o meditation hihi
Ha en fin dag och var rädda om dig, du ska leva med dig själv i många år framåt så var din bästa vän och ta hand om dig.
PUSS o KRAM
 
 

Underbar dag!

Vilken härlig dag på det första året. En riktig mysmorgon med mina små tjejer och sen en härlig måltid med familjen bestående av kokt potatis, sås och kalkon. Mums. Tror stora junior vart glad då han fick med sig lite kalkon hem hihi ja även om jag köpte en liten kalkon så blev det otroligt mycket mat. 
Körde hem stora junior och handlade hem bröd, och lilla fröken övertalade mig att köpa bullar hmmm så det vart lite fika när vi kom hem och sen filmmys med skruttan och nu nattning och sen blir det mys i soffan med någon film.
Kan inte haft en bättre dag! Hur har eran varit? Bra hoppas jag och att ni får en riktigt god fortsättning på det nya året. 
Jag önskar att alla kan få precis det de önskar i sina liv. Och vet ni man kan faktiskt få precis det man vill ha! Genom att önska sig det hihi men det berättar jag mer om en annan gång!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Godmorgon ett helt nytt år ligger framför oss som oskrivna blad, vad vill du fylla din sidor med? Blir nog en massa roliga saker. 
Det är så lugnt så här på morgonen på landet jag sitter inne och myser med lite tända ljus och ena dottern sitter i soffan o kikar lite på tv, medans resten av familjen sover.¨En skön start på det nya året, att man får bara sitta och njuta av tillvaron en stund så här på morgonen, det är underbart!
Blir en lugn dag med en massa mys och kanske något gott att äta också hihi
Igår vart det inte riktigt som planerat men ja det vart ändå bra, vi åt en 3-rätters middag och avslutade med lite gott vid tvn och bingolotto. Barnen var väldigt nöjda och även jag. Maten gick åt och alla åt med god aptit. 
Vart först inbjudna till mina föräldrar på lite smörgåstårta.... Mums så gott det är.
Idag blir det en ordentlig middag och sen ska stora sonen åka hem, men han behövde handla lite först så det ska vi nog hinna fixa innan han åker hem.
Men jag hoppas ni alla känner att 2015 har varit bra för er och att ni gjort något ni gillat och är nöjd med det! Jag vet att det finns massor jag är nöjd med och som jag älskat förra året och jag vet att mitt 2016 kommer bli ännu bättre hihi för det är många saker som kommer hända och som jag längtar efter ska hända.
Ha en riktigt god fortsättning på det nya året och gör något ni blir glada av!
PUSS o KRAM
 
 

RSS 2.0