Summera året som varit.

Godmorgon idag ville kroppen ha lite mer sömn och det var så skönt att låta kroppen vakna utan klocka. Så nu myser tjejerna i soffan medans jag njuter av kaffe så jag vaknar ordentligt. 
Sista dagen på nya året och dags för lite planering inför det nya året. Vet ju en del som ska hända första halvåret men sen är det så många olika saker som står på spel vad som ska hända eller inte. Men en sak i taget och jag vet att allt jag planerat kommer inträffa på ett eller annat sätt. 
Men först ska jag fixa mat och en massa gott så vi kan njuta av allt. Fixade ju bingolotter i går med så det ska vi göra med ikväll. 
Men nu lite mer kaffe o meditation innan jag sparkar igång dagen lite smått.
Ha en fin dag OCH ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR! 
PUSS o KRAM
 
 

Glädjerus.

Usch idag har det inte varit så bra... Fryser och är öm i kroppen men haha ja så är det väl när man är envis och ska ta in ved helt själv! O ja då jag fixade det men det straffar sig senare haha kanske är dax att börja träna lite hmmmm eller? 
Nej skämt å sido det har varit en bra dag o jo då jag tog in ved helt själv utan problem hihi 
Har även fixat de där bingolotterna till imorgon hmmm jag hade ju tänkt slippa men vad händer då? JO grabbarna vinner nya lotter så då var det ju bara hämta ut nya haha sen hämta jag mitt paket med wrap så det lär bli en sån kväll snart igen. Handlat lite men glömde läsken så det får jag fixa imorgon, annars så är all mat klar till imorgon och även kexen o osten till senare hihi tror resten av familjen kommer bli nöjda!
Vet ni den där sprudlande bubblande glädjekänslan är fortfarande kvar och ja jag älskar det. Livet leker och fyller mig med glädje och en massa kärlek!
Nu fortsätter vi med film kvällen här hemma.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Näst sista dagen på detta år!

Godmorgon ledig men vaknar tidigt haha som vanligt men har kunnat sova bra hela natten så det är skönt. Idag blir det lite handling och sen bara mysa en massa. 
Antar att skruttarna ska vara ute och leka lite med hihi så det ska de få göra en stund.
Ska även göra en lite längre meditation idag har jag tänkt och jag kan tala om att den behövs. 
Lilla skrutt sover medans jag njuter av lite kaffe o lite ljuv musik. Åh vad jag har lust att åka till Ikea och handla lite haha en kollega satt i går och kollade och det fanns mycket jag skulle vilja ha men nää först ska jag hitta en ny bostad sen kan jag shoppa loss hihi
Sen vill jag ha besked från CSN om jag får mina bidrag till våren och nej jag ansökte bara om bidragen inga lån! Visst pengar behövs när man studerar MEN då jag har möjlighet att jobba lite extra så behövs inga lån och det känns underbart!
Idag fyller min brors äldrsta 9 år, så ett stort grattis till henne! Önskar bara de kunnat bo lite närmare men ja nu är det som det är och det kanske är lika bra det med.
Vet ni snart är det sista dagen på detta år! Vad har DU gjort som du är stolt över? Jag har avslutat mina undersköterskestudier med godkänt i alla ämnen! och jag har avslutat insiktsmeditationskursen med ett diplom i slutet! Jag har valt att ine jobba natt längre, vilket innebär att jag har mer tid med barnen! Något jag ikke ångrar, det var det bästa beslutet jag tagit på länge!
Visst det innebar att jag gick ner lite i lön MEN jag fick något annat som inte går att mäta i pengar! MER TID med barnen, det är ovärderligt!
Och det är något både jag och barnen uppskattar mer än alla saker man kan köpa för pengar!
Jag hoppas det är något de kommer minnas när de ser tillbaka på sitt liv en dag. 
Nej nu blir det lite mer kaffe o en kortare meditation så jag kan vakna ordentligt hihi
Ha en fin dag och gå ut och gör minnen med någon du tycker om, men glöm inte bort dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Överraskningar!

Så härligt! Hade tagit fel på tiden och slutade en timme tidigare än jag trodde jag skulle hihi kändes ganska lyxigt!
Men otroligt skönt.
Så fick mess att en liten tjej sakna mamma o ville följa med hem så vart en glad nyhet till hihi så nu när vi myst lite och hon ligger o gosar i sängen och är mellan vaken o sömn så mumlar hon "mmmm mamma så skönt o va hemma med dig" Då smälter mitt mamma hjärta. Hon är så go min lilla mirakeltjej. Vet precis när man behöver lite uppmuntrande ord.
Vet ni idag känns det som mitt liv verkligen leker, jag har en så sprudlande känsla i bröstet och allt bara flyter på. Eller nja egentligen inte men det är inget som bekymrar mig haha allt känns så enkelt och uppenbart och ja jag känner mig väldigt lycklig och jag vet att allt kommer bli precis så bra som jag önskar hihi
Men nu ska jag snart krypa ner bredvid mitt lilla hjärta igen och sen imorgon så kommer min mellantjej hem och sonen får jag kanske ge en kram när han kommer hem sen på torsdag haha eller inte.... Konstigt att mamma är så pinsam numera hihi 
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Kall morgon

Godmorgon trodde jag skulle vara tröttare då jag vaknat flera gånger i natt men nope känner mig ganska pigg men det lär bli en låååång dag hihi då jag slutar sent i kväll. Jobb för hela slanten idag och det är kallt ute -12 visade den på i morse, men jag hoppas den blir lite varmare under dagen för så här kallt är det inget roligt då vill man bara kura ihop sig inne.
Satt och tittade lite på schemat igår och det såg inte så farligt ut så det ska jag nog klara!
Ska bli riktigt roligt att få sätta tänderna i alla nya utmaningar.
Visst det kommer bli tufft men ja det ska jag nog fixa.
Böckerna var inte så farligt dyra heller så ja jag ska även kolla om de finns begagnade att få tag i.
Finns så många nya möjligheter som öppnar sig för mig nu när jag har detta framför mig! Jag är så tacksam och glad.
Men nu blir det att fixa i orning lite innan jag ska iväg.
Ha en fin dag och ska du gå ut så klä på dig ordentligt så du inte fryser.
PUSS o KRAM
 
 
 

Så glad!

Vilken härlig dag, strålande sol och snö som gnistrar och glada barn som leker i snön. Positiva besked och en massa mys med barn som är sprudlande glada. 
Varit ute och skottat snö i strålande solsken och busat lite med tjejerna på förmiddagen, sen in och myste med lite thé och kex. 
Sen kom beskedet jag väntat på och jag vart glad! Jag kom in på alla fyra kurserna jag sökt! Så nu är det bara CSN beskedet jag inväntar haha alltid är det något. Men det kommer det med. 
Har varit iväg med barnen då jag ska jobba heldag i morgon och börjar tidig morgon, inte så kul att lämna de redan nu ikväll men de kan gott få sova lite imorgon istället för att jag ska väcka de tidigt o sen köra iväg med de.
Så nu ikväll blir det en lugn kväll men thé koppen framför tvn och mysa hihi
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Ny vecka, nya möjligheter!

Godmorgon ny vecka med nya möjligheter. tog lite sovmorgon idag och det var skönt och ja jag behövde nog det. Då går vi mot de sista dagarna i december och de sista dagarna på 2015. Jag är väldigt nöjd med vad jag har gjort och vad som hänt mig och barnen under 2015 och jag ser fram emot 2016 med spänning och glädje.
Men tänk vad en liten negativ kommentar kan sänka ditt goda humör rejält! Jag vet att jag har många negativa runt mig som kan påverka och jag försöker verkligen att inte bli påverkad men det är svårt ibland. Verkligen svårt ibland! Men ja jag ska förändra så att de som är närmast mig känner mer glädje och inte är så negativa. 
Men även en positiv kommentar kan påverka ditt humör enormt, är man på lite dåligt humör och får en glad och positiv kommentar så blir man på bättre humör ganska fort!
Idag får det bli en dag med lite meditationer och snöskottning hihi sen köra iväg lilla junior till storebror så de kan hålla på med sina datorer. 
Dags att fylla på lite kaffe medans man planerar dagen lite hihi
Ha en fin dag och gör någon glad idag, men glöm inte bort dig själv!
PUSS o KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snö. Äntligen!

