YES så skönt!

Åh vad glad jag vart när vi fick tillbaka proven från i fredags. Så skönt att det blev godkänt och han hade till o med skrivit + på två ställen och sen skrivit att jag måste våga diskutera och argumentera haha jo tjena det handlade ju om politik! Inte min starkaste sida direkt. Men jag är nöjd med det resultat jag fick.
Nu ska jag bara få samma resultat eller mer på resten av kursen hihi
Nu har jag inga fler lektioner denna vecka men ska hinna med att plugga och fixa en del inlämningsuppgifter som ska in.... Vet att jag ligger efter en del men ja det är inte så farligt.
Måste ju hinna ladda tills vi ska till Ullared med hihi inte många dar dit nu!
Fick hjälp i köket idag, äldsta dottern bjöd på potatisgratäng och jag stekte lövbiff och hade handlat hem beasås, både vanlig o med chili till stora juniors glädje!
Känner mig helt slut då dagen gått i 180 haha när båda skolbarnen kom hem så sa tjejen att hon ville leka med en kompis o att brodern kunde följa med för det var till hans kompis lillebror hon skulle. Så istället för en mysig eftermiddag med tre barn så fick jag en myseftermiddag med en liten skrutta o ett litet barnbarn. Så mysa fick jag ändå hihi.
Nej nu blir det lite slapp i soffan.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Onsdag redan!

Godmorgon oj onsdag redan o mitt i veckan, skola en stund på fm sen hem o plugga. Har en del som ska göras o lämnas in. Sen lär det bli en massa mys med barnen. Något jag älskar med barnen är att de verkligen lever i nuet! Om jag fick välja något som jag skulle vilja ge till andra så är det att andra får möjlighet att se världen genom ett barns ögon och upptäcka världen på nytt och med deras glädje och upptäckarlust. 
En promenad i skogen kan bli ett riktigt äventyr om man har ett barn med sig, de ser sånt vi inte ser eller rättare sagt de använder fantasin för att se saker alla ser på ett nytt sätt. En lövhög kan bli en hoppborg som kan ge mycket glädje och vem har inte hoppat i lövhögar eller kastat löv på varandra? Jag vet att jag gör sånt fortfarande hihi ungarna älskar det. O jag kan lova DU kommer också gilla det.
Vi kanske kan måla lite sen eller pyssla med något... Ja vi hittar alltid på något och det är nog det viktigaste. Barnen är små så kort tid så jag försöker ge de så mycket tid som möjligt så de ska komma ihåg det när de blir vuxna och tänker tillbaka på sin barndom.
Nej nu börjar det bli dax att snart väcka upp barnen o göra frukosten innan vi sparkar igång dagen.
Ha en fin dag och ge någon en komplimang idag, men glöm inte ge dig själv minst en komplimang idag! 
PUSS o KRAM
 
 

Härlig dag!

Varit en händelserik dag, skolan och intensiv lektion som gick fort, nykterhets- o körkorts kontroll på väg hem. Vart en snabbis hemma innan det var dags o hämta skruttan o handla lite och brödtanten var ju här men oj vad urplockat det var idag... Tur jag hade lite kvar i frysen. 
Hem o mysa lite o gå en promenad, hämta lilla junior, hem o fixa mat o sen slappa lite för att följa med lillkillen o mellantjejen ner till jiujutsin. Brukar bara lämna sonen där o sen åka hem, men nu valde jag att va kvar då mellantjejen ville testa på detta med. O jag kan säga att jag vart imponerad av lilla junior han har blivit riktigt duktig, ja mellantjejen imponera hon med. Lärde sig fort och gjorde inga fjantiga grejor, utan träna på bra.
Idag i skolan prata vi lite om positivt tänkande och hur det kan påverka både dig själv o din omgivning. Det var väldigt intressant hur det kan påverka många runt omkring dig. Sen konstaterade vi att det är inte mycket kvar nu på terminen, lektionsmässigt sen ska vi ju ut på praktik under 4 veckor.
Sen är det i stort sett slut o vi är klara med utbildningen. Men jag har tänkt läsa in fler grundämnen till våren så får vi se sen när jag ska gå min samtalsterapeut utbildning.
Framtiden får utvisa när det blir.
Nej klockan drog iväg massor förut när jag satt o måla klart min bild så jag kan börja med en ny igen hihi så nu börjar det bli dax för att krypa ner så jag orkar med morgondagen.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Kall morgon.

Godmorgon uppe och njuter av kaffet och tystnaden innan det är dax att väcka alla barnen. Fått sova ikapp lite men min lilla fröken vaknar mitt i natten o tycker vi ska gå upp hihi undrar vad hon drömmer för något eller vad det är som gör att hon tror det är morgon när det är kolsvart ute? Ja med barn kan man bara gissa hihi
Idag blir det skola kort dag o sen hem o röja haha fasiken vad grejor det står överallt igen.....
Har nog varit kallt ute i natt brrr tyckte det stog 0,2 på temperatur mätaren haha men kan ju va fel, får skylla på trötta ögon hihiTyckte inte det var så farligt när jag stack ut näsan för att släppa ut katterna men de vände o gick in igen hihi
NU är det bara en vecka kvar tills vi åker hihi (ja jag kommer tjata om det ända tills vi åkt) och det ska bli så roligt. Ser verkligen fram emot det och jag planerar för fullt vad jag ska inhandla!
Julklappar och födelsedagspresenter kommer det bli och lite kläder och sånt som barnen behöver. Ska även handla kläder till mig så det ska bli kul :)
Men man hittar ju bara fler o fler saker man vill ha vet att jag kommer köpa lite lampor när jag är där nere så det komemr nog bli bra. 
Nej lite mer kaffe nu och förbereda innan jag väcker upp barnen. 
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 
 

Viktig utbildning!

Oj snacka om trött haha ja det var underbart att titta på månen och se den bli blodröd och sen känna alla energier. Skola på det och sen lite HLR (HjärtLungRäddning) och även med hjälp av en hjärtstartare. Väldigt intressant och det är inte så lätt som man tror. Riktigt jobbigt faktiskt men ja väldigt nyttigt att lära det och det är något alla skulle behöva lära sig. Vi hade en liten docka som vi testa på o jo vi körde max 2-3 minuter men det kändes, men det är så viktigt att alla får lära sig. Och använder man hjärtstartare så talar den om exakt vad man ska göra. Inte svårt när den talar om allt. 
Har hunnit måla en del i dag då vi alla var relativt trötta hihi så idag blir det tidigt i säng.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Supermåne/blodmåne!

