Härlig dag!

Vilken härlig dag! Har verkligen gjort sånt som fallit oss in, vi har målat lite jag o skruttan. Vi var o handlade lite, lagade mat. Drack kaffe med en vän och bara njutit av dagen!
Så härligt! Umgåtts lite med stora dottern med då vi var o handlade samt inköpte mer godis haha tyckte inte vi behövde mer men ja jag hade tydligen fel!
Min minsta dotter kan va riktigt envis ibland.... Hon var riktigt sur på mig i bilen innan stora dottern kom ut så vi kunde åka o handla... FÖR hon skulle minsann bo hos sin stora syster och jag försökte förklara för henne att det går inte då vi inte får plats med alla våra möbler i hennes lägenhet... MEN nej då HON skulle bo hos sin syster o så var det bara haha ja vad ska man säga? Skönt att ha henne så man får sig ett gott skratt ibland!
Hon är en riktig glädjespridare min lilla solstråle!
Hämta ut ett paket med en målarbok idag men vart lite besviken för i beskrivningen så står det att ett 12-p pennor skulle ingå.... Ja då boken kom men inga pennor! Ska kolla imorgon varför.... Eller får nog ta det på måndag men borde ju gå att maila redan imorgon kan jag tycka!
Snart är vår höstlovs vecka slut o vardagen ska börja igen med skola, dagis o lite jobb! Men ikväll tänker jag fortsätta mysa och njuta av ledigt!
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Alla hellgona helg!

Godmorgon vakna tidigt fast man är ledig hihi jaja får lite tid att njuta av kaffe o meditera så jag orkar med dagen sen.
Idag blir det en lugn dag o bara minnas och hedra de som inte finns bland oss längre. 
Lilla junior o jag satt o kolla film igår o det är inte så vanligt men det var väldigt trevligt! Bäst o passa på när de vill umgås hihi annars så är det mer o mer kompisar som gäller. 
Men det är ju så med barn man har de bara till låns en kort stund! Tyvärr sen ska de skapa sina egna liv och forma sig själva, MEN de grundläggande värderingarna har jag varit med o styrt lite över. Lite fantastiskt det att barn är så beroende av sina föräldrar under en kort period och allt hänger på hur man uppfostrar de o hur de är i sig själva HUR de blir som vuxna! Många vuxna de möter på sin väg kan påverka så även om du inte har egna barn! SNÄLLA! Tänk på hur du behandlar barn runt dig! För de kommer ihåg o de kommer att behandla dig på samma sätt. Är man otrevlig så kan det till o med bli så att barnet inte vill ha kontakt med dig! MEN allt är upp till DIG hur du behandlar andra! Allt detta gäller ju även andra än barn! Behandlar du någon illa så lär den undvika dig till slut, behandlar du någon på ett bra o uppmuntrande sätt så lär den gilla att umgås med dig! ALLT hänger på dig!
Bara DU kan bestämma vilken människa DU vill vara och hur du vill att andra ska uppfatta dig!
Och framför allt minnas dig! 
Jag har fina minnen av mina äldre som inte längre finns kroppsligt här hos oss längre! Alla samtal och alla fina tillfällen då de ahr tagit sig tid att umgås o se mig! Sånt är väldigt viktigt för ett barn. Jag minns min "farmor" när vi gick i skogen och plockade blåbär eller när hon berättade om alla blommor och örter hon planterade! Synd bara jag inte skrev ner allt!
Jag hoppas mina barn kommer minnas mig som delaktig o närvarande under deras uppväxt.
Nu ska jag sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och gå ut o skapa minnen både för dig själv o andra!
PUSS o KRAM
 
 

Opps glömde!

Hihi glömde bort här är en bild på maten vi åt samt barnens pumpor!
 
 
 
 

Halloween firande!

Helt sjuk dag haha Jösses vad jag älskar mitt liv just nu o alla insikter jag får till mig o all hjälp jag får! 
Varit ner till dottern o bråkat lite med dreggelmonstret hihi han är ju så god lilla plutten :) 
Sen hade vi lite halloween firande i dag istället för imorgon så vi gjorde i ordning lite nuggets o pommes med annorlunda former o en pizza som va lite kostigt svart hihi Barnen har fått välja hur deras pumpor skulle se ut o sen fick jag skära o försöka få till de lite så som de ville ha de! O nu myser vi med lite gott och bara njuter av att umgås. 
Imorgon ska jag hämta dotter o dreggelmonster så vi får umgås och äta gott o minnas alla som inte finns balnd oss längre.
Men för att återgå till tidigare idag det är ganska roligt att se när masken faller o man ser människor så som de egentligen är utan mask! Inte en vacker syn alla gånger jag kan lova det! Haha men vet ni även om masken inte finns längre så skrämmer de inte mig o de har ingen makt över mig längre! Och DET känns kanonskönt! Jag har bestämt mig och jag vet att det kommer bli så och det finns inget någon kan göra åt det denna gång!
Men nu tänker jag strunta i det och fortsätta umgås med min underbara familj och sen ska jag bara njuta av trevligt samtal senare hihi
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Förändring!

Godmorgon uppe med tuppen och njuter av lite kaffe medans resten av familjen sover hihi vi har höstlov inte har min kropp fattat det haha men det är ok jag får lite egen tid så jag kan samla mig o få lite energi så jag orkar med dagen sen!
Men nästa vecka kommer det bli många förändringar! Först ska junior flytta sina saker till sin lägenhet och vi ska fixa i ordning den lite och hjälpa honom få upp gardiner och tavlor o sånt sen kommer nästa roliga sak jag ska gå igenom alla barnens rum och vi ska bestämma vad de ska ha kvar o vad som ska skänkas eller kastas. Sen ska de få sina "nya" rum medans jag sist ska kolla vilka möbler jag vill ha kvar o inte så junior kanske kan få mer till sin lägenhet eller dottern kanske hittar några av mina ljuslyktor som jag inte använt sen vi flytta hit ja då får hon eller junior ta de!
Ska bli så skönt att få rensa ut massor o göra sig av med sånt som bara står och som ingen använder!
Men nu lite mer kaffe och ladda för en lekdag hos kompisen!
Ha en fin dag och gör något du blir glad av idag!
PUSS o KRAM
 
 

Bananflugor!!!!

WOW jag överlevde dagen haha men nu har stora junior o jag en väldigt viktig diskussion.... Bananflugor som var på insidan av brödpåsen! AHHHH jag får panik o bad honom slänga påsen o han tycker jag e larvig hmmmmm NÄÄÄ det är äckligt när de är på insidan! haha vilka problem vi har! Men de vägra flyga ut så vad ska jag göra??? Ja inte tänker jag äta de i alla fall haha
 
Jo då fotografen va här men han var snäll o tog bara kort i köket o sen slapp vi resten så skönt med tanke på att alla barnen har plockat med sina saker o valt vilka de ska ha kvar o vilka som ska bort! Alla ska ju byta rum nu när stora junior flyttar!
Och han fick besked att på måndag får han nycklarna så han kan börja sen på tisdag o köra lite grejor! Så härligt för han o jag har lovat att på onsdag ska vi åka in till grannkommun och handla lite så han får hem lite basvaror!
Var ner till BVC med lilla fröken idag o jösses vad hon växt haha 16,8 kg o 102,5 cm inte illa för en treåring! O allt vart godkänt! Så nästa check är om ett år, så skönt!
Men nu tänker jag njuta av min ledighet och det ska jag göra i soffan med lite tv och bara vara!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM 
 
 

Tidig morgon.

Godmorgon vakna tidigt idag och njuter av lite kaffe o försöker få lite ordning i alla tankar. Mycket idag som inte känns ok men ja jag ska verkligen försöka göra det bästa av denna situation. Och jag vet att allt kommer att bli till det bästa för mig o barnen. De stora stöttar mig o det känns enormt skönt!
Vi tar en dag i taget o så får det bli.Kan inte göra så mycket mer! Måste orka med allt också o det är inte lätt när de säger en sak o sen ändrar det i nästa stund!
Men ja idag ska jag o lilla skrutt till BVC för en extra koll.... Kommer inte ens ihåg varför vi fick en extra koll.... Var ju på koll för ca 6 månader sen... Jaja det blir nog bra, sen ska vi hämta hem mellantjejen som sovit hos sin storasyster i natt. Och sen hem och fixa lite lunch innan fotografen kommer. Sen tänker jag släppa allt som har med försäljning av huset att göra... MEN jag tänker ha koll på uthyres allternativ! Men åh vad jag skulle vilja ha en sommarstuga nu! Så härligt det vore! 
Men det kommer det med en perfekt sådan som jag verkligen vill ha o behöver! Så under tiden får jag nog sälja lite grejor så jag inte behöver ha så mycket i förrådet sen hihi finns ju alltid nya att köpa sen.
Men först lite meditation nu när lilla skrutt sover! Och sen börja fixa lite frukost. Blir en bra start på dagen!
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Mysig dag!

Känner mig helt slut idag haha fast jag fick sovmorgon så är jag trött!
Har fixat en liten travrad men vet inte om jag orkar se hela haha då är det illa! Men ja det går ju att rätta i efterhand också.
Haft en mysig eftermiddag o kväll, ätit gott o bara umgåtts jag o barnen!
Imorgon ska fotografen komma o plåta lite här inför försäljningen och jag kan säja att det är med väldigt blandade känslor jag kommer ha i morgon. På ett sätt ja jag kan förstå att de vill sälja, men nej samtidigt inte! Deras hus JA men detta jag hyr NEJ inte riktigt! Har försökt prata lite med de idag om hur de ska lösa det ifall jag får tag på en lgh innan huset blir sålt, men nej de vet inte o ärligt så jag börjar undra om de har funderat överhuvud taget! Men som min äldsta son sa; Varför bry sig det är ju faktiskt inte mina problem!
Nej det är det inte men det blir det ändå, för det kommer innebära att mina syskon o jag blir mer osams! Inte så kul! Ja när det gäller den ena så där bryr jag mig inte särskilt mycket för vi har inget gemensamt längre... Men den andra, där kommer det bli tråkigt!
Men ja ärligt så jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det hela! O Nej jag vill inte säga för mycket heller... DÅ jag vet att de förstörde sist vi fick tag på en lgh o var bara en underskrift ifrån att kunna flytta.... Men någon ringde den hyresvärden o sa att jag inte skulle ha den lgh... Ja jag vet det låter sinnessjukt men tyvärr........
Nej nu struntar jag i det o ser fram emot MIN framtid o att den blir precis så som jag vill ha den!
Nu blir det soffhäng o lite trav!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Kall morgon.