Haft en mysig och härlig dag. Tagit in ved, busat lite med tjejerna ute och sen njutit av lite thé när vi kom in och sen tittat hur det snöat hela eftermiddagen. Lagat mat och sen haft film mys med barnen. Tvättat tre maskiner och tagit reda på rentvätt. Ibland hinner man mycket. Har eldat hela dagen men inte fått upp tankarna så det är lite tråkigt men ja det blir mer eldat i morgon.... 
Människor förundrar mig ganska mycket ibland. Hur mycket de kan hata varandra och vilja skada varandra, genom att prata illa eller göra saker som förstör för andra. Så länge som de får sin egen vilja igenom. Och det som är mest tråkigt är att de tror att ingen ska få reda på vad de sagt eller gjort. Men förstår man inte att folk pratar med varandra? Varför måste man utöva makt och skada andra för? Mår man bättre av det? Sover man bättre av det? Nej jag tror inte det. Gör man det för att få spänning i sitt liv? Jag vet inte ärligt talat. Bryr man sig om vem man skadar? Nej det skulle jag inte tro. 
MEN det finns en sak jag vet, o det är att när man behandlar andra illa så blir man ganska ensam till slut. Ingen vill umgås med någon som behandlar en illa. Jag kan faktiskt tycka synd om såna människor som behandlar andra illa och sen tror att det är ok. Men det är aldrig ok att behandla andra illa. 
Men vissa kommer nog aldrig lära sig det tyvärr!
Tänk om vi hade en värld där alla vart behandlade på ett bra sätt och med kärlek, det vore väl underbart!
Det tänker jag ta med mig in i drömmarnas värld.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Hemmamysdag.

Godmorgon idag blir det en lugn hemmadag med en massa mys bara och lite bus kanske också hihi vi inväntar snön som ska komma o jag längtar efter den lite så man kan vara ute och leka lite. Nu är det bara kallt o blåsigt haha o det är inte lika skönt att vara ute o leka då. 
Men en kamin hade varit perfekt en dag som denna. Det jag saknar är faktiskt att när jag jobbar så kan man få komma hem till en varm bostad och inte en kall och känna att det första du måste göra är att elda för kung o fosterland så ni slipper vakna av att ni fryser! 
Även om termometern visade på 17 grader i köket i morse så var det inte så farligt kallt ändå och det är skönt. 
Resten av familjen sover medans jag njuter av lite kaffe o meditation. Jag är så glad att jag valde att gå insiktsmeditation för den har gett mig ett inre lugn nu när jag lyssnar på skivan varje morgon och gör meditationsövningarna. 
Ska bli så intressant att se vad vi kommer lära oss på fortsättningskursen.
Och det ska bli intressant o se när vi hittar vårat nya hus som vi kan trivas och bo i en lång tid framöver. Och den ska ha en öppen spis/ kamin så jag får den där lilla mysfaktorn hihi och slippa elda varje dag för uppvärmning av vatten o värme i huset! Då kan jag hålla på med ved för att det är mysigt inte ett måste!
Få grilla korv med barnen och mysa när det stormar eller är kallt eller bara för att man vill!
Ja det ska bli spännande och se vad vi hittar för roligt.
Men nu blir det lite mer kaffe så man vaknar hihi
Ha en fin dag och gör något du blir glad av!
PUSS o KRAM
 
 

Kallt.

Oj vilken dag. Fick uppleva en underbar soluppgång på vägen till jobbet medans fullmånen lyste mig i ryggen. En lugn dag på jobbet och en bra dag med lugna boende. 
Lilla skruttan som skulle följa med storasyster på kalas vart nervös och orolig så hon kräktes och de fick vända och åka hem igen. Stackare men sen har hon lekt och ätit en massa och inga mer kräkningar. 
Hade kunnat jobba i morgon med men valde att ge bort det passet o även måndagen då jag kände jag ville umgås med barnen istället. 
Hade en kåk som va jättekall när vi kom hem så det va bara o tända en brasa och se glad ut.... Jaja men vad ska man göra? Ska bli så skönt att flytta och få en annan uppvärmning. Kan tänka mig en öppen spis sen som mysfaktor och kanske bergvärme som uppvämning. Ja det vore toppen helt enkelt. 
Men vad fort vädret vart kallare. I morse var det 2 minusgrader och när jag skulle åka från jobbet så var det 6 minus o nu törs jag knappt titta på ute termometern haha lär väl frysa fast då hihi 
Men det ska ju komma snö i natt o imorgon så vi får väl se hur vädret blir sen.
Lär ta lång tid innan jag får upp värmen i kåken o lagom när jag fått det ja då ska jag jobba igen! Men men 
Nej nu blir det lite tv o försöka få upp värmen hihi
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Tidig morgon.

Godmorgon vakna innan klockan av en konstig dröm. Så nu sitter man här och njuter av kaffe medans resten av familjen sover. Vet inte om det är fullmånen som ställt till det för mig.
Idag blir det jobb heldag, ska bli skönt. Fick jättebra respons igår och ena tjejen började planera vad hon ville vi ska göra hihi sånt känns jätteskönt.
Det är lite lugnare nu på helgerna så då kan man passa på och göra sånt man inte hinner annars.
Jag trivs verkligen med att arbeta med människor och det är ett jobb som verkligen passar mig, förutom arbetstiderna då haha men skönt jag har mina stora barn som ställer upp så jag kan jobba kvällar sent. 
Men ja vi får se hur det blir i framtiden, skulle vilja ha tillgång till nattis så man kan jobba sent och det skulle underlätta massor.
Men men nu är det som det är! 
Men jag saknar mina barn när jag jobbar så här långa pass, men jag föredrar dessa långa före de korta. Måste ju ändå fixa barnvakt. Då kan jag lika gärna jobba heldag o sen färre dagar.
Nej dags för lite meditation och sen sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin fortsättning på helgen och gör något du blir glad av!
PUSS o KRAM
 
 
 

Gnäll-tant.

Haft en toppenkväll på jobbet och det känns som man aldrig varit borta hihi så skönt. Men jag vart lite förundrad, har fått två dagar i januari för en tjej men de var bortplockade.... Konstigt. Få fråga henne nästa gång jag jobbar vad som hänt. Men jag vet det har varit en del tjafs i arbetsgruppen, och det är så tråkigt. En personal slutar nu till nyår och ska vara ledig för att prova på ett annat jobb ett tag. Men vissa som jobbar skulle behöva byta arbetsplats ett tag för att få lite distans. Sen var det en sak till som jag reagerade på och jag tror de kommer få problem till sommaren. Vet att det brukar vara två eller tre olika vikarier, förutom mig, som jobbar men denna månad är det en... Undrar om ena killen har slutat eller vad som hänt....
Men ja det lär märkas till sommaren. Jag har tänkt jag ska prata med stället jag hade min sista praktik på om jag kan vara vikarie där nu när jag är färdig uska. Vet att de behöver folk....
Men nog om jobb nu!
Men en grej till nu när jag ändå gnäller lite hihi jag blir så ledsen när vuxna människor ska trycka ner barn. Jag förstår inte meningen med det! Fick ett mess förut idag från en bekant som talade om hur illa en pojke blivit av en nära bekant till de. Sånt kan göra mig riktigt arg! 
Hoppas den där vuxna blir biten i rumpan av karma! 
Nej nu ska vi tänka på något trevligt istället! Nyårsafton! Vad gör man en sån dag när man är ledig? Haha ja jag har ingen aning, brukar ju alltid jobba! Men i år ska jag vara ledig! Och jag vet inte riktigt vad vi ska göra! Men något ska vi hitta på. Har ju några dagar till på mig att fundera.
Men nu blir det lite engelsk humor i form av "stand-up".
Sov så gott o dröm sött sen när det blir! Ska ni ut så håll i hatten så ni inte blåser bort!
PUSS o KRAM
 
 

Att åldras.

Godmorgon och god fortsättning. Hoppas ni alla är nöjda med eran julafton och julfirandet. 
Idag blir det lite jobb och det kändes väldigt ovanligt att va ledig hela dagen igår hihi men det va otroligt skönt. Då fick jag mysa med alla och idag ska jag köra hem dottern o lilla dreggelmonstret. 
Ska kolla vilka dagar jag är uppsatt på jobb hihi såg igår när jag kolla kalenderna att jag hade skrivit upp en dag till i min kalender men den hade jag glömt bort hihi så det är nog bäst att kolla upp alla dagar. Tur jag har köpt en ny kalender så jag kan skriva in alla dagar i den med så inget glöms bort.
Skyller på åldern att jag blivit glömsk haha jag hade en siskussion med dottern i går om att åldras och ärligt talat jag tycker det är lite skönt att bli äldre och att det börjar synas, jag är tacksam att jag får åldras och kan njuta av varje dag. Det är många som inte får chansen att bli äldre och få gråa hår eller rynkor som hör till. Men jag älskar att bli äldre och mina gråa hårstån hihi jo då de har börjat komma nu och jag gillar de.
Men nu blir det massa mys innan dottern ska hem o mina föräldrar ska komma på en fika.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Julaftons kväll.