Godmorgon hade tänkt gå upp lite tidigare idag men nja inte riktigt så här tidigt. Men lilla skruttan vakna vid 2 o tyckte att nu mamma går vi upp haha o sen mellan 03:15-03:30 så vakna jag o det gick inte att somna om så det var bara att kliva upp haha så nu sitter man här med kaffekoppen o glor på månen. Känns att det är mycket energier i natt, för som sagt jag brukar kunna sova riktigt gott vid fullmåne.
Var lite magiskt men svårt att få en bra bild, ska se hur de ser ut om jag kan lägga upp en här snart.
Kommer bli en lång dag i dag men det är helt ok o så värt det hihi men jag sa till äldsta dottern att risken är stor jag kommer somna redan vid 6 i kväll hihi men jaja då får jag göra det i såna fall. Men kanske bättre man försöker hålla sig vaken till typ 9 o sen slocknar så man inte vaknar allt för tidigt imorgon sen.
Har settat o kollat lite mer i gruppen om Ullared som dottern la till mig i o jag har hittat massor jag vill köpa till mina små skruttisar.
Finns massor men vi får se vad det blir för roligt men har nog redan klart för mig vad jag ska ge alla i julklapp. Känns ganska skönt så nu är det bara börja räkna ner tills resan bär av.
Oj kom på det är ju måndag idag o en ny vecka hihi spännande o en underbar start på en ny vecka med ny energi och allt som det innebär med fullmåne/supermåne/blodmåne. Ser verkligen fram emot denna vecka o allt som den kommer innehålla.
Nej dags att njuta lite av tystnaden o ta lite mer kaffe kanske! 
Ha en underbar dag o vecka o DU är värdefull! Glöm aldrig det.
PUSS o KRAM
 
Inte bästa bilden MEN det är MIN bild i alla fall hihi
 

Söndagkväll.

Söndag kväll, dags att reflektera veckan som varit och i det stora hela så är jag supernöjd! Haft en toppenvecka men utmaningar och en massa roliga saker. Gjorde prov i fredags o det kändes bra och sen ett samtal med läraren så nu i veckan har jag lite att göra så han blir nöjd sen.
Haft fullt upp hela veckan känns det som men det har varit bra saker, börjat nya kursen och varit barnvakt åt min lilla "dreggelgubbe" och äntligen idag har jag settat med mina tjejer och målat massor så härligt. Är jättetrött så det blir snart att krypa ner så jag orkar upp imorgon och kanske hinner se "blodmånen" och "supermånen". 
Men först tänka på vad som varit bra o sånt som kanske varit mindre bra denna vecka. Jag kan ärligt säga att jag är nog den lyckligaste människan på jorden, har den mest underbara familjen man kan tänka sig.
Och jag är på rätt ställe i exakt rätt tid, det är en enormt härlig känsla.
Jag vet att jag kommer att få precis allt det där jag vill ha och att jag kan göra det där jag vill göra hihi
Nej dags o stänga ner nu.
Sov gott o dröm sött sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 

Tidig söndagsmorgon.

Godmorgon vakna tidigt och fick lite egen tid medans de andra sov. Skönt att få sitta lite i lugnet o bara njuta o låta tankarna komma. Har många funderingar men vet ju att de flesta kommer lösa sig så småningom. Men just nu så.... Nej det löser sig och det blir till allas bästa också tror jag. 
Jag är väldigt glad och tacksam för mina fina barn, de ger mig så mycket kärlek och glädje i livet så det räcker för flera livstider framåt hihi 
Idag blir det bara en mysdag hemma och ska försöka måla massor med och göra övningarna från kursen. Förbereda lite för nya veckan som börjar i morgon och göra mer planering inför våran resa till Ullared. Det ska bli så kul och jag vet i stort sett vad jag ska ge alla i julklapp så det är skönt! Sen har jag sett det finns lite grejor jag vill ha till hemmet också, lite nya lampor till hallen så jag hoppas de finns kvar när vi kommer ner dit! Men ska sammanställa en lista så jag slipper springa som en yr höna efter olika lappar. Såg någon tjej gjort en på datorn och även satt dit vissa bilder. Kanske kan va nått men ja vi får se.
Tror mina småtjejer tycker det är roligt att storasyster o hennes son bor här tillfälligt, då kan de mysa med lilla plutten massor hihi 
Men nu blir det nog lite mer kaffe o sen starta upp dagen lite smått kanske.
Ha en fin dag o ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Barnvakt.

Vilken dag, nog för jag har barn o även små själv MEN att ta hand om en liten på 5 månader är sååå jobbigt är helt slut! Haha ja vad ska man säga men mina barn har nog varit väldigt enkla att ha har jag nog insett hihi Men ja det är ju lite annorlunda för lilla plutten med då han är van att mamma alltid är i närheten. Men ja det har gått bra men som sagt jag är helt slut!
Travet gick väl så där men jaja finns ju fler chanser, redan imorgon hihi ja får se om jag gör någon rad o hur den ska se ut. Men det tar jag imorgon.
Har inte hunnit måla något idag så jag ska nog ta fram det nu o sätta mig o koppla av lite.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Tidig lördagsmorgon och ledig!

Godmorgon ledig o vad händer jo man vaknar när tuppen kliver upp haha jaja mer kaffe o hålla på lite med travet kanske så man hinner piggna till.
Idag blir det en lugn hemma dag bara, jo ska väl ner o handla lite bara o tanka bilen, glömde det igår. Tyckte junior kunde tanka men nja haha inte lätt när man har fått körkort för det var nog samma med morfars bil, den behövde tankas om han ville låna den. 
En massa mys med barn o lilla barnbarnet blir det nog med idag. Kanske tvätta lite och sen bara njuta av tillvaron. 
Hann kika på några avsnitt av Jane the virgin igår o kan säga att jag hade svårt att sluta för att lägga mig haha det är ju spännande men skönt man har spelat in alla avsnitten så man kan se flera gånger om man känner för det.
Nej nu lite mer kaffe och sen trav!
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Barnvakt.

Wow vad trött jag känner mig. Hämta lilla plutten o sen drog vi in till grannkommunen och handlade lite sen hem och fortsätta vara barnvakt åt lilla plutten medans hans föräldrar flyttade. Så nu har jag i stort sett hela deras hem står i mitt garage och lilla plutten ligger o sover. Ja det är bara för några dar tills de får nycklarna. Sen ska alla grejor in i nya lägenheten igen! Men för att de ska hinna flyttstäda så var vi tvungna att lösa det så här.
Men nu är det helg o jag tänker njuta av lite ledighet och en massa mys med barnen. 
Har gjort prov i statsskick o ja det ska bli intressant o se hur det gick, men det kändes ok i alla fall!
Sen har ju min lilla skrutta varit jätteduktig idag, gick snällt vid vagnen inne i affären och hjälpt mig jättemycket med dreggelgubben hihi 
Nej nu blir  det en cider, ja jag kan faktiskt ta sånt ibland jag också! Och bara slappa!
Ha en fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Leva i nuet!