Godmorgon idag var det kallt ute o jag fick lite sovmorgon hihi vart inte väckt förrän strax innan 7 så nu sitter tjejerna o kollar morgonbolibompa medans jag njuter av lite kaffe o försöker vakna till lite mer.
Det är minusgrader ute upptäckte jag när jag hämta kaffet o kikade ut på termometern brrr inte mycket men ändå 2 minus haha men ja jag vet det är den årstiden och faktiskt så längtar jag lite efter snön det blir lite ljusare ute då.
Idag ska jag plocka lite mer och sen är det onsdag, lillördag o då ska jag kika lite på travet hihi sen är det ju lotto med hihi kanske är det idag jag vinner storvinsten hihi ja man vet aldrig!
Ska hämta hem sonen och lämna mellantjejen till stora dottern idag och sen har mina fina katter sagt till att maten snart är slut så jag måste köpa mer idag.
Åh vad jag längtar tills nya målarboken kommer och jag får börja utvärdera den o måla massor hihi ska verkligen gå in för det o måla massor varje dag, OM jag hinner! MEN jag är så otroligt tacksam att jag fått den här möjligheten att vara med i denna testgrupp och få boken och måla och lägga upp den på instagram, fb och även här!
Ser fram emot det. Funderar på om jag skulle köpa en målarbok till min mamma så hon kan testa MEN risken är väl stor man bara får höra en massa negativa saker!
Så ja jag struntar i det!
Åh vad jag vill ha klara besked om lägenheten o att vi kan få den o sen ska jag börja leta efter ett sommarhus som vi kan hyra! Åh vad jag vill ha ett sånt! Jag vet att jag har haft fundering på det flera gånger genom åren men då ansett att jag inte har behov av det då jag redan bor i hus på landet året om! MEN nu får jag det bästa av allt!
Jag slipper skotta snö varje dag och jag får sitta inne o njuta när det snöar!
Ja detta kommer bli kanonbra!
Nej dags o börja dagen lite smått kanske hihi
Ha en fin dag och gör någon glad idag, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Bra dag!

Haft en bra dag med shopping, o jag hitta en liten kaffebryggare till junior så nu kan jag få en kopp kaffe när jag är o hälsar på hos honom. Så nu har han så han kan laga lite mat o sen ska jag plocka ut lite ur mina skåp.
Sen en kanonbra sak ev blir det en fyra ledig i februari nästa år! Vågar inte ropa hej riktigt än men yes vill ha den NU! O sen nästa objekt är att hitta en sommarstuga man kan hyra! Vill så gärna ha det och kunna ha mina saker där o kunna hyra åretrunt o bo i lägenhet ändå! 
Åh vad skönt det är när man får den där känslan att allt ordnar sig! 
Den är väldigt härlig! 
Haft många bra upplevelser idag o umgåtts med mina barn, bara en av döttrarna som undvikit. Men det löser sig det med så småningom.
Nu ikväll gick det ett program på Tv 1 som jag verkligen gillade och ska försöka se det nästa vecka med.
"Första hjälpen" heter det och har ni möjlighet så titta! Den var jättebra!
Nej fortsätta måla lite o sen sova kanske blir bra avslutning för idag!
Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Seg morgon.

Godmorgon lite shopping o mer rensning står på schemat idag! Har börjat kolla lite efter nytt boende men verkar svårt, men ja jag ger inte upp bara fortsätta leta.
Ibland är det ganska komiskt att någon kan göra en glad bara genom att skicka ett meddelande och fråga hur man mår. Och personen kan bo långt härifrån. Det är precis som om den kände på sig att man behöver piggas upp o få skratta lite.
Jag är evigt tacksam för den personen som kommit att betyda en del för mig.
Känner mig lite seg idag men vaknat några gånger i natt, den här hostan vill inte riktigt ge sig!
Inte roligt, men ja den ger sig väl någon gång.
Nej dags att sparka igång dagen lite smått kanske så vi kan komma iväg o handla o sen hem o fortsätta röja lite!
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 
 

Röjardag!

Oj vilken dag vi har hållit på o plockat och röjt ska bli sååå skönt när det är klart sen!
Barnen ska byta rum, ja även om det bara blir fram tills vi flyttar så är det väl strunt samma haha jag har ju lovat! Och som sagt i dag börja vi i lilla juniors rum och vi kommer fortsätta plocka o kolla lite leksaker som kanske ska kastas eller stoppas undan. Men han insåg nog att han ska sluta gnälla om kläder för han hade en hel del o det var rentvättat nu o nåde honom om jag hittar rena (eller smutsiga) kläder på golvet igen!
Men jag är trött nu haha men inte får jag gå o lägga mig än..... 
Håller även på o går igenom barnkläder jag har ligger men frågan är om någon är intresserad av att köpa? Eller inte.. Vissa saker har jag tänkt lägga ut men ja vi får se!
Nej ska nog krypa upp i soffan tidigt o kolla på tv så jag har krafter tills imorgon då vi ska åka o shoppa lite!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Höstlov!

Godmorgon ny vecka med nya möjligheter. Har höstlov och behöver inte ställa klockan denna vecka så skönt, men jag tror den lilla har en inbyggd väckarklocka haha just nu sitter hon i köket och pusslar med sin present från moster som hon fick igår och hon gillar den väldigt mycket. 
Idag ska jag inte göra mycket, tänkte fixa lite med tvätt o kolla lite om jag kan hitta något nytt boende. Satt igå o tittade lite o har hittat ett hus men det får jag köpa i såna fall. Men det hade passat oss perfekt!
Ja vi får väl se. 
Jag ska gå igenom lite saker o bestämma vad jag ska behålla o inte! Har lovat dottern att ljuslyktor jag inte vill ha ska hon få gå igenom först innan jag gör mig av med de!
Har ju en del då jag varit återförsäljare av just ljuslyktor haha men sen älskar jag det med o i förra huset vi bodde så hade jag en glasveranda som jag hade några lyktor i samt en inglasad altan så ja det finns massor av sånt!
Nej dags o fixa lite frukost till mig o tjejerna kanske o sen meditera lite innan vi börjar lite smått med dagen!
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Barndomsminnen.

På fm idag träffade vi min lillasyster o hennes två små trollungar, åh de har ju vuxit massor o blivit riktigt stora. De fick sina presenter o jag tror de vart riktigt nöjda! Mina vart jättenöjda över sina presenter i alla fall.
Sen var det lite skönt att få sitta o prata lite med systeryster en stund, inte ofta vi kan göra det.
Jag behövde det och jag tror hon behövde ventilera sig lite. 
Sen har jag o min dotter pratat en del o jag fråga henne vad hon minns av mig om hon tittar tillbaka på sin barndom o jag vart lite glad för det hon sa. Älskade ungen min hur kunde du bli så stor o klok helt plötsligt! 
När jag tänker tillbaka på MIN barndom så har jag massor med glada minnen av saker jag gjort ihop med min pappa eller farmor o farfar eller mormor. Men inte några av vad jag gjort med min mamma! Jag har verkligen funderat och visst hon har varit där men ändå inte.... Svårt att förklara! 
Jag hoppas bara att mina barn kommer att komma ihåg mig o att jag var delaktig i deras roliga minnen!
Åh min lilla skrutta hade feber nu i kväll... Inte kul när barnen är sjuka, men jag hoppas det är nått tillfälligt bara så hon är pigg o kry i morgon bitti!
Sitter o kikar lite på Berg/Meltzer haha o Carola kommer in o bordet gick sönder jösses vilken show. Ja vad ska man säga dessa tjejer bjuder verkligen på sig själva!
Nej nu blir det lite mer soffhäng o kolla klart! Men då det är söndag så ska jag reflektera över veckan som varit och kan ju säga den innehållit massor o allt kanske inte varit så roligt men ja så är det ju i livet!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Vintertid!

Godmorgon lilla skruttan vakna 5 och tyckte vi skulle gå upp haha och innan jag fatta att vi ställt om till vintertid så trodde jag hon var helt galen hihi men ja vi klev upp vid halv 6 så hon vart nöjd ändå!
Men nu när hon fått upp mig o ätit lite så vad gör hon då? Haha jo då hon gick in o la sig igen och ligger o kollar lite på min surfplatta (petson o findus är populära nu).
Ja vad ska man säga hihi lilla älskade ungen.
Jag blir lite fundersam på folk ibland, OM man vill något varför säger man inte det då? Varför ska man gå som katten kring het gröt och tycka att jag har ju antytt lite så den personen MÅSTE fatta vad jag vill!! MEN vet ni det är så här missförstånd byggs upp! Vi är inte tankeläsare, även om det skulle vara kul ibland, så NEJ vi är inte tankeläsare! Vill du något SÄG det!! Vad kan va så hemskt att man inte vågar säga det rent ut? Är man rädd för att bli sårad? Eller är man orolig att man inte ska bli godkänd? Jag vet inte men vet du vad som är värre?! Att inte få veta och att inte våga ställa den där frågan! Det värsta som kan hända är väl att man får ett nej! MEN oavsett så får man veta o behöver inte gå o fundera, den tiden kan man ju faktiskt göra något roligare med! MEN jag tror en del verkligen inte vill UTAN de vill må dåligt o gå o fundera! Och tänka hur skulle det bli om jag gjorde si eller så, eller vad skulle hända om jag får det svaret eller...... JA ni fattar vad jag menar. En del vill bara ha sympatier för då blir de SEDDA o får uppmärksamhet! Ganska tragiskt egentligen... Måste man prata illa om någon annan för att folk ska tycka synd om dig så du kan få bli sedd och få lite uppmärksamhet.... 
Ja det är väl tur det finns olika människor o ärligt talat såna människor som söker sån uppmärksamhet orkar inte jag ha i mitt liv! Varför sitta o lyssna på en människa när den pratar illa om någon du känner bara för att DU ska tycka synd sen om personen som pratar! Nästa gång fråga om personen som talar har pratat med personen och verkligen sagt allt den säger till dig! till den personen den pratar om! 
Många gånger har den tyvärr inte det.....
Nej nog om detta!
Idag ska jag träffa min lillasyster o hennes två små, vi ska fira lite födelsedagar och barnen ska få umgås lite.
Ser fram emot det lite faktiskt!
Sen ska jag börja kolla lite mer på hus som jag kanske kan få hyra eller någon lägenhet men det låter inte särkilt lockande haha konstaterade att ingen av mina tre små har bott i lägenhet utan bara i hus! Så länge sen är det jag bodde i lägenhet.
Men ja jag ska börja rensa lite med så vi kan få iväg en del till second hand.
Och barnen ska få en del saker med, äldsta har ju näst intill inget så där kan han behöva lite av varje!
Ska bli skönt att få rensa ut så man slipper släp på en massa onödigt när man ska flytta!
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende ge de ett av dina! 
PUSS o KRAM
 
 
 

Shopping o lite maskerad!