Vilken härlig dag jag haft. Umgåtts med mina nära o kära o ätit gott och bara myst. Fått en jättefin tavla med Buddha på och armband av dotter o hennes son, en massa choklad hihi o den allra bästaste julklappen av alla jag fick umgås med alla mina barn.
Så medans barnen, ja en del i alla fall sover så passar jag på att kika på en film.
Önskar alla en fin fortsättning och var rädda om varandra.
PUSS o KRAM
 
 
 

Julaftons morgon.

Godmorgon nu är dagen här som alla barnen väntat på. Ligger några paket under granen redan som ska öppnas på morgonen. Sen har vi hmmm ett antal som ska in under granen. Haha förstår inte att varje år så ser granen stor o fin ut men på julafton när alla paket ligger där under så ser den så himla liten ut hihi
Körde lite bingolotto på uppesittarkvällen och mina grabbar hade tur den minsta vann en ny lott till nyår och den store vann 100:- kr så de var glada haha men vi andra var så trötta så vi orka inte spela sista så jag ska kolla sen på morgonen om det vart någon vinst på de andra. 
Idag blir det en mysdag hemma med nära o kära, precis som det ska vara på julafton.
Men mina tankar går även till de som är helt ensamma på julafton, finns de som är det både frivilligt och ofrivilligt, men jag hoppas de kan få lite julstämning med. 
Och i min familj kör vi en helt vit jul, precis som vanligt. 
Jag anser att julafton är barnens dag och då behöver jag inte dricka en massa alkohol. Vill jag göra det så har jag nyårsafton. 
Jag tror mina barn kommer minnas dessa jular som fina, för det är det enda jag minns från mina jular när jag va liten. Att mina föräldrar var nyktra och inte konstiga som en del kan bli när de dricker.
Men alla gör som de vill! 
Nej nu blir det lite meditation och kaffe så jag kan sparka igång dagen lite smått sen och börja göra "tomtegröten" så alla barnen får frukost när de vaknar hihi
Ha en riktigt fin dag och oavsett om du är själv eller med dina nära o kära, så vill jag önska dig EN RIKTIGT GOD JUL!
PUSS o KRAM
 
 

Inväntar besked.

Godmorgon fick lite sovmorgon så här dan före hihi resten av familjen sover så jag passar på o njuter lite innan de vaknar. Ska iväg o handla lite med äldsta sen och sen hem och förbereda allt. Så jag har längtat efter denna dag då alla i min familj är samlade. Så härligt att få rå om alla barnen o även lilla dreggelmonstret.
Åh vad jag väntar på beskedet från viadidakt om jag kom in på kurserna jag sökt till våren. Vill så gärna ha det beskedet så jag kan planera lite och bestämma hur jag ska göra under våren. 
Men oavsett så vet jag att jag kommer dit jag ska men det finns två vägar dit så vi får se vilken väg det blir.
Men nu tänker jag njuta av en massa god mat och trevligt sällskap i dagarna två, sen far dottern o barnbarnet hem igen medans sonen blir kvar några dagar till.
Haft många konstiga drömmar i två nätter nu men ja det klarnar nog snart det med.... Men man blir lite fundersam och funderar på vad de kan betyda hihi
Nej nu blir det lite mer kaffe så jag piggnar till lite.
Ha en fin dag och ni som ska ut i trafiken o köra, var försiktiga! Var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 
 

Effektiv dag.

Hunnit med en hel del idag och det är skönt för nu har jag fått lite julstämning i alla fall hihi
Har hunnit gjort några satser knäck, dubbelsats skumtomtefugde, kola och mozart kulor (vi kallar de "plopp plopp"). Hämtat hem lilla junior och sen fixa tacos. Busat med ungar och förberett för morgondagen. 
Då ska det bli lite shopping med stora tjejen och sen fixa i ordning för lilla julbordet som ska njutas av och sen blir det uppesittarkväll.
Men jag har ett STOOOORT ilands problem... Jag har så fullt i kylen att skinkan inte får rum haha jo då det kommer den få när jag rensat lite. Men allt julgodis jag gjort idag tar ju plats i alla burkar men tyvärr måste de va i kylen men får plocka om lite i morgon så allt får rum.
Men mina stora barn kommer hem så då ska nog godiset minska lite hihi.
Men nu är jag helt slut så denna dag får nog  avslutas tillbringandes en stund till i soffan innan jag somnar hihi
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Stressfri dag.

Godmorgon vaknar tidigt och hade ingen lust att gå upp så "trotssov" lite till strax efter 6 haha då kröp det i kroppen så det va bara gå upp och se glad ut. Så får väl ta en kopp kaffe o lite meditation som vanligt så jag piggnar till även i huvudet. Kroppen är klarvaken men huvudet nja inte direkt haha men den kommer nog bli det med.
Middagen igår var verkligen super åt en massa och jag vet inte när jag åt en tre-rätters middag sist haha men det va så fruktansvärt gott så det va inga problem och vi pratade en massa medans vi åt också. Så det lär jag göra om fler gånger. 
Och vi fick veta lite vad fortsättningskursen kommer handla om och det låter riktigt spännande och jag ser verkligen fram emot det.
Slog in de sista julklapparna igår kväll så jag är väldigt nöjd och det känns väldigt skönt att allt är klart också. Dottern var så gullig så hon rullade köttbullarna igår så de är färdiga och ligger i hennes frys och bara väntar på att få komma fram till lilla julbordet imorgon samt stora julbordet på julafton.
Idag ska jag hämta hem lilla junior och det ska bli skönt att få hem han nu när han sovit hos sin bror sen i söndags. Sen imorgon så ska jag hämta båda stora och även lilla dreggelmonstret så de sover här till julafton. Ska även handla det sista imorgon som behövs till julbordet. Idag ska vi göra lite julgodis har jag tänkt mig och jag tror tjejerna kommer gilla det. Haha ja jag vet ju hur fort knäcken tog slut sist jag gjorde den. så får nog göra en dubbel eller trippelsats nu så den räcker några dagar i alla fall.
Nej nu är det dags för påfyllning av kaffe o sen njuta lite mer av den vackra granen.
Ha en fin dag och ta det lugnt, julen kommer ändå! Oavsett om du stressar eller inte. Njut av dagen istället och gör något du blir glad av!
PUSS o KRAM
 
 

Utekväll.

Vilken härlig dag. Ja det gick väl lite så där i grannkommun med tösen men ja det av väl fel dag helt enkelt. Sen lite handling och hem och hämta minstingen. Sen fick tjejerna gå loss på julgranen o klä den och jag tror de vart väldigt nöjda med resultatet. Så nu lyser den så fint i mitt vardagsrum. Sen nu ikväll så har jag varit ute och ätit med mina kurskamrater, bara synd ena tjejen fick migrän så hon ej kunde komma. Men vi bestämde att detta gör vi om fler gånger.
Kan tala om att jag är både mätt och väldigt nöjd med allt och vi har pratat massor precis så som det ska va när man träffs ute och äter gott och umgås.
Men nu sover minstingen o jag är väldigt tacksam att min äldsta dotter kunde ställa upp med barnvaktshjälp så jag kunde gå på detta. 
Ska passa på och slå in de julklappar som är kvar så allt är klart till den stora dagen som närmar sig med stormsteg.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Måndag morgon.

Godmorgon ny vecka med nya utmaningar. Idag blir det en tripp till grannkommun med mellantjejen sen ikväll blir det utgång med tjejerna från min kurs i insiktsmeditation. Ska bli så kul och den ena tjejen slutar nu medans vi andra tre fortsätter med kurs 2. Ser fram emot den med spänning. 
Ja hela våren ser jag fram emot med spänning. Det är så mycket som kommer hända och jag tycker verkligen det ska bli spännande. 
Har hänt mycket under mitt liv de sista 1,5 åren, många människor som försvunnit och många andra som kommit till och ibland undrar jag vad som hände och i vissa fall vet jag vad som hände. Jag accepterar inte att andra bara ska kliva på mig och använda mig hur som helst o bara när det passar de! Nej då får de människorna gå ut ur mitt liv och det har kännts väldigt skönt. Men sen kan man bli lite full i skratt när man blir borttagen från en vänlista på fb men man vet att den personen går in via andra för att kolla vad man skriver eller går in här o läser. MEN vet ni det bjuder jag på för jag är lycklig och mår kanonbra sen jag släppte alla negativa relationer och människor.
Jag försöker sprida lite positiv energi i vår värld och jag hoppas att någon en dag ska säga att jag inspirerat de. Jag vet vilka som inspirerat mig och det kommer jag att alltid vara tacksam för att jag har/ haft de människorna i mitt liv. 
Jag vet att nästa år kommer många olika saker hända och ja jag ser fram emot de alla med spänning. Men nu blir det lite mer kaffe o meditation innan jag sparkar igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och ska du säga något om någon annan, tänk då på dessa saker: Är det sant? Har du sett eller hört det? Skadar det någon? I såna fall var tyst! Eller skulle du tycka det var roligt om någon annan sa såna saker om dig? Nej antar du inte skulle det! Ord kan såra och göra stor skada i en människas liv, så var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Gran eller inte???!