Godmorgon äntligen fredag och prov i statsskick haha yes kan ju säga det ska bli skönt när det är gjort! MEN jag tycker att fast jag knappt öppnat böckerna har bra kläm på hur det funkar. Så jag är väldigt nöjd! Men ja jag ska kika lite sen när jag kommer hem från shoppingrundan och då förhoppningsvis min lilla dreggelgubbe sover. Ska ha honom medans de flyttar på dotterns saker så nu ska hon vara här några dagar innan hon får nyckeln till nya lägenheten. Sen får hon fixa o dona i nya lägenheten så för henne kan det bli skönt men lagom när hon flyttat in så åker vi till Ullared hihi oh igår så såg jag massor med roliga saker till hemmet man kan köpa där nere jättebilligt hihi längtar efter att åka o har barnens listor klara men jag har inte ens börjat med min haha vet att jag ska handla lite kläder åt mig själv och en ljusstake till köksfönstret som jag ska ha sen och lite annat smått o gott hihi som pennor o nya målarböcker! Hihi nej man kan aldrig få för mycket målarböcker! Får se om jag hinner sitta en stund ikväll med min bok eller om det blir utprintade bilder från nätet! Ja oavsett så måla ska jag verkligen försöka göra ikväll!
Och en promenad ska jag hinna med minst en gång idag med. Och kanske kan ungarna följa med o även pappa o vovven. Det är rätt avkopplande att gå i lugn takt o bara njuta av tillvaron. Har man barnen med sig så blir det ingen snabb promenad för de hittar en fin sten eller något annat som bara måste undersökas. Det är härligt med barn de lever verkligen i nuet och det är riktigt härligt att se och ta till sig det med. 
Många skulle behöva ha en 1-2 åring som hjälper de se världen ur deras ögon och med deras upptäckarlust och som lär de att leva i nuet! 
Nej ta lie mer kaffe på detta o sen börja väcka barnen så vi kan starta upp dagen lite smått kanske.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Helt annorlunda men bra ändå!

Vilken dag haha inget vart som jag tänkt mig men jag är nöjd ändå. Fick två promenader med pappa o lilla vovven sen mys med tjejerna. Plugga hmmm nja har inte ens öppnat böckerna så det är jag väl lite besviken på men nja jag gjorde annat som kändes mer för min egen skull...
Ibland måste man göra sånt med. 
Imorgon har jag bestämt att lilla skruttan o jag ska ta med min lilla "dreggelgubbe" på en shoppingtur haha bara in till grannkommun för att inhandla lite sånt som är bra o ha. Som kan behövas o sen tyckte skruttan att vi behöver ha chips till kvällen det är ju fredag imorgon o sen är ALLT godis slut här hemma haha ja konstigt när jag har skåpråttor o nej det spelar ingen roll hur högt eller vart jag lägger det då jag har en stor aon som är längre än mig som hittar allt.... Men strunt samma vi ska köpa godis o chips o mjölk.. För JA den är slut igen haha vet inte hur mycket jag köpt denna vecka men jaja bättre det än saft o läsk!
Vart lite full i skratt i går när jag avr på kursen för det kändes nästan som om vissa saker som togs upp var från min blogg hihi men det gör inget sånt bjuder jag gärna på. Men lite komiskt var det.
Nej sätta mig o kika lite på ett avsnitt av min favorit serie kanske. Ja det får bli ett avsnitt av "Jane the virgin"
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Trött!

Godmorgon idag var jag trött hihi hade lite svårt att varva ner i går efter kursen så det vart sent men jaja jag är uppe nu får ta det lite lugnt hemma nu på fm o plugga lite. Ska ju ha prov i samhällskunskapen imorgon o statsskicket. Så det blir att kolla igenom o plugga så det sitter.
Annars så blir det en lugn dag då tvättmaskinen ska få jobba lite hihi 
Och en massa mys med tjejerna sen och även lillkillen får va med på ett hörn när han kommer hem. Han går lång dag idag så det blir ju en liten stund. 
Nej dags o börja dagen lite smått.
Ha en fin dag o ser du någon utan ditt leende så ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Dimmig kväll!

Oj vilken kväll. Vet att denna kurs verkligen var rätt för mig. MEN när jag skulle åka ner så började det bli dimma ute, lite mysigt faktiskt. Så imorgon har jag lovat tjejerna att vi ska laga mat och de har bestämt vad vi ska göra o vi ska måla haha ja är det inte värre än så JA då är jag med! hihi Det är så härligt att bara umgås med de och jag får nog printa ut lite bilder så vi har och kan bara mysa kanske tända lite ljus med. Ja vi får se hur det blir.
Idag har jag haft liten pratstund med mellantjejen och sen fick jag henne att berätta vad hon önskade sig från Ullared. 
Ja o allt som jag vill ha kommer jag att få med hihi 
Nej usch jag är så trött så jag ska nog ta o krypa ner så jag orkar ladda o plugga inför provet vi ska ha på fredag.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
En bild jag tog tidigare i kväll.
 

Masker!