Var iväg på fm och handlade på Lidl, trodde jag skulle kunna få tag i lite halloween kläder till mellantjejen som skulle på fest i kväll o va utklädd. MEN det enda som fanns var en skelett dräkt som passa minstingen o inget annat allt var slut. Jaja var bara o åka till nästa ställe o kolla men inga dräkter där men vi hitta lite smink så vi kunde göra lite sår o sånt haha det uppskattades kan jag säga. Dottern gick nöjd på fest o minstingen vart nöjd med sin skelettdräkt!
Så även om det inte vart som jag tänkt så vart det ändå bra. Och det är ju huvudsaken!
Fixade lite mat och vi diskuterade priser vad allt kostade och mina barn fick sig en rejäl överraskning! Ibland är det lite roligt att kolla vad en måltid kostar och se barnens miner när de inser vad saker kostar.
Vart lite full i skratt när jag kollade travraden förut, gjorde en skruttrad och tog lite reserver då det va en del chansspikar haha av två spikar så var mina första reserver de som vann annars hade jag de andra rätt haha men den kupongen gav ju ingen utdelning, tyvärr!
Men nu blir det lite soffhäng o kika på film innan jag tar natter.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM!
 
 

Tidig lördagsmorgon.

Godmorgon en liten fröken väckte mig o ville gosa lite, det säger man ju inte nej till även om det är väldigt tidig morgon. Så nu när hon fått upp mig så ska hon ha upp sina bröder hihi klockan är inte ens 7.... 
Ja vad ska man säga haha 
Idag ska det bli lite shopping inför Halloween, hade tänkt åka till Lidl och kanske någon mer affär. Men de hade lite roliga snacks så som nuggets i form av spöken o potatiskroketter eller typ strips i form av spöken haha o allt sånt ska mina huliganer få, vi ska även hinna fixa i ordning pumpor sen som ska stå ute på trappen!
Åh vad jag vill hitta ett nytt hus nu så vi kan flytta, för det känns inte bra som det är nu att veta vi måste flytta men vet inte vart! Jag gillar inte den tanken! MEN ja jag vet det kommer ordna sig. OM jag visste att jag skulle hitta en bra skola till barnen o även till mig så skulle jag inte tveka utan flytta långt härifrån. Börja om på nytt någon annanstans. För egentligen finns det inget mer än barnen som håller mig kvar här. O två av de är vuxna nu och står snart på egna ben. De tre små följer ju med mig! Ja det tål att tänkas på! Ska kolla lite sånt.
Men först Halloween som ska planeras, får se hur mellantjejen mår idag hon hade lite förhöjd temp i går. Hoppas hon är frisk o mår bra så hon kan gå på festen ikväll, ska hjälpa henne o klä ut sig till något, hon har sett fram emot denna fest länge.
Nej dags o förbereda lite frukost så lilla skruttan blir nöjd hihi sen får jag väl lägga mig o vila lite så jag orkar shoppa sen.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Födelsedagsfirande fylld med överraskningar!

Efter en dag fylld av firande för min lilla nyblivna 3-åring så somnade hon sött.
Hon fick bjuda barnen på dagis på glass och sen hem och hjälpa till med tårtan, sen kom storasyster o lilla dreggelmonstret (systersonen), morfar o mormor hit o gratta henne med paket o sång. Hon vart riktigt glad över alla presenter och alla som var här. Sen var det mängder som bad mig hälsa henne o gratta henne via min FB så hon var såå nöjd med allt o sa att jag skulle tacka alla så jag hoppas jag inte missade tacka någon.
Vi har pratat en del om att när man är tre år så måste man försöka sluta suga på tummen.. hihi och det tyckte hon var helt ok så idag har den inte varit så mycket i munnen som den brukar. Men hon frågade om det var ok att få ha den i munnen i kväll bara för att hon fyllde.... Vad ska man svara på det? Klart när man varit så duktig som hon varit hela dagen.
Har även fått hem kött från vår närproducent, det är gott, jag ser bilder på djuren ofta på fb, jag kan åka dit o hälsa på djuren och titta hur de har det och det bästa av allt! JAG FÅR DET HEMKÖRT TILL DÖRREN!
Kan det bli bättre? Nej o denna gång hade jag beställt lite viltkött med. Det är ju så gott med både älg o hjort. Ja kalv med för den delen. Vi är alltid nöjda med allt vi beställer från Ärnebäcks Gård.
Jag fick ett mail idag om att jag blivit uttagen till att vara utvärderare för en ny bok som ska komma ut nu i Oktober. Jag vart så glad när jag fick mailet och vi är 10 st som blivit uttagna så NU väntar jag bara på att boken ska komma så jag får börja måla och sen lägga upp bilder när de är färdigmålade.
Boken heter " Havens hemligheter" av Johanna Basford. Jag är så tacksam att jag är en av de utvalda!
Min dag är helt underbar tack vare det mailet!
Men nu känns det i kroppen att jag varit igång nästan hela dagen så det får bli lite soffhäng innan jag somnar.
Ha en underbar kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM

 

 

Födelsedagsfirande!

Godmorgon laddar för lite skönsång så här på morgonkvisten hihi tur barnen sover än så länge o att jag ska ha sällskap in till födelsedagstjejen.
Hoppas hon ska gilla presenterna. Ska fixa en tårta till em då vi ska fira henne, hennes syster kommer hit o mormor o morfar ska komma. Men blir sista gången vi firar den i huset. 
Kommer sakna detta, även om det känts jobbigt ibland så ja det är ju beslutat så jag har ju inte så mycket att välja på än att leta efter nytt.
Min lilla trollunge ska bjuda på glass på förskolan så det ska vi inhandla efter att vi lämnat de större barnen på skolan. Det blir kul för henne. 
När hon slutar så ska vi till Delicato så hon får välja kakor hon ska bjuda på. Alltid lika kul att se vad de väljer. Sen har vi lite rosa dammsugare som mormor varit så snäll o gjort åt henne.
Nej dags o väcka upp de andra barnen så vi kan väcka min lilla trollunge sen.
Ha en fin dag och gör någon glad idag, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Sjuk o långtråkigt!

Oj vilken dag, har mest legat i sängen o lidit eller nja inte riktigt kanske men har haft feber o värk i tån om vartannat så ja det är skönt att denna dag snart är slut o jag hoppas jag får bli frisk snart, vill åka o shoppa lite.
Imorgon ska vi ha kalas för min minsta lilla skrutta. Fattar inte att det reda har gått tre år sen hon kom till mig. Det var många gånger jag trodde det var kört o att jag förlorat henne när jag väntade henne. Men mitt lilla mirakel kom till slut och jag älskade henne nästan mer då jag såg henne första gången. Förlorade ett foster men fick behålla min lilla mirakelbaby. Och hon är ren glädje och är alltid glad och go. Man kan ju inte annat än älska henne.
Och imorgon ska vi ha kalas, hon ska även bjuda de andra barnen på glass på dagis. Så när vi lämnat de andra barnen på skolan så ska vi till affären och handla glass och allt som ska va till tårtan.
Idag har jag haft lite tråkigt när jag haft feber o värk i tån så jag har målat lite haha inget avancerat men lite skön avkoppling var det.
Nej ska nog vila lite till i soffan en stund innan jag ska sova så jag vaknar före nyblivna 3-åringen!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Sjukstugan fortsätter..

Ja varför inte tar en dag till med feber haha Godmorgon förresten! O en krossad tå på det! Fråga mig inte vad jag gjort men den är svullen o blå så nått har jag väl gjort för att bryta den haha. Det är ju bra när man själv kommer ihåg vad man gjort, men ont som sjutton gör det!
Men jag får väl be min stora junior åka ner o hämta mitt paket med böcker så jag har något att fördriva tiden med. Ska be min mamma kolla om hon kan tejpa tån så jag kanske kan gå lite normalt i alla fall haha o jag som ska jobba ikväll.... Är ju aldrig sjuk så jag vet ju knappt hur jag sjukskriver mig, men ja jag får väl lära mig men inte känns det roligt!
Har ju så många planer men får nog ändra de lite, för med denna fot kan det bli svårt att köra bil. Så sängen och jag får nog ha en lång stund tillsammans idag! 
MEN ungarna gillar mig just nu, kan inte prata så de slipper en massa tjat och försöker jag prata så säger de till mig att va tyst hihi jaja får väl bjuda på det då!
Ska se om de kanske kan åka förbi affären o handla lite åt mig med, skulle vilja ha lite vindruvor men ja vi får se.
Nu lite mer kaffe innan jag ska försöka o väcka barnen hihi med busvisslingar o klapp i händerna kan man nog komma en bit på vägen med.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Sjukstuga.

Idag har jag mest legat o febern har åkt upp o ner. Men nu har det börjat lugna ner, så skönt. 
Nackdelen är att min röst är på väg att försvinna, barnen tycker det är skönt.
Ligger på soffan o kikar lite på v86 o hoppas min rad ger utdelning haha men nja ser ju inte så hoppfullt ut.
Blir lite mer soffhäng nu
Ha en fortsatt trevlig kväll, sov gott sen när det blir.
PUSS o KRAM



Feberfrossa.

Godmorgon oj vilken feberfrossa jag hade... inget vidare får bli hemma idag från skolan så jag kan jobba imorgon.
Somna tidigt men vakna flera gånger i natt, det vart nog lite för mycket igår. Allt som hände o alla besked man fick. Men ja det blir nog bra så småningom.
Får köra iväg barnen o sen åka hem o bara vila mig så jag blir frisk fort hihi
Lite kaffe kan nog hjälpa till så man känner sig piggare.
Ibland står man inför stora val i livet och vet inte riktigt vad man ska välja, även om hjärtat säger en sak så säger förnuftet en annan. Det är inte lätt då. Men man får väl väga för o nackdelarna lite så man vet vilka val man kan göra.
Nej dags o mysa lite med kaffe o njuta av tystnaden innan barnen vaknar.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 
 

Tråkiga besked.

Oj vilken dag, jag trodde ju bara vi skulle träffas säga hej o sen typ utvärdera lite haha nej då vi hade frågesport! O det lag som vann ska få något pris i december innan vi slutar skolan! 
Nej mitt lag kom tvåa haha vi förlorade på utslagsfrågan..... Men jaja sånt som händer!
Frusen idag.. och fick tråkigt besked som ställer saker lite på sin spets. Vet ju att det varit på gång länge men inte fått tummen ur vagnen för att göra något åt det! MEN nu måste jag göra något.
Måste verkligen fundera på vad JAG vill!
Inte så lätt men ja det kommer bli bra oavsett... Varit så mycket idag bara så nu orkar jag inte riktigt fundera på hur det ska lösa sig eller när haha men ja det får ordna sig!
Lite soffhäng kanske kan hjälpa mit få ordning lite på alla tankar som far runt!
Ha en trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
Kan behövas just nu.
 