Vilken dag haha först går ena benet av på gran o både jag o min far har försökt fixa det så nu får vi vänta till imorgon o se om min far lyckades eller inte.... Ja vad ska man säga.... Ibland får man besked på en gång o det va väl att jag inte ska ha en sån gran haha men men ja det finns alltid lösningar så jag väntar till imorgon så får vi se om tjejerna får pynta granen eller inte. Men det börjar bli lite juligt här hemma men julstämning?! Nja med 12 plusgrader ute och strålande sol o varma vindar, som det va idag då är det svårt med julstämningen, men den kommer nog det brukar det göra!
Lilla junior är hos storebror för att lana lite. Usch gillar inte när barnen växer upp så fort, kan han inte va min lilla plutt ett tag till? Nej då han ska växa o frodas men måste det ske så fort. Ja han kommer ju bo hemma ett tag till så jag får väl umgås med honom vid jul sen. Då ska jag umgås med alla barnen, för alla kommer hem till mig i år på julen o firar den med oss! Ska bli så kul.
Imorgon blir det en tur in till grannkommun med mellantjejen och då blir det förhoppningsvis sista besöket på specialisttandläkaren. 
Men nu blir det lite filmmys och sen reflektera över veckan som varit och se fram emot den nya veckan.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Ledig men vaken.

Godmorgon inte kan man sova när man får, men jag får njuta av lite kaffe o meditation medans resten av familjen sover. 
Idag ska det pyntas lite och granen ska upp hade vi tänkt oss. Småtjejerna har fått i uppdrag att dekorera den så det ska bli intressant o se resultatet sen hihi
Men först tror jag vi kör en repris på gårdagen o fixar lite mysfrukost. 
Ska även ta in lite ved med idag så jag kan få njuta av värme i huset. Nästa hus jag flyttar till ska ha en annan uppvärmning än vedeldning! Men kan tänka mig en kamin så man kan elda lite för mysfaktorn. Ska börja leta lite mer efter nyår nu har jag tänkt och sen se vad vi kan hitta. Är mer o mer inne på hus hela tiden nu och jag tror barnen skulle gilla det mer än en lägenhet. Får se vad vi kan hitta.
Tycker framtiden ser ljusare och ljusare ut för mig o barnen. Ska bli spännande att se allt som det innebär.
Nej nu börjar det bli dax för påfyllning av kaffe, och sen njuta lite mer av dagen.
Ha en fin dag och gör någon glad idag, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Äntligen GODKÄND!

WOW tänk vad ett litet mail kan göra ens dag! Fick mail i morse om att jag vart godkänd i samhällskunskapen!!! Yeahhh så glad och en stor sten lyftes från mitt bröst. Nu får jag ta lov och se fram emot nya kurser med spänning till våren.
Hade tänkt göra egna "plopp plopp" idag men nja va nog lite sovande i affären haha köpte marsipan istället för mandelmassa. Så får nog göra det i veckan istället. 
Har fixat o donat lite till jul och det blir nog bra till slut. Hoppas jag i alla fall.
Har konstaterat att jag måste ha en förvaring för alla dvdfilmerna jag har haha det är ju inte bara en jag har direkt haha så det blir att fundera lite och sen kolla vad som kan passa.
Men först blir det lite film kväll här med lite gott att äta o dricka.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Skapa minnen.

Godmorgon så här ska det livet vara, vakna utan klockor som ringer och kroppen själv ska bestämma när man ska vakna och gå upp. Så härligt. Är väldigt tacksam att jag har möjlighet att vara hemma och ha jullov precis som barnen. KOmmer själv ihåg hur tråkigt det va när man va mindre och båda föräldrarna jobbade och syskonen var på dagis eller fritids. Vart långa dagar ensam, men jag har för mig att min pappa kunde få vara ledig i mellandagarna och då fick man ju lite sällskap i alla fall. Jag hoppas mina barn kommer minnas att jag varit delaktig och umgåtts mycket med de nu när de växer upp.
Jag vet att jag har många minnen från min barndom men alla är kanske inte så bra. Jag har minnen med pappa saker vi gjort men jag har inte så många minnen av en närvarande mamma. Hon har funnits där men ändå inte. Och jag vill att mina barn ska minnas att jag varit där och funnits där för de. Så vad ni än gör gå ut och skapa minnen med era nära och kära! Det kommer de tacka er för en vacker dag.
Jag vet att min syster och jag pratade om det här med minnen och att hon med inte kommer ihåg en närvarande mamma. Som sagt hon har funnits där men ändå inte varit närvarande. Jag undrar varför egentligen? Men ja det är nog en fråga jag aldrig kommer få svar på. 
Måste säga jag är ganska stolt över min far, han har slutat röka. Varit storrökare i säkert 50 år och sen sluta han helt av någon orsak. Jag är så glad för hans skull. Trodde det skulle hända tidigare när han fick sin "smäll" med hjärtat men nej det tog några år innan han tog det beslutet. Och jag är stolt över honom!
Det har jag talat om för honom med och jag tror han vart lite glad. 
Nej dags för påfyllning av kaffe o sen njuta lite medans resten av familjen sover.
Ha en fin dag och ge någon en kram, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

JULLOV!

Tror det är på väg att vända för lilla fröken nu hon har ätit lite såååå skönt. Det är så svårt att e när barnen är sjuka o särkilt när de inte vill äta, men nu vänder det och hon äter även om det inte är mycket så lite i taget. 
Uppsatsen är inskickad men jag vet inte om den är godkänd haha jag tror den vart det MEN jag är ju som jag är och vill verkligen veta! Men jaja det får väl tiden utvisa.
NU kan jag officiellt utropa JULLOV! Haha både för mig o barnen så härligt.
Känns skönt när allt bara flyter på och jag är väldigt glad och nöjd just nu.
Fredag kväll, lite mys i soffan väntar. Kan ju inte bli bättre hihi
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Sista skoldagen för barnen!

Godmorgon fredag och sista dagen i skolan för barnen innan jullovet. Så härligt! Inga klockor förutom när jag ska jobba men bara få vakna av sig själv och bara vara. SÅ underbart.
Fick iväg min uppsats igår men fick tillbaka den och göra om haha mitt program kunde inte göra fotnoter men en snäll o gullig kurskamrat hjälpte mig så jag kunde få till det. Så nu väntar jag på besked att den ska vara godkänd.
Och jag vet inte vad som är värst att vänta eller gå och hoppas.
Men vet ju nu hur jag ska fixa såna där fotnoter så nästa termin så kommer kurserna gå superlätt.
Idag blir det lite handling sen bara mysa en massa. Och njuta av våran ledighet! 
Ska passa på o måla och läsa nu under lovet har jag tänkt mig och bara njuta av all ledig tid! Men väntar ju på besked om jag kom in på kurserna till våren med. Haha detta eviga väntande.
Nej dags o ta lite mer kaffe o göra en meditation så jag vaknar ordentligt hihi
Ha en fin dag och gör någon glad idag, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Yes jag lyckades.

En mammig febrig dotter som bara vill sitta i knä eller hålla handen kan va gosig men när man har en uppsats om kvinnliga rättigheter som ska lämnas in då är det inte lika gosigt hihi men jag lyckades med det pusslet med. Den är inskickad och bara väntar på att bli godkänd!
Jag är så nöjd då det låste sig för mig när jag hunnit med första biten o skulle börja med del 2.... Det stog helt still då och jag hade ingen aning hur jag skulle skriva haha Men det löste sig o nu är jag i hamn och det känns så skönt! Nu kan jag verkligen ta jullov med gott samvete!
Imorgon blir det lite handling, ska köpa julgransbelysning så barnen kan få klä granen i helgen. Sen nästa vecka ska vi börja med julgodiset o det startar med pepparkakshusbygge hihi sen får vi se hur länge det får stå i fred! Mitt lilla dreggelmonster ska ju komma i jul o då vet man ju aldrig, särkilt inte nu när han har börjat resa sig mot allt!
Nej nu ska jag ta thé koppen o mysa ner mig i soffan en stund.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Fortsatt sjukstuga.