Godmorgon uppe med tuppen o dricker kaffe idag hihi en kort dag i skolan sen hem och ikväll börjar kursen som jag längtat efter!
Lilla skruttan tycker det är mörkt ute o ja jag kan hålla med att det är det och det märks att vi är inne i höstmånaderna då det blir mörkare tidigare på kvällen o solen ligger o drar sig längre på morgonen, kallare har det blivit också men enligt alla väderexperter så är det varmare mot vad det brukar vara i september så det får vi väl vara glada för hihi
En sak som kan vara ganska rolig är när folk gläntar lite på sin "mask" de oftast bär. En del gånger kan man bli väldigt förvånade och ibland inte alls. Men det är tråkigt när man ser att någon blir nertryckt av personer o man vill bara ställa sig upp o skrika men sen inser man att man har redan sagt allt om hur denna person är och ändå väljer folk att bli förnedrade eller nertryckta. Ja jag vet har själv varit den som alltid fått höra att man är dum o inte klarar något! Hmmm vet ni JAG kan klara massor och dum? Haha nej klappast! Men att personer väljer att bli misshandlade psykiskt har jag lite svårt för att förstå..... Visst märker man det o vill göra något åt det så är det bra, MEN det är ju inte alltid så lätt! För såna som gör sånt mår ju inte bra psykiskt själva! Och säger man något så eploderar det och tyvärr så hittar man på ursäker för deras mående! Så som typ att det kan va jobbigt på jobbet för de eller att barnen är lite högljudda just den dagen...... Finns massor med ursäkter, jag vet JAG har använt de alla! Eller ännu värre när man märker att barnen är på ett sätt när de är hemma eller hos en o barnen nästan tassar på tå för att inte det ska bli bråk utan få vara lugnt. O de lever upp när man är själv med de. Det är nästan värst och då ska man försöka ta sig ur det men det är inte lätt utan istället försöker man göra allt för att barnen och en själv ska må bra. Vad gör man JO man ser till att barnen inte är hemma! hur jäkla sjukt är inte det.... Haha oj då vart väldigt personligt men ja lite så har mitt liv sett ut o kanske därför jag lever som singel idag med alla mina barn. Och det är därför jag har så svårt att se när andra blir behandlade på detta sätt!!!! Jag VET att jag inte kan leva deras liv åt de, utan de måste göra egna val! Men det är väldigt svårt att vara tyst och ibland går det inte! Jag vill inte vara elak eller så och jag vet att det känns inte bättre när andra kommer med sin "goda råd" jag hatade när folk gjorde så för VI hade ju inga problem.... Det är nog det som är värst när man blir medberoende och städar rent framför den som misshandlar!
Nej nog om detta nu!
Ska sätta mig o kolla lite på vad JAG vill ha från Ullared hihi nu är det drygt två veckor kvar sen åker vi!
Ska bli såååå roligt. Tänker köpa julklappar och lite kläder! Åh en del födelsedagspresenter blir det med till min lilla skrutta. Så skönt när man kan bli klar tidigt men haha ja jag känner mig själv så det kommer ändå bli inköp senare i december med haha
Nej dags o dra på lite musik o sen fixa frukost!
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

HJÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!

Hjälp!! Min lilla son kom o fråga mig NÄR man kan börja använda deoderant för han vill börja lukta gott!!!! HAN är 10!!!!!!!!!! Haha finns det någon som luktar väldigt lite? Eller som inte är spray? Jag kan ju inte såna saker direkt o den stora använde spray men kommer inte ihåg hur gammal han var när han börja..... Ja får kika när jag åker till Ullared sa jag till honom. Men bara ens tanken!! Men han är ju så gullig när han kommer o frågar om såna där "stora killar"-saker hihi man kan ju inte annat än att le o svara. Han är väldigt varm o omtänksam och jag hoppas han kommer bevara den egenskapen. Vi brukar prata lite om allt möjligt och han är väldigt "lill"gammal emellanåt. I såna här situationer så känns det som jag gjort ett bra jobb med hans uppfostran!
Åh måste bara få berätta en sak, har testat min ångtvättmaskin och jag kan säga att jag älskar den redan hihi den är helt kanon o jag kommer nog använda den massor i framtiden! 
Idag var det en kort dag i skolan, sen hem o bara mysa med minstingen o röja lite. Sen iväg o lämna lilla junior på träning o hämta mellantjejen sen hem o invänta att träningen skulle sluta så jag kunde hämta sonen!!
Så nu blir det slapp i soffan med målningen o tv innan man myser ner sig i sängen så man ska orkar med morgondagen!
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Nöjd!

Godmorgon härligt med en god natts sömn, tänk vad så lite egentligen kan göra för både kroppen o själen. Sitter här o njuter av mitt morgonkaffe och bara är. En riktigt härlig känsla och det bästa av allt är att jag mår så jäkla bra hihi jag är precis där i livet jag ska vara och allt bara flyter på.
Idag är det skolan igen o jag ser fram emot det lite faktiskt, även om vi har en kort dag så är den ok. Kan åka hem sen o börja röja lite och kanske testa min ångtvättmaskin! Hihi men en sak är i alla fall säker jag tänker fortsätta måla ikväll. Så skönt o avslappnande! Och kan ju säga att mina nya pennor är kanonbra. Men funderar på att kanske bygga ett pennställ, sett några gjort det med material de köpt på biltema. Kanske skulle säga till mina barn att jag vill ha en sån hihi så kan de fixa det åt mig i julklapp sen.
Ska börja gå igenom med mellantjejen vad hon behöver från Ullared med och kanske sätta mig o gå igenom lite vad jag ska köpa. Längtar lite dit nu då det bara är två veckor kvar tills vi åker.
Ska bli riktigt skönt o trevligt. 
Har ett annat projekt med som jag ska kolla upp idag om jag hinner och påbörja det i alla fall. 
Nej ta lite mer kaffe kanske o sen börja väcka upp barnen så vi kan fixa lite frukost.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Tröttmåndag!

Känner mig helt slut som människa idag haha varit lång dag i skolan o ärligt talat det var jobbigt men sista lektionen försvann väldigt fort... Hihi kan ju undra varför. Jo där fick vi sitta i grupper o diskutera o det vart ganska roligt för vi har en hel del olika åsikter. Sen hämta skruttan ner o handla lite o sen hem. O maten fixa stora junior så skönt även om jag hade sett fram emot att laga men jag var helt enkelt trött.. Tror inte jag varit så här trött någon måndag och det ska bli skönt att kunna krypa upp i soffan o mysa lite sen. Kanske måla lite med eller.... Ja vi får se.
Kände mig lite elak förut när de ringde från gruppboendet o undrade om jag kunde jobba ikväll, men jag sa ifrån... (jo jag vet brukar inte det) men kände att jag behöver/ ville umgås med barnen!
Hämta min ångtvättmaskin idag, men har inte hunnit prova den än. Får testa den i morgon eller onsdag sen. Ska bli intressant o se vad jag kommer tycka om den då jag älskar fönstermaskinen från Kärscher! Den är helt underbar men lite tung men då får man ta några pauser så man orkar. 
Ni vet ibland kan man inte rå för att bli lite skadeglad..... haha fick höra en sak här för ett tag sen, som jag i o för sig redan misstänkte. Men då så kände jag bara att ja KARMA kan va väldigt bra ibland hihi man får vad man förtjänar ibland hihi
Nej nu ska jag vara snäll.
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Ny vecka, nya möjligheter!

Godmorgon ny vecka med nya möjligheter. Idag var jag trött men min lilla skrutta hjälpte mig vakna hihi så nu ligger hon o tittar på tv medans jag sitter o försöker vakna med kaffe o datan hihi 
Tur jag har henne så jag kom upp. 
Idag är det skolan som gäller och det ska bli kul då jag var hemma förra veckan med lilla fröken. Ska även hämta min ångtvättmaskin hihi sen rackarns ska jag hem o testa den. 
Känns i kroppen att man jobbat även om det varit en lugn helg så har man ändå varit hemmifrån.
Men i eftermiddag ska jag bara vara med barnen det ska bli skönt o jag hoppas de vill hitta på något. Ja det tar vi då hihi nu lite mer kaffe så jag vaknar.
Ha en fin dag o var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Slut på veckan!