Avslutning kurs.

Godmorgon idag är jag trött men jag är uppe och inväntar första koppen kaffe hihi
Idag blir det skola och avslutning på häslopedagogik, den kursen har gått väldigt fort. Så nu blir man ledig tisdagar framöver också eller ja några i alla fall ska ju ut på praktik sen.
Men just idag tänker jag bara åka dit kolla om vi får tillbaka provet vi gjorde förra veckan o sen se vilka omdömen jag får i denna kurs.
Ska ta en sväng förbi affären sen o handla lite innan jag åker hem. Ska bli mysigt att få umgås med barnen på em sen och ikväll är det träning för lilla junior. 
Känns som dagarna går väldigt fort nu. Ska fixa tårta till fredag, men kakor åker vi nog ner på onsdag eller torsdag och inhandlar på Delicato. Dottern får själv välja då blir hon nöjd samt att i frysen ligger det rosa dammsugare som mormor gjort. Min lilla mirakelbaby blir 3 år nu och är inte så liten längre. Jösses vart har de här 3 åren tagit vägen? Det är så mycket som hänt under de åren.
Nej dags att sparka igång dagen lite smått nu.
Ha en fin dag o ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 
Hihi
 

Beröm.

Oj vad tiden kan gå fort när man har roligt hihi även om jag jobbat sen 7 i morse så gick dagen väldigt fort. Varit något nästan hela tiden idag och det gick väl så där med mitt projekt att få brukarna att måla, men nja jag har skapat ett intresse i alla fall.
Och jag är övertygad om att även den tuffaste kommer testa på det till slut hihi det får komma i deras egen takt, då blir det bäst.
Men jag har haft en bra dag men något lite att göra så det var bra, o sen hann vi titta lite på värsta bilföraren kändis. 
Men nu när jag kom hem så fick jag en trevlig överraskning, hade fått lite beröm i travlaget där jag gjorde raden och det kändes enormt skönt! En av hästarna han tyckte jag skulle plocka bort valde jag att ha kvar för jag hade en känsla för den o den vann hihi o det gav han mig lite beröm för o det var roligt med tankte på att jag vet han gör mycket rader och kan mycket mer om hästarna än mig hihi 
Nej nu ska jag nog lägga mig o läsa lite så jag orkar med morgondagen.
Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Ny vecka, nya möjligheter!

Godmorgon ny vecka med nya utmaningar, ska bli intressant o se vad denna vecka kommer innehålla.
Idag är det jobb hela dagen som står på min agenda, personalen är på utbildning. Så idag ska jag ta med mig mina teckningar o pennor sen ska brukarna få måla om de vill. Hoppas de kommer gilla det!
Och imorgon är det skola o avslutning på ett ämne, så jag har nog börjat inse att till jul är jag klar! O utbildad uska haha ja det va ju några som inte trodde jag skulle fixa det men.... hihi jo då godkänd i alla ämnena o lite till faktiskt. Och det är inte långt kvar till jul! Vi går denna vecka sen har vi höstlov och det ska bli så skönt, med lite ledigt och jag tänker fixa så jag slipper plugga nästa vecka och kan verkligen njuta av min o barnens lediga tid.
Plocka ihop det som ska med till jobbet kanske o sen hinna ta en kopp kaffe till.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Lugn dag.

Idag har vi bara tagit det lugnt o gjort det vi känt för haha så lilla skruttan har myst i sängen med några filmer bara för att hon ville, jag har tvättat lite för att jag var tvungen hihi o sen har vi lagat mat, varit ute lite och målat lite. Med andra ord haft en underbar dag. Ja grabbarna har varit där uppe, vet att lilla junior har plockat lite i sitt rum och tagit ner tvätt! Stora junior vet jag inte riktigt vad han gjort.
Beställde hem både älg och hjortkött idag. Mums ska bli så gott i vinter sen. Älgstek o hjortstek är ju så gott. Och mina barn älskar det.
Har även beställt en liten kalvlåda och extra kalvfärs. Mina ungar är galna i köttet och färsen... Det är så bra kvalitet och så gott och sen närproducerat. Vi köper direkt av bonden. De kör sina djur till slakteriet och sen hämtar det färdigt, inpackat o klart sen plockar de ner det i lådorna man vill ha o sen kör direkt hem till min dörr! Så underbart, visst blir ju dyrare än i affären MEN jag VET vad jag ger mina barn o det är viktigare!
Söndag kväll o dags att reflektera lite vad veckan innehållit, vad som varit bra o vad jajg lärt mig men först lite soffhäng innan det blir dax att ta en tur till drömmarnas land så jag orkar med morgondagen.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Tacksam morgon!

Godmorgon idag tog min lilla skrutta sovmorgon, men inte kunde jag sova haha det är väl typiskt. Men ja det var ganska skönt att bara ligga och titta på henne när hon sov och känna att jag är så otroligt tacksam för allt i mitt liv. Jag har mina underbara barn som ger mig både glädje o gråa hår hihi mina vänner som finns kvar, de som snackar bakom ryggen är inga vänner. Jag har en massa glädje i mitt liv och en underbar människa som piggar upp mitt liv ganska mycket just nu. Ja vi får se vad framtiden vill ge mig men jag är väldigt lycklig nu och det är en underbar känsla. 
Ibland inser man att en människa man trott och litat på, visar sig vara någon helt annan. Då inser jag varför de inte finns i mitt liv längre, det känns bra men lite sorgsligt. Men jag vet ju varför den personen inte finns i mitt liv längre och jag vet också att den fortfarande pratar skit för att få sympatier. MEN idag så bryr jag mig inte så mycket längre för det säger mer om den personen o dennes umgänge än om mig! Men det är lite tråkigt att man måste prata illa om någon för att folk ska gilla dig. Men ja karma brukar ge tillbaka....
Jag vill inte vara en del av sånt liv längre och det är jag tacksam för att jag har vänner som känner likadant. 
Jag är otroligt tacksam att jaga har de i mitt liv, och att vi kan umgås utan att prata illa om någon annan. Det är väldigt skönt. 
Idag ska jag förbereda lite för jobbet imorgon då jag ska ha med mig lite teckningar och pennor till jobbet så jag o brukarna kan måla lite. 
Jag är tacksam för min hobby och att jag kan dela med mig av den. 
Nej dags att fixa lite mysfrukost till mina barn innan vi sparkar igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och gå ut o gör något du blir glad av!
PUSS o KRAM
 
 

Dimmig dag.

Hela dagen har varit ganska dimmig, knappt lättat något alls. Men det är lite mysigt ser nästan ut som om naturen tog sovmorgon o har täcket kvar på sig hihi
Jaha då gick det inte riktigt som jag ville på travet... Fick bara ihop 5 rätt o ingen utdelning vart det.... Haha jaja bättre tur nästa gång.
Känner mig helt slut idag haha men har egentligen inte gjort så mycket. Fixade en stek till middag med potatis o sås o kan ju säga som så att barnen gillade nog det hihi vart knappt något kvar.
Har fått lite mer pappersarbete ur världen så det är skönt, men finns lite kvar men behöver ha mina patroner då... Går inte så bra att skriva ut om man inte har något bläck i skrivaren.
Ja det får bli när jag får hem de nya jag har beställt. 
Funderar på o krypa upp i sängen o kolla någon film sen men nja inte riktigt än.
Sitter o lyssnar på "Så mycket bättre" var ganska ok. De hade blandat ganska mycket o jag trodde det skulle bli konstigt men nja det va helt ok faktiskt.
Nej får bli lite soffhäng innan film.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Lördag morgon.

Godmorgon hade en liten fröken som tyckte vi skulle gå upp redan vid 6 i morse haha men fick henne att ligga kvar en liten stund i alla fall.
Idag ska jag hålla på med V75 o travet då jag är spelläggare denna vecka och det är lite spännande och jag ser verkligen fram emot det.
Åh måste beställa färgpatroner, mina har tagit slut... Haha är ju inte direkt förvånad men ja det får bli så.....
Skulle kopiera lite papper igår men då märkte jag att nähä det vart ingen text hihi ska kolla om jag kan gå in till mor o far o kopiera sen så jag får iväg de sen.
Ska ju även fixa lite till jobbet men får kolla vad jag har o sen kopiera där så de som vill får måla på måndag. Ska bli roligt att se vad de tycker.
Men har egentligen störst lust med att åka till Ikea o börja shoppa lite till alla ommöbleringar o flytt hihi men ja det får vänta ett tag. Men hade varit kul, men risken är ju stor man vill möblera om på en gång då hihi
Har gjort en egen rad idag till travet men kommer göra en skruttrad med bara en massa spikar med hihi den kan va lite rolig ibland. 
Nej dags o ta tag i dagen lite smått.
Ha en fin dag och gör något som gör dig glad idag! Och våga va ärlig, säg vad du tycker till andra. För du har bara ett liv som är här o nu! Slösa inte bort det på en massa trams!
PUSS o KRAM
 
 

Avsnitt.

Hunnit med en del pappersarbete idag och det känns så skönt.
Fixat pizza men inte åt ungarna mycket haha jaja du finns det en del i frysen. 
Har hunnit kolla på två avsnitt från "Jane the virgin" och kan ju säga att det var inte så jag ville den serien skulle vara... Jaja det kan ju bara bli bättre nu hihi
Har börjat kika lite på travet till i morgon då det är jag som ska lämna in raden till travlaget, tror jag har en ganska så klar bild av hur jag vill ha den så det är mest finslipning imorgon sen hihi 
Stora junior mår inte bra, han har feber o är lite snorig... Får hoppas det går över fort!
Tror det blir en tidig kväll idag då jag har magvärk som inte vill ge sig....
Har ju några avsnitt till att titta på eller nya "Nära" tidningen att bläddra i!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Helg på ingång!