Godmorgon skruttan har sovit lugnt i natt så det kanske är på väg att ge sig... Hoppas! 
Idag ska uppsatsen bli klar och inskickad har jag bestämt mig för, jag har till imorgon på mig men det vore så skönt om den blev klar och inskickad så jag kan släppa det sen.
Ska ha jullov också hihi har tänkt att läsa lite o måla en del nu när jag ska ha lov. Det ska bli så skönt med lite ledighet, även om jag är inbokad på lite jobb så kommer jag ändå va ledig en hel del.
Tre veckors jullov kan va riktigt skönt hihi så man hinner ladda batterierna innan skolan börjar igen.
Men nu blir det lite mer kaffe och väcka upp barnen innan de ska iväg till skolan och jag kan fortsätta pyssla om lilla sjuklingen så hon blir frisk snart.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
Jul

En liten hand i min.

Känner mig helt slut haha lilla skruttan är så mammig när hon får feber o blir sjuk. Så jag har settat i sängen o pluggat lite samt målat lite. Har även gjort samma saker i soffan haha allt medans man haft en liten hand i sin.
Men min uppsats fick jag inte klar idag, men jag har kommit en bra bit på vägen i alla fall.
Åh hittade en ny butik på nätet för oss som är målartokiga. De hade penumerationer så man kunde ladda hem en ny målarbok var 14:e dag. Hmmm undrar om det kan va något för mig? Ladda hem en gratisprovbok därifrån och vart väldigt överraskad, så håller resten av deras prenumerationer samma kvalitet så ja då kan det va värt det!
Men ja jag ska fundera lite till innan jag bestämmer mig. 
Har gått igenom julklapparna idag o kommit underfund med att jag behöver nog shoppa lite till hihi blir nog aldrig klar oavsett när jag börjar handla!
Men nu ska jag krypa ner i soffan o slappa lite innan jag o skruttan tar natter.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Fortsatt sjukstuga.

Godmorgon uppe med tuppen idag, lilla fröken vakna i natt men somna om fort men det skär i mitt mamma hjärta när mina barn är sjuka. Man vill verkligen ta bort feber o ev sånt som gör ont så de slipper. 
Idag får jag vara hemma och pyssla om henne så hon blir fort friskt och kan busa o mysa som hon brukar.
Ska fixa min uppsats idag som ska skickas in och sen ska alla mina kurser vara färdiga och godkända. En skön känsla!
Och jag ser fram emot mer kurser till våren och sen ansökan till högskolan hihi  Det ska bli spännande.
Men först en ompysslar dag för min lilla sjukling. 
Jag vet att många kan bli irriterade och tycka det är jobbigt när barnen är sjuka, men jag tycker det är lite mysigt att få pyssla om de lite extra och även om mina blir stora så är de sjuka så försöker jag göra något för de. 
Nej nu är det dax o väcka upp de andra som ska till skolan o dixa lite frulle hihi
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Febrig dotter!

Dagen vart inte allt som jag planerade, men jag får försöka hinna göra det ändå. 
Fick samtal på fm att min lilla skrutta hade feber så det va bara avbryta pluggandet o åka och hämta henne. Sen vart det gos och mys tills hon slocknade. Men då var det dags o hämta hem lilla junior och handla lite. Sen har det varit full rulle hela em/ kvällen. Men nu är jag på gång med min uppsats men min lilla sjukling kommer inte riktigt till ro. Men får försöka gå upp lite tidigare och göra klart det som är kvar att göra. Eller be läraren om en dag till.
Får försöka bädda ner henne i soffan i morgon fm så kanske jag kan plugga lite så jag blir klar!
Men jag ska nog sätta mig i soffan en stund innan jag kryper ner bredvid min febriga skrutta. 
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Nya utmaningar.

Godmorgon ny dag med nya utmaningar. Idag blir det att skriva uppsats och sen skicka in den.
Väntar med spänning på antagningsbeskedet som ska komma så man vet om man kommer in på de kurser jag sökt till våren. Behöver ju söka CSN snart så man kan få besked därifrån med.
Men det kommer det med. 
Just idag känner jag mig lätt och otroligt glad för att jag har avklarat en bit på min resa till mitt slutmål, det känns så otroligt skönt att veta att man är på väg och att vissa delmål är klara!
Dags att sparka igång dagen lite smått så en kopp kaffe till o lite meditation får det bli så jag piggnar till hihi
Ha en fin dag och ge någon en kram idag, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Helt underbar dag.

Yeahhh äntligen färdig uska, så härligt! O ärligt talat så räcker jag ut tungan till alla som trodde jag skulle misslyckas! Haha det är en så härlig känsla att veta att nu är jag färdig och kan jobba på så många olika ställen. Men jag ska fortsätta läsa in kärnämnena så jag kan söka högskola sen och det är en fantastisk känsla och jag vet att jag kommer klara det med!
Och underbara vänner har jag fått på köpet nu och det känns så underbart härligt. 
Ska upp till kontoret imorgon där jag hade praktik och prata med de om att ställa upp sig som vikarie, håller tummarna att de vill ha mig där hihi Jag trivdes bra där så jag hoppas.
Men nu får det bli en slöarkväll framför tv med en kopp te.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Måndag morgon och avslutning!

Godmorgon måndag morgon och nu börjar kylan komma, men vill ha snö hihi
Dags för ännu ett avslut idag, men det kan bli början på något nytt och spännande. 
Kommer sakna vissa i klassen. Men vi har haft roligt under de här 3 terminerna.
Nya utmaningar väntar på oss alla och en del kanske får mer jobb eller som jag mer studier hihi
Framtiden ser väldigt ljus ut och det kommer mer överraskningar!
Men nu blir det mer kaffe och meditation så jag kan sparka igång dagen lite smått och njuta av allt som livet har att ge!
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 
 

Fina tomtar.

Haft en fin dag med mysfrukost, lite advents o lucia fika. Tagit in ved så det ska räcka till nästa helg, fixat middag som vart riktigt god. Hämtat hem mina tomtar som står så fint ute vid entrén. Gjort klart mina två sista uppgifter till skolan i grannkommun så nu är det bara en sak kvar, inlämnande av papprena från praktiken samt avslutning och sen är jag officiellt undersköterska! 
Men nu är det söndag kväll och dags att reflektera över veckan som varit och allt den innehållit. Mycket bra saker som jag kommer ta med mig in i framtiden.
Några mindre bra men de lämnar jag kvar i det förflutna och struntar i de. Haha många avslut på olika nivåer har det varit och fler lär det bli. En del blir svårare än andra men de är en del i prosessen. 
Nej dags o vila lite så man orkar med morgondagen!
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Lucia och tredje advent!

Godmorgon fick lite sovmorgon idag sååå härligt. Lucia idag och tredje advent. Minusgrader ute och frosten ligger som ett vitt täcke över marken så fint. Idag ska jag hämta hem mina "tomtar" hihi hade såna stog utanför entren förra året med så jag ville ha likadana i år och igår fick jag ett sms att de var klara! Nu är det bara snön jag väntar på som ska komma hihi Sen kan vi börja fira jul och fixa med alla tomtar o grejor som ska fram här inne! Men tänkte det hinner vi ta nästa helg. 
Idag ska vi bara mysa och njuta av dagen och jag ska hinna skriva en uppsats som ska skickas in med haha men det har jag tid med.
Sen skriva ihop en liten berättelse hur praktiken varit och maila in till läraren.
Men först lite kaffe och mysfrukost med barnen och tända tredje ljuset.
Ha en fin luciadag och tredje advent! Njut av dagen och gör någon glad idag, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Tröttmössan är på!

Trött men ändå nöjd. Har hunnit med både glögg och en skinksmörgås nu ikväll hihi Kan tala om att glöggen va ok men kommer inte köpa den fler gånger. Och nygriljerad skinka är ju bara såååå gott.
Varit fullt upp idag känns det som. Men nu ska jag snart krypa ner o kika på någon film hade jag tänkt mig sen får vi se hur länge jag hinner se den innan jag somnar hihi
Varför ska man hinna göra så mycket när man är ledig och ska ha tid för att kunna vila upp sig på? Ja det är väl så man gör för att kunna njuta av dagarna sen när man har skola eller jobb antar jag eller har jag fel?
Nej dags o kolla vilken film jag ska kika på.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Frosten ligger som ett vitt täcke.