Oj vilken helg först inget sen inget o sen typ sista timmarna då händer allt haha varför inte portionera ut det lite nej det är dumt bättre allt kommer på en gång hihi men nu är denna jobbarhelg över o jag känner mig helt slut. 
Imorgon är det en ny vecka med skola och det ska bli skönt med lite ledighet sen efter det.
Blir ju en del tid man spenderar själv i bilen när man pendlar så här till en annan kommun för jobb o skola och då blir det en del funderande och emellanåt blir jag lite irriterad på människor som inte kan ta reda på fakta först innan de öppnar munnen o börjar glappa.... I dagens samhälle finns det så otroligt mycket information du kan få reda på, och en massa olika källor så man kan lätt kolla om det som skrivs är sant eller inte. Så varför lita på EN person? Som inte ens kan säga sanningen till sig själv? Oavsett hur mycket man litar på någon så ta reda på fakta! För den personen kan ljuga för sig själv för att orka!
Du kan ljuga för andra MEN SNÄLLA var ÄRLIG mot dig själv! Det kan kännas tufft nu men i slutändan så kommer du klara det! 
Nej nu ska jag avsluta denna kväll, helg och vecka med en god gärning hihi 
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Jobb!

Godmorgon sitter här med kaffekoppen o njuter för fullt o laddar för ytterligare en jobbardag, ska bli skönt när man kommer hem ikväll och kan slänga sig i soffan o bara njuta innan dagen är slut hihi jo då jag gillar mitt jobb men det blir så enformigt när det är helg, då en del brukare är iväg så det blir så lite att göra. Känns som man mest sitter av tiden men ja visst vi jobbar med men det är mest att finnas där som stöd och någon att prata med.
Skulle vilja göra så mycket mer men ja man känner sig lite bakbunden emellanåt. Blir nog bra så småningom.
Oj tror jag glömde det igår två av mina travlag jag är med i fick in 7 rätt hihi ja inte vart utdelningen stor men fick tillbaka pengarna i alla fall. Så det var kul!
Men det kunde ju slå till ordentligt nån gång hihi skulle vara ännu roligare!
Nej dags o fixa lite frukost o mysa lite innan jag ska åka!
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Seg dag!

Hemma igen efter en väldigt seg dag haha men den gick ändå lite fort. Men vad fort det blir mörkt ute, var ute o gick runt 19 o då var det redan mörkt även om man inte märker av det så mycket då det är mycket gatulyktor. Men nu när jag kom hem så märker jag det ännu mer o himlen var helt stjärnklar så fint. Men deet var inget roligt att köra hem då det börja bli dimma o på vissa ställen var det riktigt mycket. Men jaja hemma och får mysa lite inne i värmen är helt ok innan vi kör en repris på denna dag hihi 
Satt o prata lite idag om att man skulle vilja göra så mycket med brukarna men att man inte vågar för man är orolig att de ordinarie i personalen ska bli sura.... Det känns inte ok, men hon förstog mig o det var skönt!
Det är så skönt att jobba med min kollega hon är förstående o kan både ge kritik o beröm på ett bra sätt så man lär sig. När en del ger kritik men inte kan berömma så kan jag ha lite svårt för den kritiken eller ger kritik men gör samma sak som hon gett kritik för till någon annan. 
Nej ska nog slappa lite innan jag måste i säng så jag orkar med morgondagen.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Jobbhelg!

Godmorgon lördag o jag är uppe med tuppen. Första jobbarhelgen sen skolan började känns helt ok faktiskt. Och sen att jag får jobba med en underbar kollega gör ju inte saken sämre. 
Ska ta med lite skolarbete idag ifall det blir lugnt så kan jag sitta med det o plugga lite. 
När jag slutar ikväll så ska jag åka o handla lite hade jag tänkt, sen blir det hem o mysa lite.
Men vet ni helst hade jag velat ut i skogen idag med barnen o kollat hur naturen börjar förbereda sig på kallare klimat. Färgerna så här på hösten är otroliga i naturen, ser ut som någon stått o målat under natten. Men ja vi får ta det en annan dag i stället.
Bytte tider men min kollega så jag börjar 8 båda i dag o i morgon istället för 8:45 som det var sagt från början idag.
Men mig gör det inget att börja den tiden känns helt ok. Skönt när man kan byta lite o ändra så där. 
Nej kanske fixa lite frukost nu innan man ska iväg.
Ha en fin dag och var rädda om varandra! Gå ut o upptäck världen med ett barns ögon, jag lovar ni kommer att gilla det!!
PUSS o KRAM
 
 
 

Minnen!

Oj vad trött jag är haha haft en härlig kväll på bästa gruppboendet. Härligt att komma dit o de frågar om jag kan jobba mer hihi Klart jag kan när jag trivs så bra där. 
Men nu är jag bra trött så det blir snart sängen så jag orkar upp imorgon och kan åka dit igen.
Ibland blir jag lite full i skratt åt folk, de ser det de vill se. 
Men tänk om alla kunde få möjlighet att se livet genom ett barns ögon som vuxen! Tänk hur annorlunda världen kunde vara då. Istället för krig så skulle vi ha en massa människor som låg på marken o titta på hur larver o maskar kryper eller en massa som står o hoppas i vattenpölar (kan faktiskt rekomendera det emellanåt, väldigt befriande) eller människor som skapar underbara saker av sand, lera eller annat som finns ute i närheten! 
Att få möjligheten att upptäcka hela världen på nytt! 
En kompis skrev en underbar text som fick mig att tänka till lite o JA jag vet att jag leker ganska mycket o har inte "växt upp" riktigt än fast jag har passerat 40!!!! Men vet ni om det där att växa upp innebär att jag inte får upptäcka världen med mina barn eller barnbarn då VILL JAG INTE VÄXA UPP! Tänk att gå ute i skogen o låta fantasin göra att man till slut går o letar efter tomtehus i gamla stubbar o i träd, vilken härlig känsla o tänkt vilka minnen barnen får! Eller låta barnen få bygga små hus som älvorna kan bo i under sommaren. Haha ja jag är kanske lite tokig o galen men jag skapar minnen med barnen o det unnar jag de!
Nej nu sängen så jag orkar upp i morgon!
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Regnig morgon.