Godmorgon idag var det ordentligt segt att gå upp hihi men ledig idag så jag ska nog ta mig igenom denna dagen med! Fredag och helgen står inför dörren så härligt, ska hålla på lite med trav idag och sen pappersarbetet som skulle ha blivit gjort igår men som inte hanns med då jag fick jobba hela dagen istället.
Såg att vi har minusgrader idag med, blir att skrapa rutorna lite hihi
Ungarna, ja den minsta i alla fall, längtar tills snön kommer så hon får åka pulka och busa runt i snön.
Tänk vad lite som krävs egentligen för att du ska göra någon glad eller någon ska göra dig glad. Livet är ingen tävling, det enda du kan göra är att förbättra den du var igår! Men framför allt le och ha roligt under livets resa. Har du roligt i ditt liv så är det roligare att skapa minnen och framför allt så inbjuder du till fler roliga saker. Hade du en tråkig dag igår? Ingen fara DU har fått en NY dag idag att göra det du vill med! Gå ut och njut av livet! Låter så enkelt men ja varför ska det inte kunna vara det? Varför ska man komplicera allt för? 
Nej nu ska jag njuta mer av livet och göra sånt jag vill!
Ha en fin dag o gör någon glad idag, även om det bara är dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Ändrade planer.

Mina planer för dagen var ändrade redan från början, då de ringde från jobbet och undrade om jag kunde börja redan typ NU strax efter 7 i morse. Ja jag börja 8 och sen hade en bra dag på jobbet och kom hem för en stund sen. Så får bli sängen snart så man orkar med morgondagen och fredagsmyset som kommer i morgon.
Men när jag åkte in i morse så var det ganska mycket dimma på vissa ställen och sen när jag närmade mig jobbet så var det så fint när solen lyste genom all dimma, det var nästan lite magiskt. Synd bara jag inte fick det på kort.
Haha hade nästan glömt hur svårt det är att komma ner i varv igen efter en jobbarkväll hihi men bäst för lilla John Blund att han kommer så jag orkar med det jag har tänkt göra imorgon.
Sov gott o dröm sött!
PUSS o KRAM
 
 
 

Kall morgon.

Godmorgon idag är det kallt ute brr minusgrader inte mycket men någon var det allt såg jag, o det kändes kallt när jag släppte ut katterna.
Ibland förstår man inte förrän efteråt varför vissa människor kommer in i ens liv och jag har nog haft en del funderingar över en del människor som funnits/finns i mitt liv men ibland är det bara så där klockrent varför och då vet man precis. Någon kommer kanske in i ditt liv för att du ska öppna dig lite mer för kärlek kanske eller någon kommer in i ditt liv för att de ska lära sig något av dig eller du ska lära dig något av de. Ibland är det inte så lätt att förstå men som sagt ibland så vet man direkt varför och anledningen till varför man inte umgås längre. Jag vet att jag avslutat många relationer genom åren både kärleks och vän relationer, för när man inte får något tillbaka utan bara hörs av när den andra parten vill ha hjälp då är det inte en vän de vill ha utan en som råder de till olika saker och ärligt så jag får inte ut något i en sån relation. Jag tror många känner så... Har du en vän som bara hör av sig när den vill ha råd eller hjälp men aldrig annars o hör du av dig så har den inte tid då är det inte en vän den personen är ute efter.... Visst man kan ha mycket i sitt liv i perioder, jag vet, men en vän hör man av sig till ibland ändå inte bara för att man behöver någon att prata om sina problem. 
Men det känns skönt att vissa vänner förstår när man har mycket i sitt liv o de finns där oavsett. Har jag mycket runt mig är jag dålig på att höra av mig MEN inte hör jag av mig enbart för att diskutera mina problem....
Vart lite personligt där men ja det bjuder jag på hihi 
Nej idag ska det bli lite pappersarbete hemma som jag ska försöka hinna med också, sen ikväll så ska jag iväg o jobba lite.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Lillördag och trav!

Var till skolan och fick tillbaka det jag skickade in förra veckan så jag kunde komplettera det, hem  fixade kompletteringen och maila till läraren för jag tyckte ju att det vart lite tjatigt med alla fotnoter som alla hänvisade till samma bok bara olika sidor. Fick svar ganska omgående att han skulle visa nästa gång hur man kan göra det på ett annat sätt. Vart lite förvånad att jag fick svar så fort, men lite roligt var det.
Har haft lite ont i huvudet några dar o det vill inte riktigt släppa men tror jag kommit på vad orsaken är, så får testa det några dar o sen se om det försvunnit... Kan ju hoppas det beror på det i alla fall.
Ska snart sätta mig o kolla travet lite o hejja fram "mina" hästar hihi lite spänning måste man ju ha här i livet hihi eller jo fick ju erbjudande om att vara sekreterare idag o jag får bestämma tiderna själv hihi men glömde fråga vad lönen låg på.... Får försöka komma ihåg att fråga det senare.
Nej nu blir det soffhäng o bara mysa.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Mitt i veckan!

Godmorgon idag var det väldigt segt att kliva upp hihi onsdag o mitt i veckan redan. 
Idag blir det skola en kort stund sen hem o bara vara.... Eller tvätten finns ju och disken och kanske en o annan dammråtta haha ja jag ska ta tag i hemmet lite. Tänk att när man har barn så hinner man inte mer än tvätta eller städa förrän det blir mer jobb igen. Såg igår att mellantjejen äntligen börjat använda sin tvättkort i sitt rum och den behöver tvättas eller ja det som är i ialla fall.
Gillar onsdagar för då är det min dag då jag får sitta o mysa lite med kaffe vid datorn och kika lite på travet. Ska nog hinna med det också.
Men först lite mysfrukost med mina små och sen sparka igång dagen lite smått hihi
Ha en fin dag och var rädda om varandra.
PUSS o KRAM
 
 

Stolt och otroligt tacksam!

Varit på utvecklingssamtal idag och jag gick därifrån väldigt stolt över både min son o hans lärarinna! Det märks så otroligt mycket hur mycket hon brinner för sitt jobb och för sina elever och jag kan bara önska andra få en sådan lärare till sina barn. Jösses vad hon inspirerar barnen och jag kan tala om att min son har växt massor och det märks både hemma och i skolan. Visst det finns en del han kan förbättra MEN det är jag övertygad kommer när han blir äldre. Och hans fröken var nöjd med honom och vill ge honom fler utmaningar i de områden har var duktig o låg bra till. Det är så roligt att höra o se hur han växer av allt beröm och han tar åt sig av den kritik som kommer. Han har verkligen växt min lilla kille, han börjar bli stor och han har redan bestämt sig för vad han vill jobba med i framtiden och det avskräcker inte honom att han måste plugga mycket på högskola sen. Ja det ska verkligen bli intressant att se hur långt denna unge man kommer gå. Och vart han kommer hamna i framtiden.
Mycket av hans utveckling och motivation till att studera så han får bra betyg kan jag tacka hans lärarinna för. Hon har motiverat honom så han tycker det är roligt med det mesta i skolan. Jag tala om för henne att jag är väldigt tacksam för att vi fått henne och som är en stor inspiratör för min son och hans klass. 
Själv vart jag tagen lite på sängen idag när jag kom till min skola, vi skulle ha PROV! Hjälp jag hade missat skriva in det i kalendern..... Jag hade totalt glömt bort att kolla planeringen, men jag tror det gick bra. Och nästa vecka är sista gången vi träffas i denna grupp på hälsopedagogiken, sen är den kursen slut! Hjälp vad fort det gått, tycker inte vi hade kommit halvvägs ens men haha ja så det kan gå. Men nu är det gjort och det känns ok.
Nej ska ta o krypa upp i soffan o slappa lite nu och fundera lite på vad man ska göra på tisdagar i fortsättningen då hihi
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Varm morgon.

Godmorgon idag var det plusgrader ute hihi kung Bore är lite rolig ibland. Men skönt att vintern väntar ett tag till, vill kunna njuta av hösten ordenligt först med alla färger som naturen bjuder på.
Idag är det skola igen sen hem o hämta paket med skruttans födelsedagspresent. Ska bli intressant o se hur dockorna ser ut hihi Sen ikväll får jag slå in de ordentligt och bestämma vilken hon ska få nu när hon fyller o vilken hon ska få i julklapp. 
Tänk att lilla fröken blir 3 år... Usch vad tiden gått fort tycker inte det är länge sen hon föddes... Jag kommer ihåg alla mina barns födelser och även barnbarnets precis som om det vore igår. Och det är minnen som jag kommer bevara väldigt länge i mitt hjärta. Det är något jag tror de flesta som har upplevt en förlossning gör. Jag tycker synd om de som aldrig får uppleva det, jag vet att en del inte kan och en del vill inte! Men det är en underbar upplevelse båda att föda och att stå bredvid. 
Att stå bredvid var nog nästan en mer häftig upplevelse och mitt lilla barnbarn kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Även när det blir fler barnbarn så småningom så kommer ändå han va lite speciell.
Nej börjar bli dags att sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Himmelriket.

Idag på lunchen var jag o en klasskompis till Biltema o jag klev nog in i himmelriket! haha De höll på o plockade upp julsakerna.... Åh vad jag älskar denna högtid! 
All förväntan, alla barnaögon som tindrar och funderar vad det är i alla paketen. Alla saker man gör för att förgylla denna dag för barnen..... Alla pyssel vi gör och allt vi bakar. Vissa traditioner håller jag väl inte så hårt på MEN julen är helig för mig! Och jag hoppas mina barn tänker på den med samma iver och förväntan som jag.
Eller som ett ex till mig ansåg att jag var galen för han ansåg jag la ut alldeles för mycket pengar på julen och framför allt julklappar till barnen haha ja det kanske jag gör MEN det struntar jag i... För de får det de behöver o en del gånger det de vill ha.... Men jag tror han sa så för han inte ville spendera några pengar alls på julklappar hehe
Julen för MIG innebär att samla mina nära o kära o sen umgås och äta gott. ALDRIG förekommer det någon alkohol på julafton hos mig! Den dagen är helig, det är barnens dag! Vill jag dricka sånt kan jag göra det vilken dag som helst på de andra dagarna under året. Jag är uppvuxen så och det är en värdering jag gett mina barn, och jag tror de uppskattar det.
Nej nog om detta ni kommer nog bli tokig på mig ändå hihi ju närmare jul vi kommer....
Nu blir det lite soffhäng och slappa lite.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Kall morgon.

Godmorgon en ny dag, ny vecka med nya möjligheter. Men idag är det kallt brrr -3,4 stog det på termometern nu när jag hämta kaffe, så idag blir det att gå ut lite tidigare och starta bilen och skrapa rutorna.
Var nog tur vi plocka in blommorna och studsmattan i helgen så nu kan kung Bore komma på besök snart eller nja han kanske kan vänta tills jag har fått hem mina jackor jag beställde först... Men jag vet att barnen kommer gilla när snön kommer.
Men det dröjer ett tag till innan vi är där, så jag hinner fixa allt till barnen så som skor och vinterkläder.
Kom o tänka på en sak, oftast när man blir besviken på en människa så är det för att man har så stora förväntningar på de eller på någon situation. MEN slutar man ha förväntningar på någon annan utan man gör så gott man kan själv, så slipper man ju bli besviken. Ganska enkelt egentligen men inte lätt för man blir besviken. Men jag tror att det är för att man vill göra så mycket själv så då förväntar man sig att andra ska göra det med. Men de kan ju faktiskt inte veta vilka förväntningar du har på de...... 
Jag vet att jag har haft ganska många under åren men alltid blivit besviken, för många gånger så har personen lovat saker som senare sen inte blir av och då har jag blivit besviken för att jag trodde på de orden och löftena.
Så lova inget du aldrig kommer hålla! 
Idag ska det bli skola hela dagen för att sen hämta lilla skruttan och åka hem o laga mat o mysa. Blir en bra start på denna vecka.
Ha en fin dag o var rädda om varandra.
PUSS o KRAM
 
 

Huvudvärk.....