Godmorgon brr lite kallt både inne o ute idag tror jag. Någon minusgrad och frosten ligger som ett litet vitt täcke över marken. Ganska fint tycker jag bara jag slipper frysa.
Idag ska jag hämta hem min lilla skrutta och sen ska vi mysa och bara vara idag. Tänkte ta upp ena skinkan jag köpt och göra i ordning den och tjuvstarta lite, det är ju såååå gott med en skinksmörgås. 
Och det passar ju då det är tredje advent i morgon och lucia.
Hur påverkar andra människor dig? Har du märkt att när du umgås med vissa så förändras ditt humör. Har jag glada och trevliga människor runt mig så blir jag en glad och trevlig person med. Har jag negativa människor runt mig, så blir jag mer nedstämd och blir fortare trött. 
Jag försöker undvika sådana människor, så jag slipper umgås med de. Men ibland är man tvungen. Har en släkting som suger energi ur en och man blir alltid nedstämd i dennes närhet. Försöker undvika att umgås för mycket men som sagt ibland måste man och det är inget roligt, när man vet att det påverkar en så mycket.
Det spelar ingen roll vad man pratar om det enda man får höra är negativa saker hela tiden.
Nej då är jag hellre med de som är positiva och glada. Jag är nog en person som oftast är glad och försöker sprida positiv energi runt mig. 
Nu får det bli lite mer kaffe o meditation innan jag sparkar igång dagen lite smått!
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Är så tacksam.

VIlken dag, känns så rätt allting och jag blir bara mer o mer säker på allt! Fått så fina ord från min handledare och jag är så supernöjd med min praktik. Det enda tråkiga är att jag kommer sakna alla väldigt mycket. Både personal och de boendena.
Men jag kommer tillbaka. 
Nu ska jag göra klart en uppsats samt skriva ihop något om hur min praktik varit och det ska göras och skickas in i helgen. För på måndag är det avslutning!
Sen ska jag blicka framåt och verkligen njuta av allt jag kommer vara med om hihi
Finns så mycket att upptäcka och göra så ja jag kommer verkligen ha en rolig tid framför mig.
Imorgon ska jag hämta min lilla skrutta som sover hos sin storasyster. Ja utan mina stora barn vet jag inte hur jag hade löst det med denna praktik då det varit många o sena kvällar. Äldsta dottern är en klippa som verkligen ställer upp för mig och sina syskon. 
Nej nu ska jag slappa lite på soffan o kika på om det är något roligt på tvn.
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Sista dagen.

Godmorgon fredag och helgen är på ingång, sista dagen på praktiken. Jösses vad tiden går fort ibland. För 4 veckor sedan så tyckte jag det va lång tid men de har bara rusat förbi och jo då jag har lärt mig en del här med och det är något jag är tacksam för och tar med mig i bagaget till framtiden. Finns en del jag skulle vilja förändra men även massor som jag anser att man kan bevara o göra på exakt samma sätt hela tiden.
Fick reda på igår att det är många som ska byta plats av de som jobbar och det är lite tråkigt men ja ibland behövs väl det med antar jag.
Men ibland undrar jag om det inte är att försöka sopa undan problemen.... MEN det är bara MIN åsikt. Varför inte ge personalen mer utbildning för just dessa diagnoser och just denna problematik som finns på ett sepciellt boende så personalen kan vara kvar? Det blir ju så mycket nya ansikten för de boendena och det kan vara en del av deras problematik att de har svårt för nya saker och blir mer stökiga då.
Ja det kan faktiskt funka bra för alla inblandade, men det är ju tyvärr inte jag som ska bestämma det.
Men idag är min sista praktikdag och det känns både roligt men vemodigt för jag kommer sakna dessa små unika personligheterna.Ska ner nästa vecka och lämna nycklar och kort för dörren och tänkte kolla med de då samtidigt om man kan få en ev chans att bli vikarie. Hoppas det och det verkar som jag är uppskattad på denna plats jag varit nu.
Men nu får det bli lite mer kaffe o sen meditation så jag kan börja dagen lite smått.
Ha en fin dag och gör något du blir glad av. Något du mår bra av!
PUSS o KRAM
 
 

Val.

Haft en underbar dag. En fm med lilla skruttan fram tills vi åkte till storasyster sen vart det praktik fram till nu ikväll. Jag är sjukt nöjd med min praktik och den plats jag hamna på. Har fått så mycket större förståelse för psykiatrin och är helt övertygad om att jag valt rätt! Det känns så enormt skönt att veta att nu är det MITT val och det är underbart!
Så nu inväntar jag besked om antagandet till kurserna jag sökt till våren.
Men först lite soffhäng och bara slappa lite för det tycker jag att jag förtjänat.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Julklappar.

Godmorgon trött men uppe. Idag praktik och lite mys med minstingen. Fundera lite mer på mellantjejens julklapp, har hittat en så blir nog att beställa och sen smyga med den så hon inte ser haha inte lätt då hon är väldigt nyfiken.
Ska slå in de som är kvar  och gå igenom vem som får vad i julklapp och planera in om det är något mer som ska köpas in. Och vad som kan behövas inhandlas till godiset vi ska göra och även till maten. Men för första gången på några år så känner jag bara ett lugn inför julen. Det är så skönt och veta att jag kommer att vara ledig julafton helt och kan verkligen njuta av allt den dagen.
Men det är ett tag dit så nu lite mer kaffe o meditation så jag vaknar ordentligt och kan sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Snart klar!

Vart godkänd på den muntliga redovisningen! Sååå skönt haha o har äntligen fått iväg ett arbete av två till läraren i grannkommunen. Bara ett kvar o sen min uppsats i samhällskunskap som är kvar sen är jag i hamn o färdig! Haha helt sjukt egentligen, MEN jag visade alla de där som aldrig trott jag skulle klara det! Men vänta det finns ju mer haha ska ju inte stanna kvar här utan fortsätta! Så se upp för nu är jag på gång.
Sen hade vi sista kursen ikväll, men blir fortsättning till våren o ja jag har bestämt mig för att fortsätta!
Jag har lärt mig en hel del på den kursen och jag ser faktiskt fram emot nästa. 
Först två pass kvar på praktiken sen blir det avslutning nästa vecka på alla kurser. 
Sen jullov haha för första gången har jag inte planerat hela ledigheten utan bestämt att vi kommer ta dagen lite som den kommer förutom vissa dagar som redan är inbokade på jobb.
Men nu blir det lite soffhäng o slappa lite innan jag avslutar denna dag.
Sov så gott sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Färdig för redovisning!

Godmorgon äntligen klar med mitt arbete.... Så skönt o nu är det bara själva redovisningen kvar.
Njutit av kaffe o bara skrivit en massa så ja jag är väldigt nöjd!
Skola idag och sen hem o göra lite mer arbeten färdiga så de kan bli inskickade. Så man kan släppa det sen och se fram emot lite JULLOV! Haha prata lite om det igår på praktiken att man är faktiskt inte så bortskämd med lov runt jul när man jobbar inom vården så det är skönt både för mig o barnen att jag ska va ledig o få umgås med de en del. Jo då lite jobb har jag inplanerat men det är ändå många dagar lediga!
 SÅ jag tänker njuta massor!
Men nu lite frukost i magen o sen sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och gör något du blir glad av!
PUSS o KRAM
 
 

Huvudvärk...

Ibland önskar jag att jag hade fler timmar per dygn haha har fått så ont i huvudet så jag kan inte fortsätta mitt skolarbete som jag påbörjat... Men får försöka i morgon bitti lite grann o göra det klart så jag kan redovisa.
Vad skulle du fylla din extra tid med om du kunde får 2 timmar extra på ett dygn?
Jag hade nog kanske umgåtts mer med mina barn och någon gång ibland kanske pluggat haha Nej jag har avrit lite slarvig o skulle ha planerat bättre så imorgonbitti blir det tidigt upp o göra klart!
Nu får det bli en värktablett o sen sängen.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Vill ha snö NUUU.

Godmorgon brrr såg att det va minusgrader ute men det är helt ok för vi har det varmt o skönt inne. Och det är december o då ska det va minusgrader o snö. Så i helgen får det gärna snöa, för då ska jag få hem mina tomtegubbar hihi
Men idag kör vi en kväll på praktiken och närmar oss slutmålet. Det är sjukt så fort det gått o ja det är ju något jag sett fram emot men ärligt talat, denna praktik trivs jag väldigt bra på så jag vill inte det ska sluta.
Men ska kolla om jag kan bli vikarie sen.
Kan ju va skönt att kanske få jobba lite helger extra och slippa ta studielån. Ja så får det nog bli. Har ju även mitt jobb kvar i grannkommun som jag trivs med.
Men jag ska utveckla mig vidare och jag vet att det kommer bli bra så småningom o jag kommer få den utbildningen jag vill ha. Och en massa erfarenhet bygger jag ju upp under tiden, så det är bra.
Men nu får det bli lite mer kaffe o meditation så jag kan sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Nedräkning.