Godmorgon uppe japp vaken nja lite kanske glatt morgonhumör haha ja då helt ok. 
Vet ni vissa dagar är bara så härliga hihi sen att det kan finnas orsaker ja det gör det men ibland gör det kanske inte det heller utan man mår bara så himla bra!
Idag ska jag följa med som stöd när mormors lilla dreggelgubbe ska få vaccination, sedan ska jag handla lite o ta det lugnt innan det är dax för en jobbarkväll igen. Jag trivs så bra på gruppboendet och det känns som jag gör lite skillnad. Och brukarna verkar trivas med mig där. Satt o pratade lite om sånt med en kollega i går o båda har fått den uppfattningen att brukarna verkar trivas med mig. SÅ det är en enormt skön känsla.
Regnet det smattrar på fönstret men mig gör det inget tänker njuta av min dag ändå hihi 
Nej dags för lite mer kaffe o njuta av tystnaden innan det är dax att väcka barnen.
Ha en fin dag och ge någon en komplimang idag, men glöm inte ge dig själv minst en!
PUSS o KRAM
 
 

Lång dag!

Ja dagen vart ganska lång men jag hann med en del innan jag åkte o jobba. Sen lite mys med småtjejerna också hanns med. Sen jobb fram till 22 o sen hem. Vart en lugn kväll på bästa gruppboendet och lite travprat hihi 
Men det blir fort mörkt på kvällarna nu ju... Ja jag vet att hösten är på väg och jag gillar den årstiden MEN måste det bli mörkt så tidigt? Tycker det är lite jobbigt att köra i mörker, men bäst att vänja sig för snart är det mörkt när man åker på morgonen med. 
Nej mysa lite o varva ner lite innan man ska sova kanske!
Sov gott o dröm sött!
PUSS o KRAM
 
 

Mörk morgon.

Godmorgon idag var jag trött men jag är uppe och kaffet är i koppen hihi så nu kör jag igång dagen lite smått. FÅr bli en lugn dag, ska fixa all rentvätt som ska sorteras och läggas in i olika rum haha sen lite vila innan. Ska ju bli lite jobb ikväll, så härligt. 
Ska bara njuta av dagen idag o ser verkligen fram emot att få hem mina nya böcker så jag kan börja läsa lite och sen nästa vecka drar vi igång nya kursen ska bli intressant.
Men en dag i taget och jag får se om jag hinner måla lite med idag innan jag åker iväg till jobbet. 
Nej lite mer kaffe innan jag väcker barnen och fixar frukosten.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!!
PUSS o KRAM
 
 

Föräldramöte!

Oj vilken dag haha samhällskunskap o sen diskussion med läraren brrr.... Haha nej då så farligt var det inte, fick lite tips o råd hur jag ska göra med fotnoter o sånt haha hmmmm jaja någon gång ska väl sånt läras in med. 
Sen mys o målning med minsta skruttan innan mellan tjejen skulle mötas upp. 
Sen hämta lilla sonen o hämta mat samtidigt så jag skulle slippa stressa ihjäl mig innan jag skulle på föräldramöte. Och jag måste säga att jag är VÄLDIGT GLAD o TACKSAM att vi har en så underbar lärare som verkligen engagerar sig och ser barnens potensial när alla andra bara ser problem! Åh vad jag älskar henne och jag har aldrig varit med om en unge som gillar att gå till skolan för att ha prov eller något annat som de äldsta nästan blev sjuka för att de skulle ha. Hon gör allt roligt, enligt sonen själv. Hon är populär kan jag säga och helt underbar! Rätt kvinna på rätt plats! 
Råkade klicka hem lite böcker igen som jag ska måla i hihi ja det är svårt att låta bli då det är så skönt att sätta sig med de o bara vara. Sen "hittade" jag ett 72-pack av såna som jag nyss fick hem o de bara ville hem till mig haha ja jag vet det är sjukt! Men så roligt så det är nog ok då!
Nej kolla lite trav kanske och måla lite.
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS O KRAM
 
 
 

Frisk!

Godmorgon idag är jag trött men lite kaffe kan nog råda bot på det hihi Idag ska skruttan till dagis o jag till skolan! Så härligt, skönt när de får må bra.
Ska ha samtal med läraren idag om min inlämningsuppgift och ärligt talat så är jag nervös... Haha jag vet att den är bra för det skrev han men ändå ville han fråga lite om några ord... Jaja om några timmar vet jag ju vad det gäller men ändå...... 
Oj kom på att det är onsdag redan o mitt i veckan hihi dagarna går fort ibland, det är trav idag och sen föräldramöte som jag ska gå på hade jag tänkt.
Men först blir det mysfrukost med barnen och sen plocka ihop det jag behöver ha med till skolan. 
Men helst hade jag velat måla mer med nya pennorna haha helt sjukt men igår så satt jag o det är ju så avkopplande så man glömmer tiden helt men jag håller på i mina små vykortsböcker så ikväll ska jag nog ta fram ena stora boken om jag hinner efter mötet.
Lite mer kaffe innan vi sparkar igång dagen får det bli nu.
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende, GE de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Regnig dag.

Vilken dag, inte den bästa för mig då värken har varit fruktansvärd i kroppen men ja vi har handlat lite och skruttan var förbi dagiset för gruppfotot. Sen hem och mysa lite och prova mina nya pennor o jag bara älskar de! Vill ha fler haha det här med målning får mig att koppla av o släppa tankarna på värk o allt annat en stund så det är jätteskönt. Men det är inget vidare har inte haft sån värk på många år så ja jag får nog ta mig i kragen o beställa hem sånt som jag vet funkar så jag slipper värken så småningom. En produkt jag har använt länge men som jag avstog från då jag väntade lilla skruttan och sen bara använt lite sporadiskt men ja det är nog dax nu att börja komma igång med de så jag slipper värk för det här är inget liv man lever när det är såna här dagar då man inte ens kan sitta utan att ha ont. Ja det får bli att göra en beställning det är klart! 
Min lilla fröken har haft jättekul med vattenpölar idag haha stog utanför banken och prata med min mor i telefon då min lilla ängel hitta en ganska stor vattenpöl som hon gick lös på haha i tennisskor o vanliga byxor! Kan ju säga jag var glad vi hade handlat och bara skulle förbi "brödtanten" innan vi skulle hem så jag kunde få byta på henne till torra kläder igen. Ja vad ska man säga det är befriande att få göra som hon o jag lovar hade ingen sett så hade jag med stått o hoppat hihi
Min lilla bestämde maten idag men sen när jag skulle ner med brödet vi köpte så vart jag väldigt full i skratt.... jag får knappt ner något mer.... äldsta dottern har fyllt upp den med sånt hon inte fick in i sin frys... haha så nu är det köpstopp för mig tills hon flyttar så jag kan få börja använda min frys helt själv igen!
Men ja inte går det någon nöd på oss jag hade nog en massa mat innan hon fyllde upp den hihi
Nej dags att sätta sig i soffan o slappa lite med målning och lite tv.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Hemmadag.