Vilken dag, haft en envis huvudvärk som inte riktigt vill försvinna så ikväll blir det tidigt i säng så man kanske kan få bort den. Dagen har varit lugn, handlat lite, hämtat hem lilla junior, fixat all rentvätt, tvättat lite mer haha nej det tar aldrig slut när man har barn, fixat avloppet i duschen och nu försökt söva lilla skruttan med resultat av att jag slumra till en stund...... Så nu tar jag kväll och tänker fortsätta med mitt målande som jag gjort i omgångar under dagen, medans de övriga i familjen målat de med, eller pysslat inne på sina rum eller medans skruttan tittade på Petson och Findus på surfplattan. Har gjort klar den ena jag börja med igår, en mandala med hjärtan och sen idag gjort en färdig från vykortsboken "dagdrömmar" med nya pennorna "stablio 88". Har de i miniformat tidigare men nu är det de stora o det var ok att måla med de med, håller på nu med en från vykortsboken "hemliga trädgården". Så vi får se hur långt jag kommer med den ikväll. 
Men nu blir det lite tv o slapp o ladda inför en ny vecka och sen reflektera över allt som hänt denna vecka.... Och kan ärligt säga att jag vill ner till Ullared igen! SNART!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 
Gjorde dessa med i helgen
 
 

 
 
 

Julklappar.

Godmorgon är lite trött men väldigt nöjd med gårdagen. Även om jag vet att det är mer än två (2) månader kvar till jul så känns det otroligt skönt att ha inhandlat så många julklappar redan. Och slagit in de hihi Jag är ganska övertygad att mina barn kommer bli nöjda. 
Idag ska jag hämta hem lilla junior och fixa tvätt både tvätta lite och ta hand om all rentvätt. Fattar inte att jag kan ha så mycket tvätt hela tiden haha men ja det måste ju va ett tecken att mina barn har kläder i alla fall hihi
Har hunnit slagit in lilla skruttans födelsedagspresenter också, men har inte fått dockan än men den är på gång i alla fall. Så det känns skönt.
Köpte även en sån där "powebank" ska bli intressant o se hur mycket jag kommer använda den. Kanske kan vara bra o ha, jag vet inte riktigt än. Men ja den är i alla fall fulladdad så den får följa med till skolan i morgon så får vi se sen.
Nej dags att göra lite frukost och sen njuta av dagen.
Ha en fin dag och var rädda om varandra.
PUSS o KRAM
 
 

Fix innan höst o vinter kommer.

Min lilla junior sover hos stora syster och mellantjejen sover hos morfar o mormor i natt så jag har myst med lilla skruttan och när hon somnar så har jag tänkt jag ska slå in en del julklappar jag köpt hihi det är ganska kul, men jag har tänkt ta kort så jag vet vad jag köpt till alla!
Sen blir det soffan o bara mysa o slappa och hämta ny energi. 
Har hunnit gjort en del idag, vi plocka ihop studsmattan och tog in allt utom den stora runda som får va ute året runt. Plocka in blomkrukor o slängde en del på komposten och allt skräp slängdes. Men utemöblerna får vara kvar ett tag till.
Fyllde upp en skottkärra och en "vagn" med ved som stora junior tog in åt mig så jag kunde gå in och laga maten.
Åh har kikat lite på olika målarböcker o jag hittar massor haha MEN nej inte köpa fler förrän jag får hem de jag har beställt...... Men tycker det tar väldigt lång tid för de att skicka min beställning......
Det känns tråkigt när det blir så. 
Även om det var kallt ute idag så var det härligt att va ute och fixa i ordning inför hösten och vintern, tror att lilla skruttan gillade det med. Hon cyklade o kratta lite löv medans vi höll på.
Sen har vi settat o målat lite och myst innan vi kröp upp i sängen o titta lite på film innan hon la sig för att sova.
Nej nu är det dags att slå in julklapparna hihi
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Morgonmys!

Godmorgon vart väckt av en liten tjej som tyckte mamma inte skulle sova mer haha ja vad gör man inte för de små liven. Jo jag gick upp så nu sitter jag här med en kopp kaffe medans hon tittar på tv. Men det är livet och jag vet att det dröjer inte många år förrän hon sover halva dagarna och är vaken halva nätterna så jag passar på o njuter av hennes sällskap så här på morgonen.
Jag hoppas mina stora barn har fått bra värderingar och fina minnen från sin barndom nu när de är vuxna och har/ är på väg att skapa egna liv. 
Idag ska lilla junior sova hos sin stora syster och det är något han sett fram emot, så medans han sover där så ska jag passa på i kväll och slå in lite julklappar hihi det känns faktiskt ganska skönt att jag nästan är klar. Och skruttans födelsedagspresenter är på väg.
Idag ska jag börja kolla lite på vinterskor till ungarna och även vinterkläder, men kommer inte köpa det än utan i slutet på månaden.
Men jag tror det har varit kallt i natt för det ser ut som så på bilen, så jag tänker inte sticka ut näsan riktigt än utan ska mysa inne och bara vara.
Det här med att leva i nuet vet jag många har svårt för, det ska planeras och en del de lever i framtiden allt de ska göra, men oftast så hinner de bara göra hälften och när de väl gör det så njuter de inte, en del lever i det förgångna och missar allt som händer här och nu! Ernst säger i något klipp att livet är här och nu, man samlar ju inte tiden man inte använder i en pott som man kan använda i slutet av livet! UTAN livet pågår HÄR och NU oavsett om du lever i det förgångna eller framtiden. Lev i nuet och upptäck hur mycket som det finns runt dig, hur många människor som älskar och bryr sig om dig. Hur mycket tid du har att ge någon annan fina minnen av dig eller du får fina minnen av någon annan. 
Ett barn lever i nuet och upptäcker världen varje dag, nya saker eller saker på nytt sätt. Tänk om ALLA bara för en dag fick leva sitt liv och se världen genom ett barns ögon, se hur mycket kärlek det finns och hur mycket det finns att upptäcka. Undrar hur många krig det skulle finnas då? Inga antar jag för barn är ren kärlek och vet inte vad maktkamp är så nej jag tror inte krig skulle existera.
Ha en fin dag och gå ut och gör fina minnen!
PUSS o KRAM
 
 

Mycket gjort.

Haft en väldigt effektiv dag. Gjort klar tre skrivna inlämningsuppgifter och igår gjorde jag två och kolla på en film. Så nu har jag bara kompetteringen av ideologierna kvar att lämna in.
Har varit till stora dottern och hjälpt henne fylla i lite papper, handlat till fredags tacos och fredagsmyset. SÅ nu har jag haft lite mys med lilla skruttan och det är snart dags för att krypa upp i soffan med mina pennor o målning o slappa lite.
Jo just det har även beställt två jackor till mig, en vanlig modell och en lite längre ifall jag ska ut o gå eller ut o leka med barnen! Köpte även termobyxor åt mig när vi var i Ullared.
Jag känner mig helt slut idag haha men det känns skönt att jag hunnit med så många inlämningsuppgifter och skickat in de.
Har frysit idag och är öm i hela kroppen men ja det ska inte hindra mig från att göra det jag vill hihi
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

FREDAG!!!!!!!!!!!

Godmorgon äntligen fredag, helgen är på ingång och jag är ledig. Det är kanonskönt. Har tänkt hålla på ute i helgen och fixa så utemöbler, studsmatta och allt annat blir undanplockat. Men tycker nästan det är synd om blommorna som blommar så fint just nu.
Men ja en del kanske kan va kvar ute hihi
Ska även plugga lite så jag får skicka in lite till min lärare i grannkommun så jag inte blir så mycket efter där.
Hoppas jag hinner med så mycket som möjligt. Vet att en del uppgifter var mer eller mindre våra egna åsikter vi skulle lämna in, så de kommer förhoppningsvis bli lite enklare. Men som sagt först frågorna till filmen jag sett så det är klart.
Har tänkt jag skulle hinna göra undan så mycket som möjligt för att slippa sitta så mycket under höstlovet, har nämligen tänkt att jag skulle vara lite ledig med barnen. 
Det är väääääldigt länge sen jag var ledig under deras höstlov så det ska bli kul. Visst klart jag kan jobba om det blir jobb men lite ledigt blir det nog ändå.
Om två veckor blir min lilla skrutta 3 år! Hjälp vart har tiden tagit vägen? Tycker inte det är länge sen jag fick henne eller att hon låg i min mage. Men det har hänt en del under dessa 3 år. Massor i hennes utveckling och ja jag har nog förändrat mig en del med.
Ibland undrar jag om folk har så lite i sina egna liv att göra att de måste bara lägga sig i andras? Varför kan man inte låta andra leva sina liv för utan en massa spydiga kommentarer eller till o med bråk? Jag förstår inte. Vi är alla olika och vill leva våra liv på olika sätt. Vi har alla olika val här i livet och alla väljer inte lika. När man förstår det och framföra allt accepterar det! DÅ har man kommit en bra bit på väg. Jag vet att jag gör inte alltid som man "normalt" brukar göra, men jag säger som min lilla son: "Varför ska man vara normal för"? Ibland är barn klokare än vuxna och mer mogna i vissa situationer!
Men vad är normalt egentligen? För det som är normalt för dig kanske inte är det för andra!
Nej nu ska jag ta lite mer kkaffe och lyssna på en meditation innan jag börjar väcka barnen.
Ha en fin dag och gå ut och gör sånt som gör dig glad! Strunta i vad andra tycker o säger är normalt! 
PUSS o KRAM
 
 

Lite klart.