Haft en bra dag i dag men den gick fort. Pang bom så var klockan tre haha har hunnit vara med på julmarknad på praktiken. Vi har börjat gå igenom mina papper som ska vara till skolan. 
Tre pass kvar sen slut. Känns lite overkligt att räkna ner o inse att mitt mål är färdigt snart!
Ja även om målet ändrats lite så är det ändå det första målet jag hade att bli färdig uska (undersköterska). Och det är snart färdigt hihi
Det känns ganska skönt. Tänker fira det på något sätt men vet ej riktigt än hur! 
Men vi kommer nog på nått!
Har börjat med mitt muntliga arbete som ska reddovisas på onsdag. Haha varför ska jag alltid ta så komplicerade ämnen för? Jo för jag vill ju så klart ha utmaningar här i livet..... MEN ärligt talat hur tänkte jag i detta???? Men det ordnar sig nog men har praktik kväll imorgon o skruttan är hemma på fm så ja på nått sätt ska jag väl kunna klämma in pluggandet.
Men nu blir det en kopp te o lite slapp framför tvn en stund.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Sista veckan.

Godmorgon ny vecka med nya möjligheter, är en aning trött men har dagtid idag så det ska bli skönt.
Blåser idag med men det är varmt o skönt inne i alla fall. 
Sista veckan på praktiken och jag kommer sakna de när det är slut. Underbara boenden o personalen är helt underbar. Men vem vet kanske kan man komma tillbaka så småningom.
Ska ta tag i mina inlämningsuppgifter som ska in haha och har en redovisning muntlig på onsdag, men den har jag börjat med så den kommer jag fixa.
Nej dags för lite kaffe o meditation så man vaknar ordentligt hihi
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Nöjd med dagen!

Söndag kväll o det är dags att reflektera över veckan o börja planera lite för veckan som är på ingång! Denna helg har jag verkligen varit effektiv, bakat en massa så det finns nu till jul o sen hunnit fixat undan monstertvätten haha 
Igår bakade jag tre sorters kakor, lussekatter o lingonkaka, Idag vart det chokladrutor, halva var en klassiks med kokos o den andra barnvariant hihi med minimarshmellow. Nogatkakor o pepparkakor! Så nu är jag helt nöjd med min helg. 
Sista veckan med praktiken, sen är det slut... Känns lite vemodigt MEN jag har så mycket att se fram emot i mitt liv. Jag har fått några underbar nya vänner och jag har haft väldigt roligt under den här tiden.
Tycker jag har förtjänat en kväll i soffan med en film (även om jag sett den tidigare så kommer jag titta igen). 
Sov så gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Sovmorgon.

Godmorgon fick lite sovmorgon idag hihi det va ganska skönt, inte ofta det händer men när det händer så blir man glatt överraskad.
Andra advent i dag o snön lyser med sin frånvaro. 
Andras sinnesstämning kan lätt smittas tyvärr... Möter du någon som är på dåligt humör o som bara öser ur sig en massa negativa saker så blir du mer nedstämd. Möter du någon som är glad o som sprudlar av energi så blir du gladare. Vad kan det bero på egentligen? Jag har min egen teori men inget jag går in på här. Men vissa människor undviker jag helst för de sprider så mycket negativ energi runt sig. Allra helst vill jag ha männsikor runt mig som är glada och har en positiv o bra energi för då blir man likadan och sprider bra energi vidare! Sånt gillar jag för allt detta ger lite som ringar på vattnet. 
Tänk dig, Du kommer till jobbet o möts av en kollega som mår dåligt och som är väldigt stressad. Eller du kommer till jobbet o möts av en kollega som skrattar o mår bra. Vilket av dessa två skulle du må bäst av? Ja precis. Men alla kan inte ändra sitt negativa sätt, de vill inte må bra de vill inte vara glada de vet inte hur det känns att må bra o vara glad. För de har fastnat i ett negativt ekorrhjul. Har en nära mig som är så o det är jättejobbigt att bara prata i telefon för man blir automatiskt på dåligt humör, även om man inte vill. Inte lätt att sluta umgås heller även om man vill........
Nej idag ska vi baka lite mer och tvätta också har jag tänkt. Sen har jag lejt bort intagning av veden idag!
Ska bara mysa o gotta oss en massa haha sen får vi se hur mycket vi orkar med av allt vi tänkt oss, men jag är ändå nöjd med gårdagen då vi hann med allt som vi planerade.
Ha en fin advent och sprid lite glädje o ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Tacksam o rik.

Varit riktigt effektiv idag. Hämtat lilla skruttan, handlat och hem o börja baka. Så nu efter att vi bakat lussekatter, lingonkaka, syltkakor, schackrutor och vaniljhorn så är det ganska skönt att krypa upp i soffan en stund haha
Fick hjälp av barnen att fixa maten, pizza. En rulla ut degen från pizzakittet, o bredde ut tomatsåsen. Nästa la på skinkan o den tredje la på osten, sen grädda jag. Det är teamwork.
Får se vad det ska bli imorgon för något vi ska baka. Pepparkakor vet jag för det har vi redan deg till.
Men jag har konstaterat en sak i alla fall o det är att jag har köpstopp när det gäller vissa saker haha får knappt in något mer i skafferiet..... Men bakar vi mer i morgon så försvinner en del så då måste ju köpstoppet upphöra hihi
Jaja det där löser sig så småningom.
Det blåser o viner utanför men jag är tacksam att jag har ström kvar o även rinnande vatten, hoppas de som inte är så lyckligt lottade får tillbaka sin el snart. Jag har ett hem även om det inte är så varmt alla gånger men det är tak över huvudet och vi har det torrt. Skulle vi frysa har vi kläder att ta på oss o en filt att linda om oss eller täcke att krypa ner under. Mat på bordet som fyller våra magar så vi slipper gå hungriga, dryck så vi slipper gå törstiga. Jag har en familj att älska o som älskar mig tillbaka, även om vi kan vara osams ibland.
Med andra ord så är jag nog väldigt rik! 
Börjar man tänka efter så har man massor att vara tacksam för!
Jag vaknade i morse och kunde kliva upp ur sängen själv. Jag kunde koka mig en kopp kaffe och njuta av tända ljus och fina adventsstjärnor eller adventsstakar som lyste så fint. Jag kunde sitta inna och titta på hur regnet smattrade på fönsterrutan. Nu i kväll kunde jag njuta av tända ljus och lite godnattsagor när minstingen skulle somna. 
Ska jag räkna upp allt jag är tacksam för så kan jag nog hålla på hela natten hihi
Men nu tänker jag njuta av lite tv.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Trav, baka och en massa mys!

Godmorgon lördag morgon o jag vaknar tidigt haha ja vad ska man säga bara o börja dagen lite smått med kaffe o lite meditation! O trav hihi det är ju lördag!
Idag har jag lovat barnen vi ska baka men måste ner o handla lite först som saknas och även hämta hem skruttan som sov i går när jag hämta grabbarna. Är så tacksam att min äldsta dotter kan hjälpa mig med barnpassning när jag har kväll på praktiken. 
Det skulle vara skönt med en dagtid o kanske halvtid till o börja med så jag ändå kan plugga in ämnena jag behöver för att få behörighet till högskola.
Det ska bli så kul. Ja gser verkligen fram emot MIN framtid hihi 
Finns så många drömmar som jag vill förverkliga o några har redan hänt.
Det känns så underbart härligt att leva! Skulle önska alla fick ha den här känslan, i alla fall minst en gång i sitt liv!
Nej dags o sparka igång dagen lite med travkoll! 
Ha en fin dag och gör något du blir glad av!
PUSS o KRAM
 
 

Stormig dag!

Wow vilken dag haha fick agera extra hand till avdelningen bredvid medans den personalen jagade en studsmatta som rymt haha jösses vilka äventyr man kan få va med om ibland.
Fick info om att träd låg på vägen ut till mig så det va inte säkert vi skulle kunna ta oss hem, men vi kom hem o träden var borta och låg vid kanten itusågade.
O ström har jag med hihi 
Åh är så glad fick min nya kalender för nästa år som jag vill ha från Tina Rose. En underbar människa som ger så mycket av sig själv! 
Är så glad idag egentligen utan anledning... En underbar känsla!
Märks det blåser ute då blir det lite råkallt inne så jag ska nog krypa ner under täcket o läsa lite. 
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Underbara fredag.

Godmorgon fredag o praktik sista dagen innan ledighet. Ska bli skönt med en ledig helg. Vi har ju i o f sig planerat vad vi ska göra men det är ändå en ledig helg. 
Idag ska det mysas med lilla fröken också innan hon ska till storasyster där hon ska sova i natt då jag har praktik sent. Jag är så tacksam att mina barn ställer upp för mig så jag kan ha praktik utan en massa trassel.
JAg är tacksam för mycket i mitt liv. Just nu känns det så helt underbart att leva hihi mår så bra o det är länge sen jag kände så här. Helt underbart.
Min minsta o junior (lilla) satt i går o kollade massor med recept och printa ut en del så vi får se i helgen vad vi ska baka för gott mer än lussekatter o pepparkakor hihi en sak vet jag det blir mer för det ville junior göra igår men jag hade inte allt hemma till det. Men det som saknades står på inköpslistan.
Nej nu blir det lite mer kaffe o meditation innan det är dax o sparka igång dagen lite hihi
Ha en fin dag o le mot omvärlden, ser du någon utan ett leende så ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Fina granar.