Godmorgon så skönt med en hel natts sömn utan avbrott för både mig o lilla fröken, så härligt! Men jag tror vi tar en dag extra hemma så hon får tillbaka krafterna ordentligt innan hon ska till dagis imorgon. 
Får handla hem lite så vi kan mysfika sen och måla lite mer i våra böcker. Har sett att några böcker finns i Ullared och jag har tänkt köpa två eller tre kanske när vi är där. Ska sätta fart och kolla upp vad alla vill ha i julklapp så jag vet vad jag ska köpa när jag är där. Stora sonen har redan sagt vad han behöver så där har jag inga problem att handla och ja lilla junior har jag nog också bra kläm på vad han ska få i julklapp. Ska kolla igenom hans kläder och ta bort allt som är för litet så jag vet vad jag ska köpa och mellantjejen har jag redan kollat och pratat lite med så där vet jag med vad som kan behövas inhandlas.
Ska sätta mig och skriva ner allt som jag ska handla och sen gå igenom med barnen en gång till men det får jag ta nån dag nästa vecka.
Lilla fröken får väl följa med ner o handla och så får vi se vad hon vill ha för fika till fm sen får vi se om vi kanske kan hinna med lite pyssel också nu när hon ändå ska va hemma. Måla lite kanske... Måste ju nästan prova mina nya pennor hihi och lilla fröken blir ju så glad när vi sitter o målar. Hon gillar verkligen det o har fått egna böcker men dags o kolla om jag kan hitta fler... Kanske någon från filmen frost hihi 
Nej lite mer kaffe nu o sen börja väcka barnen.
Ha en fin dag o ge någon en kram idag!
PUSS o KRAM
 
 

Envis mormor.

Haft besök idag igen av min lilla dreggelgubbe hihi han är envis men jag kan tala om att mormor är nog lite värre hehe ingen ide att bråka då vinner mormor bara. 
Åh fick en avi om att mina pennor har kommit så imorgon ska jag hämta ut de, sen vet ju jag vad jag ska göra hihi
Har insett att det är inte långt kvar nu tills vi ska till Ullared! Ahhh jag vet ju knapt vad jag ska handla!
Ja det ordnar sig så småningom. Har tänkt göra egna kalendrar till de två äldsta mellanbarnen och sen köpa en pixieadventskalender till minsta. MEN vad ska man hitta på? Hmmm jo tjejen kan det ju bli pennor o sudd, hårklämmor, hårsnoddar o sånt men till grabben? Han är lite för stor för bilar.... Men ja pennor o sudd går ju alltid hem men sen då?
Kommer säkert på nått mer senare, men strumpor o kallsonger o kanske en kam o lite gele eller sånt.. Fy min lilla kille har blivit stor! Han är lugnare och vissa saker som kommer ur hans mun är sånt som vuxna kan säga och prata om... Han går upp utan en massa tjat o säger godnatt redan vid 20 men är vaken på rummet ett tag till. Men släcker o lägger sig när jag säger till utan protester. VAD har hänt liksom? Vart har jag varit när allt detta hände?? Haha klart barnen ska bli äldre och så men hjälp SKA inte jag få vara med under tiden de växer upp? Eller måste det ske över en natt?! Samma sak med mina tjejer.... Mellantjejen börjar också bli stor och där kan man inte köpa vilka kläder som helst haha Får ta med henne till fabriken igen så hon får välja kläder till vintern eller också får det bli Factory eller både och haha 
Men där märks det inte lika mycket som lilla killen. 
Minsta dottern, min lilla skrutta, oj där händer det något varje dag haha nu har hon börjat använda vissa ord som hon inte har en aning om vad de betyder men ja man skrattar gott åt henne!
Just nu är det katastrof som är hennes favoritord. Allt är helt katastrof hihi storasyster hade glömt hårspännen kvar här o det var ju helt katastrof enligt minstingen haha ja vad ska man säga!
MEN OM nu barnen blivit så stora innebär det då att jag börjar bli gammal??? NÄÄÄÄÄ det kan ju aldrig inträffa haha jag blir ju aldrig det kommer alltid vara ung i mitt huvud och då innebär det att jag orkar mer också eller?
Haha ja men sova middag med barnbarnet är ju inte helt fel det heller hihi
Nej nu ska jag börja måla en ny bild tror jag med mina gamla pennor. 
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
Denna tillägnar jag mina 5 barn 
 
 
 

Julklappar....

Godmorgon oj vad dagarna går fort redan en ny vecka med nya möjligheter, reflekterar över allt som var förra veckan och känner bara en stor tacksamhet att vi bor så bra som vi gör. Mina barn får växa upp utan att se en massa krigande och dödande, de får en lugn och fin uppväxt. Jag är så tacksam för att vi har den möjligheten här i Sverige att kunna skämma bort barnen med en massa kärlek och tid att ge de så de kan skapa sina minnen om en lycklig (förhoppningsvis kommer de tycka det) barndom. 
Min lilla son är helt fantastisk ibland, vi  satt och pratade lite om julklappar igår, då jag ska åka till Ullared om ca 3 veckor och har börjat fundera vad man ska köpa till de. När jag frågar honom vad han vill ha så fick jag ett svar som jag vart väldigt förvånad över.... "Nja jag vet inte, men jag har nog allt jag behöver och vill ha". Ska en kille på 10 år svara så? Ja jag vart väldigt förvånad över det svaret, hade jag frågat hans syster som är två år yngre så hade hon rabblat en massa hihi Men min lilla kille har en förmåga att förundra en ibland.
Har tittat lite på vad barnen kan behöva och lite kläder blir det men sen mest saker som blir julklappar och även födesledagspresenter till lilla fröken som fyller i slutet av oktober. 
Och lite inredningssaker så jag kan få ordning på skruttans lilla lekhörna snart. Det kommer bli så mysigt och fint när det är klart.
Nej ta lite mer kaffe och väcka barnen nu så vi kan ta lite frukost o sen mysa lite med skruttan idag som blir hemma, får se hur hon är under dagen om hon kan gå till dagis imorgon. Ja det återstår att se.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Skön avslutning på denna vecka.

Haft en kanonmysig dag och hunnit med en del så jag är nöjd haha har plockat ihop en massa skor och två par skridskor som ska ner till second hand. Har även tvättat och jag tror jag får ta en sväng upp till lilla juniors rum för att kolla igenom alla kläder, och ta bort sånt han inte kan ha..... Ska bli kul o se hur mycket kläder han har, han som säger att han aldrig har kläder hihi 
Mellan tjejen var så stolt över att hon hoppa helt felfritt idag, stolt över henne hon är så duktig.
Nu ikväll har hon sorterat och gjort om i sin byrå och garderob så nu vet jag att alla kläder hon har där är sånt hon kan ha, vi har tagit bort sånt som är för litet. Lite skönt.
Nästa projekt blir att gå igenom alla kläder i källaren och sortera upp det så jag kan köra ner det med sen till second hand.
Man hinner mycket när lilla fröken inte är så pigg o alert som hon brukar, och man får hjälp av äldsta dottern och kan gosa lite med barnbarnet emellanåt.
Men nu ska det bli lite tv och målning innan jag avslutar denna vecka.
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Mysstart på dagen!