Har hunnit gjort en del idag o det känns så skönt. Två uppgifter i samhällskunskapen har jag skickat in och jag har hunnit kolla filmen "Super size me" så imorgon ska jag göra frågorna och skicka in och sen påbörja fler uppgifter som ska in. 
Det är ganska skönt när man känner att bördan minskar lite för varje uppgift man gör.
Idag har jag varit frusen och trött haha allt kommer efteråt, men jag prata med dottern och jag sa att jag vill åka ner igen snart haha då skratta hon o sa att visst hon hänger på hihi
Nej jag får lugna mig till sommaren tror jag, då kanske vi kan hyra en stuga o åka ner. Ja vi får se hur det blir.
Vart lite överraskad, gick ut på nätet igår kväll och beställde dockorna dottern önskat sig ( Anna o Elsa från Frost). Idag är de skickade! Helt otroligt!! LEKMER.SE är ju bara bäst haha ja nu när de var slut i Ullared så vart det de som fick ta emot min beställning. Brukar beställa därifrån och är alltid nöjd.
Nej nu ska jag nog softa ner mig i soffan o bara slappa en stund.
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Hemmastudier.

Godmorgon lite segt att gå upp idag men ja nu är jag uppe o kaffet är i koppen bredvid så jag ska vakna hihi
Idag ska det bli hemmastudier så jag kommer ikapp lite. Har en del jag måste göra så idag o imorgon är det studierna som gäller på fm. Men idag ska vi gå ner till loppisen på öppna förskolan för att kika lite. 
Ska även sätta mig med mellantjejen och kolla i kataloger om vi kan hitta några munktröjor som hon kan vilja ha så vi kan beställa. Kanske kan vi även hitta halsdukar till barnen med. 
Har tänkt jag skulle hinna göra så mycket som möjligt dessa två dagar så jag kan njuta av lite annat nästa vecka.
Beställde lite böcker i mitten på september från Bokus o jag har inte fått de än, kanske är dax att kolla varför....
Aldrig fått vänta på böcker från Adlibris när jag beställt så det får bli därifrån jag beställer i fortsättningen.
Nej dags att väcka upp barnen o börja med frukosten lite smått.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 
 

Nöjd.

Jösses vad trött jag är blir snart sängen så jag orkar med morgondagen! Haha men dagen har varit lugn och jag har myst mycket med mina barn idag och hunnit plockat lite med alla saker jag köpte igår och jag kan ärligt säga JAG ÄR NÖJD! Haha kan man bli det nja inte egentligen men jag är väldigt nöjd med allt jag hitta i Ullared som jag köpte. Och det är huvudsaken!
Varit i skolan idag och det var kämpigt haha tur han håller en i trim läraren. Han ser till så man inte kan somna på lektion hihi tror jag börjar få kläm på det här med samhällskunskapen känns det som. Sen ikväll så var jag på kurs igen, känns som jag har mer energi när jag åker än vad jag hade när jag kom hihi men idag åkte jag nog först för jag är så trött.
Så nu blir det avslut här o sen i säng hihi
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Trött.

Godmorgon idag är jag trött men det är så värt det hihi Gjorde några riktiga fynd i går men lilla skruttans dockor var tyvärr slut så de får jag försöka hitta ändå.
Men kul hade vi och det är huvudsaken. Så nu är nästan alla julklappar klara och det känns riktigt skönt.
Idag blir det skolan en kort stund sen hämta fler raggsockor som en bekant stickat åt mig till barnen sen hem och börja packa upp allt jag handlat hihi det är nästan det roligaste efter själva shoppingen vill säga. 
Nej ta lite kaffe och sen börja fixa frukosten kanske hihi
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

ÄNTLIGEN!

Godmorgon äntligen är dagen D här, idag ska vi shoppa loss hihi och bara umgås. Ska bli så härligt. Har listan klar och ligger i väskan. Åh vad jag hoppas vi gör en massa fynd idag. Och att allt jag skrivit upp finns där.
Nej dags att väcka upp dottern kanske som ska med ifall hon vill äta lite frukost. Jag nöjer mig med kaffe hihi frukost äter jag sen när vi stannar första gången.
Ibland undrar jag varför folk ska bete sig som om de satt i en sandlåda för? Jag blir så ledsen och särkilt när det är någon nära mig. De tror de kan bete sig hur som helst bara för att.... Men det är inte ok! Det påverkar ju så många och många som blir lidande är faktiskt helt oskyldiga!
NEJ nog om det nu ska jag shoppa hihi 
Ha en fin dag och var rädda o snälla mot varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Är folk rädda?

WOW vilket härligt väder vi haft idag! Så varmt o skönt och en massa goa skratt hihi sånt värmer alltid. Fasiken vad kul man kan ha med rätt personer, till o med bensinstopp kan bli roligt då hihi Ja det var tur det löste sig smidigt men man blir förvånad över att ingen stannade för att kolla varför vi stog stilla. Är folk så rädda för att två kvinnor i en stillastående bil ska överfalla eller varför stannar man inte? Hur hade DU gjort? Jag vet att jag hade stannat för det har jag gjort när jag sett en bil stått med varningsblinkers på. Och jag vet att jag var den första som stannade för det sa de som stog med punktering och väntade på hjälp. Men i vårt fall INGEN stannade och jo då massor av bilar körde förbi o folk tittade MEN INGEN STANNADE! Såg vi så farliga ut? Haha nej jag tror inte det. Men man kan ju undra vad som gjorde att ingen stannade!
Sen hade vi lite övningar på em i metodrummet där vi skulle bädda säng med o utan patient. Lägga patienter i chockläge eller hjärtläge! Lärde mig lite så det var intressant för jag har ju aldrig jobbat på sjukhus så det där med chockläge o hjärtläge hade jag aldrig hört ens.Men jag är ju där för att lära mig eller hur hihi
Åh imorgon är det dagen D för oss! hihi ska bli så spännande och roligt! Har verkligen sett fram emot denna dag då vi får shoppa loss i ULLARED!
Hihi så nja får se hur det blir med bloggningen imorgon! Kanske något men ja annars får ni klara er utan mina knäppa inlägg hihi 
Nej nu måste jag i säng om jag ska orka upp 03:30 i morgon så jag hinner få i mig lite kaffe innan vi åker!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Måndag o ny vecka!

Godmorgon ny vecka med nya utmaningar men först kaffe hihi måste ju vakna ordentligt, nej då jag är vaken o har varit uppe en stund! 
Blir lång dag i skolan idag sen hem o hämta lilla fröken o sen fixa lite mat. Måndagar blir långa då vi går så länge i skolan, men ja den dagen brukar gå fort så det är skönt. Ska förbi Willys för min mamma ska baka lite dammsugare med marsipanen jag köpte, så vi har till skruttan fyller. Hon behöver choklad men den som är bäst finns bara på Willys så ja då får jag göra det på lunchen. Men ärligt hade nog hellre varit hemma och gjort lite arbetsuppgifter, men jaja får sitta torsdag och fredag medans skruttan är på dagis och göra sånt!
Så idag blir det skola och imorgon ULLARED! hihi äntligen ska bli så kul. Både jag o dottern har sett fram emot denna resa så mycket. Ska bli riktigt skönt att bara komma hemmifrån en stund. Och jag vet att barnen ser fram emot allt som jag kommer hem med hihi Ska handla presenter till lilla fröken som hon får när hon fyller.
Tänk att det är tre år sen hon låg i min mage.... Tiden går fort och hon börjar bli stor.... Jag vet att det jag saknat mest efter varje graviditet var min gravidmage, den kontakt jag haft med barnet i magen som man satt varje kväll och pratade med och var så nöjd för varje rörelse som kom. Åh vad jag älskade magen och alla rörelser men jag älskade de nog ännu mer när de kom ut och man fick se hur de såg ut. Varje förlossning har varit unik, jag vet min kusin sa vid något tillfälle att oavsett hur ont hon såg jag hade så när barnet kom upp på min mage så försvann alla smärtor bara ren lycka fanns då.
Ja det är nog så när man föder barn man bryr sig inte om smärtan när man väl får barnet på magen då är man bara så glad och lycklig för det lilla mirakel som ligger där på ens mage och man är bara så där lycklig som man kan vara ibland. Sen börjar äventyret med den lilla men det är en annan historia!
Nu ska jag meditera lite innan jag börjar väcka upp barnen! 
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Söndag kväll.

Haft en underbar dag, dottern bjöd på mat idag. Potatis, köttbullar o sås mums sen va vi ute en stund i en lekpark innan vi skulle hämta hem lilla junior hihi tror tjejerna gilla det.
Har verkligen njutit av dagen och ikväll så myste vi med lite varm choklad och smörgåsar. Det va populärt kan jag lova hihi 
Älskar när alla är samlade men ja snart är det bara mina små kvar hemma haha tur jag har de. O de kommer inte flytta än på ett bra tag så det är skönt.
SKratta gott till äldsta dottern när jag berättade att jag gjort klart listan i går kväll på vad som ska inhandlas i Ullared och att det är inte långt kvar nu tills vi ska åka hihi Hon bara titta o sen sa hon JA men mamma det är ju i övermorgon vi åker! Haha japp det är det lilla gumman så bäst du snabbar på med din lista om den inte är klar!
Det känns så skönt att min är klar och att jag har koll något så när på vad jag ska ge mina barn i julklapp, känns kanonskönt! Ska bara kolla med min lillasyster vad hennes små önskar sig i julklapp o present hihi Måste kanske påminna henne lite men ja bara jag får den senast i morgon så ska det nog gå bra hihi
Nej ska gå igenom lite kursmaterial och skicka in inlämningsuppgiften så det är klart tills på onsdag då vi ska träffas igen nästa gång.
Ska även hinna reflektera lite vad denna vecka innehållit och sen summera vad som varit bra o som man kan ta med sig in i nästa vecka samt vad som varit mindre bra, men som man förhoppningsvis lärt sig något av som man kan ta med sig in i framtiden.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Godmorgon

Godmorgon söndag morgon och kan inte sova haha ja vad gör man då jo man sitter o glor på ullaredsgruppen haha njuter av kaffet o väntar på att lilla skruttan ska vakna så vi kan äta lite mysfrukost.
Vart erbjuden igår att följa med i sommar på en resa ner till Ullared o sen sova kvar på campingen, ja varför inte har aldrig sovit kvar där nere. Bara gjort endagsresor ner dit. Kan ju bli en rolig erfarenhet hihi MEN det är långt till sommaren så jag får nöja mig med endagsresan nu på tisdag så länge.
Idag blir det en lugn dag ska måla med skruttan innan vi hämtar hem barnen som sovit borta, sen blir det lite matfix ska fixa i ordning en stek jag tog fram igår och sen göra potatis o sås till det.... Mums det är så gott o snart får jag hem mer kött hihi men ja stora junior ska få lite när han flyttar precis som äldsta dottern fick. Satt igå o tittade på vad kastruller o sånt kostar samt en gryta till stekar o grytor kostar och det var inte så farligt så det får jag väl ge stora junior i förtidig julklapp. Gick igenom gardiner häromdagen och gav dottern några, ska gå igenom lite mer sen o ge junior också några så han har och även kolla gardinstänger om jag har så han kan få några.
Det kommer bli spännande för honom och jag vet att han fixar det..... Haha oavsett hur stora barnen är så oroar man sig för de och ser de som små ändå.
Nej ta o börja dagen lite smått kanske innan skruttan vaknar.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Lugn dag!