Helt slut så snart blir det soffan o lite slappning som avslutning på denna dag. 
Min mellantjej har en väldigt stor tandläkarskräck men idag vart jag riktigt stolt även om vi vart osams innan vi kom dit. Fattar inte vart hon fått sin envishet ifrån...... hihi
Hämta de andra två när vi kom hem o sen börja laga mat o plocka ihop smågranarna de ska ha i sina rum. De vart nöjda o även jag! Sen äta lite o kolla hur tjejen skulle må OM hon skulle orka med luciafirandet eller inte... Tyvärr fick vi ställa in det o låta henne somna på soffan men hon vägra alvedon så... Ja vad ska man göra?
Sen kom jag på att lilla junior skulle ju ha med sig nått hembakat imorgon!!! Haha ja vad ska jag säga minnet är bra MEN lite kort just nu... Men vi har fixat det med så nu sover alla barnen o jag ska sätta mig i soffan en stund o bara njuta lite!
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Fullt på schemat.

Godmorgon trött men uppe haha idag är man ledig men har ändå fullt på schemat. Först köra ner mellantjejen till skolan o möta upp lilla junior så han får sina gympakläder. Sen lämna skruttan på dagis, vara med mellantjejen i skolan tills vi ska åka till tandläkaren. Sen in dit o kanske handla lite om hon orkar. Hem hämta skrutta o lilla junior innan jag kan börja tänka på någon mat o sen i bästa fall få softa lite i soffan haha
Det är ju dumt att ta det lugn när man e ledig men vissa saker kan man inte skjuta på o idag är det en sådan dag.
Vissa lever sina liv så här jämnt o det skulle nog jag anse blir påfrestande, jag behöver dagar som är lugna med! Får bli en sån dag på lördag då jag bara är hemma o gör tråkiga hushållssysslor haha eller tråkiga? Vi har planerat att baka i helgen så det ser vi fram emot.
Såg ute tempen nu o jag vart en aning chockad! Fasiken nästan 9 + ute o det är ju december! Helt konstigt jag VILL JU HA snö haha ja jag vet men det ska va snö o någon minsugrad nu anser jag men kung Bore kanske har tagit semester o kommer senare? Oavsett så anser jag det ska ligga lite vitt på marken så här års.
Men först lite kaffe o meditation innan jag sparkar igång dagen lite smått!
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Underbar dag.

Haft en underbar dag först skola o lite prat om hur man ligger till sen mys med barn eller ett tjat om att jag skulle åka så hon fick va själv med sin storasyster hihi Sen praktik fram till nu. O den gick fort idag... Hmm det stämmer nog det de säger att har man roligt så flyger tiden iväg hihi
Idag fick jag äran att laga till rotfrukter i ugn o jag tror alla utom en åt av det, ganska bra betyg! Haha då det oftast bara är en som brukar äta nästan av allt vi tillagar.
Imorgon ska jag vara med mellantjejen lite i skolan innan vi ska åka in till specialisttandläkaren. Och sen får vi se hur hon mår efter det. Hon brukar bli ganska däckad av bedövningen så hon brukar va ganska trött efteråt. 
Tar det problemet imorgon! Får nog bli en film eller något avsnitt i kväll innan jag tar natter...
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

"Din önskan är min lag"

Godmorgon idag var det segt att gå upp hihi men onsdag redan o mitt i veckan. Blir skola idag o sen lite praktik.
Dagarna går fort snart gjort klart tredje veckan och har bara en vecka kvar men jag njuter o trivs verkligen. Så jag hoppas man kan få erbjudande om ett jobb där. 
Eller ett som är dagtid och kanske halvtid så jag ändå kan plugga lite. Det vore verkligen toppen o ha ett sånt!
Vet ni ibland tror jag faktiskt någon sitter där uppe o tittar på mig o sen säger "Din önskan är min lag" haha ja faktiskt för mycket av det jag önskar får jag in i mitt liv. Tänk efter vad du önskar och se om du har fått in det i ditt liv eller inte? Inte? Ja då önskar du på fel sätt! Alla områden har jag inte lyckats med MEN det kommer! 
Det finns en del kloka människor som säger att dina tankar styr ditt liv! Du skapar ditt liv med hjälp av dina tankar. Ja det kan vara så, varför inte? Många ansåg ju att Einstein var en tok när han kom ut med sin teori. 
Många av våra uppfattningar om saker är ett arv från våra föräldrar o förfäder. Jo men tänk efter! De värderingar och uppfattningar du har vart kommer de ifrån? Hade dina föräldrar samma o kanske deras med.
Jag vet att min far alltid varit bekymrad för mig för jag lever inte så som han lärt sig man ska leva! Jag går mina egna vägar och det är inget han är uppvuxen med. MEN vet ni jag lever mitt liv o ja jag mår kanonbra och njuter verkligen av MITT liv! För vet du en sak det är DITT liv som DU ska leva, ingen annan ska leva det åt dig! 
Vill du ha en förändring i ditt liv, ja då får du göra annorlunda för att kunna få in det i ditt liv. Saknar du kärlek? Jobb? eller något annat i ditt liv? Vad kan du göra för att få det du vill ha i ditt liv? Är det kärlek, ja då kanske du ska gå ut på ställen där det finns andra som söker kärlek? Jobb, ja då får man kolla vad som krävs för ett visst yrke, har du den kompetensen? Eller är det kanske dax att sätta sig i skolbänken?
Vet du det är bara DU som kan förändra DITT liv ingen annan!
Nu blir det lite mer kaffe o meditation så jag får lite mer energi.
Ha en fin dag och gör någon glad idag, men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Tacksam.

Oj vilken dag haha MEN jag har ÄNTLIGEN börjat med mitt "stora" arbete i samhällskunskapen... Innan jag kom på vad jag skulle skriva om så höll jag på o bli tokig! MEN nu har jag kommit på vad jag vill skriva om så det här ska bli kul!
Sen har jag ju två arbeten kvar till men de hinner jag göra innan de ska lämnas in så det är skönt.
Idag har jag varit med mellantjejen till tandläkaren på vanlig kontroll, ganska onödigt då vi ska in till speciallisten på torsdag men men nu är det gjort o det va ok så jag är nöjd. Sen hem en sväng o börja söka efter info om mitt projekt, hämta lilla fröken för att landa en stund hos äldsta dottern o sen hätma lilla junior. Hem laga mat o sen slappa en stund innan han skulle ner till träningen o hämta mellantjejen som vari o lekt med en kompis, hämta lotterna till uppesittarkvällen o sen hem o mysa lite med mina små tjejer innan det var dax att hämta hem lilla junior från träningen sen hem igen o kika på adventskalendern, låta barnen öppna sina kalendrar o sen fixa minstingen för natten o läsa i hennes adventsbok. Jag är så glad o tacksam för att jag valde att köpa en adventskalender från Pixie till henne. 
Bokat in lite mer jobb och mailat in den första biten till läraren som han skulle gå igenom till i morgon haha kommer nog få ganska mycket bakläxa MEN ja den kommer bli helt klart godkänd sen när det är klart!
Så NU tänker jag landa i soffan o bara njuta av lite te o någon serie eller film på tv!
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Ny månad.

Godmorgon ny månad idag o nedräkningen har börjat till julafton. Barnen är förvåntansfulla, min minsta tala om för mig igår att jag måste hjälpa tomten o köpa lite julklappar för annars hinner han inte hihi Ja vad ska man säga. Hon var väldigt envis att jag måste köpa julklappar till henne NU annars får hon inga... Törs man tala om att ullaredsväskan som står i vardagsrummet är full med paket haha det är nog tur hon inte vet om det än.
Men bara komma på den tanken lilla skruttan haha ibland undrar jag verkligen vad som rör sig i hennes huvud.
Men idag ska jag ta tag i mina studier och fixa massor innan jag ska med mellantjejen till tandläkaren. Bara en vanlig kontroll här i byn så det går fort.
Undrar vilket ämne jag ska välja som projekt... Haha det kommer nog bli bra när det är klart!
Nu lite mer kaffe o meditation så jag vaknar ordentligt!
Ha en fin dag och gör någor du blir glad av idag!
PUSS o KRAM
 
 

RSS 2.0