Så skönt med en dag som bara flyter på, har målat lite o kommer måla mer sen.
Lilla junior är iväg till en kompis o sover kvar, stora junior är också iväg. Mellantjejen är också iväg o sover borta. Så jag o lilla skruttan har haft en riktig myskväll hemma.
Nu när hon somnat så kan jag kika lite på tv o fortsätta måla och bara njuta. Ska även hålla på lite med listan till Ullred har jag tänkt. Vad som ska köpas in o så. Ska handla lite åt stora junior med.
Har beställt två klänningar åt lilla skruttan nu tills hon fyller hoppas de hinner komma bara hihi ska även kolla om de har Olof som gosedjur när vi är i Ullared, såg att någon lagt upp foto på att den ska finnas men det kan ju ha tagit slut MEN jag hoppas då hon är väldigt förtjust i han.
Men jag står i valet o kvalet vad jag ska välja för lampa till mitt sovrum, för nallepuh lampan ska lilla skruttan ha sen i sitt rum. Har hittat en i Ullaredsgruppen men nja vi får se ska ju köpa till hallen med och bordslampor jag hittat som ska finnas där.
Ja det blir nog bra oavsett haha får väl åka ner en gång till annars hihi 
Nej nu ska jag sätta mig i soffan o bara slappa o njuta!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Dimmig morgon!

Godmorgon vart väckt av en liten fröken som tyckte vi skulle gå upp hiih jaja har man småbarn så får det väl va sovmorgon när man blir väckt 6:30. Kikar ut o ser bara ett vitt tjockt täcke sååååå mysigt med dimma. Till o med lilla fröken tyckte det var mysigt.
Idag blir det lite handling sen bara en massa mys hihi 
Ibland möter vi människor i livet som påverkar oss och som även vi påverkar. Livet blir aldrig detsamma efteråt. Men jag tror att alla vi möter ska vi lära oss något av eller också ska vi lära de något. Ibland vet man inte vad man ska lära sig, men det brukar komma fram sen att du har lärt de något o påverkat deras liv. 
Jag kan berätta om en händelse i mitt liv, vi skulle läsa ett ämne i skolan och fick en ny lärare. Hon tala om att hon visste mycket väl vem jag var! Först vart jag helt paff för jag kände inte igen henne alls. Men jag satt o funderade o funderade och till slut kom jag på att när jag var väääääldigt ung så var jag tillsammans med en kille och vi umgicks mycket med hans kompisar o speciellt en kille. Det visade sig att min lärare var denna killes systers bästa vän hihi o jo då jag kommer ihåg att vi festa tillsammans och jag kommer ihåg att jag gillade de här tjejerna väldigt mycket men då jag har varit med om en del tragiska förhållanden så förtränger man en del minnen. MEN hon kom ihåg mig och då insåg jag att även JAG gör avtryck hos andra och det kändes enormt roligt. Hon kom ihåg mig efter så lång tid ( vi pratar om typ 24-26 år sen). 
Så även om du inte tror det så vet jag att du påverkar folk du träffar mer än du tror! 
Alla kan man inte ha kvar i sina liv men minnena finns alltid kvar även om man gömt undan de någonstans.
Jag vet att folk har frågat mig ibland om jag skulle få leva om mitt liv, VAD jag skulle vilja göra annorlunda? Jag har funderat många gånger på det. MEN kommit fram till INGET! FÖr det liv jag levt tills idag har ju gjort mig till den jag är idag! Jag har en underbar familj, unerbara vänner och är lycklig och otroligt tacksam att jag lever överhuvudtaget! För jag vet att det har funnits tillfällen då mitt liv hängt på en skör tråd av olika anledningar, MEN jag har alltid landat på fötterna och lyckats ta mig ur olika destruktiva situationer. 
Och ja jag är väldigt lycklig att jag är så stark i mig själv och jag vet att jag kan lära andra saker eftersom jag upplevt så mycket själv. 
Så gå ut i världen o gör era egna fotspår!
OM du får frågan OM du får leva om DITT liv, VAD vill du förändra?
Fundera lite på det och är det något så ja gör den förändringe! För vet du INGEN annan än du kan göra den! Ja men säger du hade jag gjort annorlunda DÅ så hade nog mitt liv varit si o så eller nej det går inte för den personen kan inte förändra sig! MEN då är det inte dig själv du vill förändra utan andra! O ärligt DU kan inte leva andras liv! Tyvärr! Andra MÅSTE få göra sina egna val o egna misstag för att lära sig! 
SÅ snälla SE vad DU kan göra för att förändra DITT liv, Om du nu vill förändra det, DU kanske är som mig att du insett att allt du upplevt o varit med om alla människor du mött har gjort dig till den du är idag och att du är NÖJD med det!
Nej nu ska jag ut o göra lite avtryck i min värld hihi
Ha en underbar dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 
 

Fredagsmys.

Idag känner jag mig helt slut, är öm i kroppen och allmänt grinig haha Nej så farligt är det inte men det har varit mycket ett tag o jag hoppas det ska lugna ner sig lite.
Haft lite fredagsmys med barnen, men nu sover lilla skruttan.
Har settat o kikat lite på vad jag ska handla på tisdag och ja jag har nog bestämt mig för lite saker faktiskt nu gäller det bara att skriva ner det i en bra lista! Så man kan beta av avdelning för avdelning! 
Jag tror mina barn kommer bli nöjda o glada för det de får. Haha men det enda de pratar om just nu är sina nya rum och hur de ska ha det där! 
Det är härligt att se de när de planerar och funderar hur de ska möblera och vad de ska ha för möbler hihi har lovat de att vi ska åka o handla lite till deras rum o det kommer jag göra lite vartefter men jag tror de kommer blir supernöjda!
Men nu är jag så trött så det får nog bli soffan o kika lite på tv o se filmen på 3an hihi "Bruce den allsmäktige" haha den är så bra o som min stora junior sa Jim Carrey spelar ingen roll HAN är rollen! Ja han är bara bäst!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

FREDAG o helg!

Godmorgon fredag är här o jag har redan tagit helg! Så härligt. Min lilla dreggelgubbe har vaknat o ville gosa haha ja jag trodde det men nja tvn var roligare än mormor idag...... Lilla skrutten. 
Idag blir det lite plock och småfix. Åh jag måste nog sätta mig ner o fixa min inköpslista till Ullared snart är ju inte många dagar kvar tills vi åker. Men då sonen tala om att han tänker flytta så blir ju hans julklappar ganska enkla att inköpa! Hihi Men jag får nog handla lite redan nu så han har micro o vattenkokare för det stog överst på hans lista vad han behöver i första hand. Sen resten kunde vi nog skramla ihop till så han har lite i alla fall. Soffa skulle han få o ett vardagsrumsbord hade vi i garaget, köksmöbler kan vi nog få tag i billigt säng o skrivbord har han så det får han väl slänga in i sovrummet eller om han ska ha datorn i vardagsrummet. Ja han fixar nog det så det blir bra. Gardiner o gardinstänger har jag en del som han ska få. Porslin skulle han få av sin syster och bestick av mig o glas av mina föräldrar kastruller skulle dottern o jag kolla om vi kan avvara några sen vassa knivar hade dottern några extra han skulle få.
Så ja jag ska kolla med han om vi ska åka till Ikea i november o handla lite för då kan jag passa på o handla lite till lilla junior o mellantjejens rum också.
HAr ju massor med planer för deras rum hihi o ja stora junior kan nog få det riktigt fint han med så småningom med lite tavlor o kanske någon blomma hihi 
Nej börjar bli dags o väcka upp barnen snart och fixa lite frukost.
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende ge de ett av dina.
PUSS o KRAM
 
 

Stor överraskning!

Oj vilken dag sonen kommer hem o säger att han har fixat en lägenhet o ska flytta OM EN MÅNAD!!!!!!!!!!!!!! Ahhhh hjälp varför ska det gå så fort för?? Jag hinner ju inte med riktigt. Visst det är kul för honom o allt men HAN har faktiskt hotat att bo hemma tills han blir 40!!! haha Nej ärligt jag tycker det är roligt för honom och jag kommer hjälpa honom fixa allt i lägenheten han behöver. Så det kommer innebära att det bara blir jag o mina små kvar här hemma. Men vi ska fixa ordning och köpa lite nytt så lilla junior får ett nytt rum och även till mellantjejen. Ska bli lite roligt att fixa i ordning deras rum och sen även fixa i ordning lilla skruttans rum så jag får eget rum igen! 
Åh har så många planer för barnens rum så det kommer bli så bra o fint när allt är klart. Mellantjejens rum ska vi göra lite mysigt med ljusslingor och fina gardiner o massor med kuddar! Lilla junior hade jag tänkt typ göra en liten myshörna med kanske någon soffa o så. O lilla skruttans rum ska vi fixa i ordning också så det blir fint o mysigt! Kanske kan hinna få i ordning det innan jul. Ja man kan ju hoppas!
Hade tänkt plugga lite idag men vart inte riktigt så då lilla dregelgubben ville gosa hihi 
Nej nu får det bli lite slapp i soffan en stund så man kan få lite lugnt bland alla tankar som far runt i huvudet hihi
Ha en trevlig fortsatt kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Ny månad!

Godmorgon då har vi första dagen i oktober och en helt ny månad framför oss.En härlig känsla. Sitter o lyssnar på ett klipp om LOA (LagenOmAttraktion) den är väldigt intressant och jag vet att man kan förändra sitt sätt att tänka och det är egentligen inte svårt men det som är svårt att nog att se framför sig det liv man vill ha. Men det går det med faktiskt. Man blir glad och får lite positiv energi av denna tjej bara genom att lyssna så jag får kika om det finns fler klipp med henne!
Min lilla dreggelgubbe ville komma upp o mysa lite så det är ju klart han ska det, få mysa lite med mormor.
Han har blivit tung den lilla killen haha jag får så ont när jag håller i honom, tråkigt men ja det får blli korta stunder så vi kan mysa.
Idag blir det själv studier och sen mysa med barnen, ska hämta mellantjejen och en kompis i skolan så de ska hem hit o leka lite.
Har börjat fundera lite på att göra om i barnens rum men ja det är bara planer än så länge och vi får väl se när o hur det blir så småningom. 
Börjar bli dax att väcka upp barnen o sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

RSS 2.0