Godmorgon vaken o uppe redan med koppen bredvid o en liten fröken som tittar på tv. 
Lilla fröken verkar må bättre idag så så kanske kan jag fortsätta röja i källaren idag och kolla hur mycket av alla skor som är trasiga och vilka som är hela. Fick ett par skor igår av lilla juniors kompis mamma som lilla skruttan kan ha så småningom men än så länge är de för stora men de kommer till användning sen. Skönt när man kan byta skor lite så där ska ge henne två par efter lilla junior så kan hon ge de till sin minsta son sen.
Kanske kan jag grilla idag eller ja får se hur vädret blir men gott skulle det vara hihi
Ta tag i rentvätten som vart igår och tvätta upp lite sängkläder med och fixa lite inför nya veckan som kommer med ett fullspäckat schema. Men det är bara roligt så jag klagar inte.
Har en uppgift i häslopedagogiken som jag ska göra med som ska lämnas in denna vecka men det är lugnt för det hinner jag. Och har lovat äldsta dottern att köpa flyttkartonger då hon ska börja packa lite inför sin flytt. 
Nej nu får det bli lite mer kaffe o mys framför tvn med lilla fröken, kan ju inte bli en bättre start på denna dag.
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Tröttmössan är på!

Dagen vart inte riktigt som jag tänkt mig men jag är nöjd ändå. Hann inte röja så mycket som jag hade tänkt mig men då lilla fröken inte mådde så bra så vart det lite egentid med henne medans lilla junior var till en kompis och mellantjejen var i stallet. Sen fick vi besök av stora dottern med mormors lilla plutt haha han är så gullig.
Men tvätten hann jag med och har hunnit plocka ihop mer som ska tvättas haha när jag gick in i mellandotterns rum o såg allt som låg på golvet ja då hamnade det i min smutshög så jag hoppas hon lär sig nått nu..... 
Känner mig ganska trött så det får snart bli soffan o tv en stund. 
Ha en fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Tidig lördagsmorgon och ledig!

Godmorgon lördag och ledig så vaknar man astidigt haha ja vad ska man säga...... Får passa på o njuta av lugnet och lite kaffe så länge.
Får bli en dag då vi tar det som det kommer o ja vi får se vad vi känner för helt enkelt. Har sagt i flera dagar att jag ska börja riva i källaren så det får bli en bit i alla fall sen får vi se hur vädret blir har lite lust för grillat idag hihi 
Jag är så stolt över mig själv som fixade den här uppgiften i samhällskunskap och ärligt talat hade det varit för några år sen så hade jag gett upp efter halva. Men nu så kämpade jag mig igenom och jag vet att jag har gjort ett bra arbete, så jag är nöjd med den. Jag trodde den skulle vara lätt och att jag skulle fixat den på en fm haha eller hur! Tog mig två hela dagar, även om jag tog några break för att göra lilla fröken glad så hon inte gjorde för mycket bus.
Det är tur jag har så gulliga och förstående barn som låter mig sitta i fred med mina studier.
Men idag ska de få tid med mig och kanske kan vi hinna pyssla lite, mellantjejen ville göra en mikrofon o lilla skruttans raket behöver ny nos haha tror den kraschlandade lite och vart tillknölad hihi skönt med barn som kan använda sin fantasi. 
Nej lite mer kaffe och titta lite på travraden till idag kanske.
Ha en fin dag och ge någon en komplimang, men ge dig själv två!
PUSS o KRAM
 
 
 

ÄNTLIGEN KLAR!!!

Fy vad jag kämpat med denna uppgift, men nu är jag äntligen klar! Så skönt! Nu ska den bara bli godkänd med hihi i två dar har jag kämpat med dessa ideologier och sen kollat partierna och vilka ideologier de tillhör och om de är till vänster eller höger. Men ja jag har nog lärt mig en hel del på köpet med så jag är nöjd! 
Trodde att det skulle vara en lättare uppgift men nej där tog jag fel men lite roligt har jag haft i alla fall.
Har varit med lilla skruttan till tandläkaren idag på hennes 3årskontroll och det var godkänt så jag är nöjd. Men sen fick vi en glad överraskning vi fick träffa tandfen och lilla fröken fick fiska i fiskdamm och fick en påse med lite saker, så som munskydd och en spegel att titta på tänderna med, en stor tjej tandborste och tandkräm o lite mer. Sen fick hon en stooor röd ballong då var lyckan total! Sen måste det ju va en riktig tandfe eftersom hon träffat mamma som liten hihi ja tur barnen har fantasi och det här anser jag är ett kanonbra sätt för barn att få en bra relation till tandläkabesök. Så vi vart nöjda båda två.
På väg hem sen så handlade vi lite som behövdes och jag funderar på allvar att införskaffa en ko haha går åt mycket mjölk här hemma. Men det är helt ok för mig, ja bättre det än saft o läsk i alla fall.
På eftermiddan planterade vi lite ljung i amplar så nu har vi lite höstfint också ute, men mina pelargoner blommar fortfarande för fullt så de får stå där med ett tag till.
Nu när skruttan sover så tänker jag sätta mig o måla lite och titta lite på tv och bara koppla av.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
Hihi
 
 

Trotsålder.

Godmorgon hade ingen lust att kliva upp i morse hihi jaja så kan det va ibland. Men nu är morgonen igång och jag har startat upp med lite mer plugg så jag ska bli klar med uppgiften o kan skicka in den sen. 
Dimman låg så fint över hagarna i morse synd jag inte hann ta kort. 
Har lilla skruttan hemma idag hon ska iväg till sin årliga tandkontroll haha undrar hur det kommer bli? Hon är en bestämd liten dam som gör som hon vill o särskilt nu när hon är lite i trotsåldern. Den där ljuvliga 3årstrotsen haha undrar om man kan hoppa över den? Eller kommer den starkare senare? Hmm 
Nej lika bra ta den nu så är det klart sen. 
Ta lite mer kaffe o sätta fart nu med renskrivningen så jag kommer en liten bit till på vägen hihi ja får nog sitta en stund sen på em med men skönt när det blir klart sen.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Stolt och nöjd!

Är faktiskt lite stolt över mig själv idag. Har settat på fm och kämpat med inlämningsuppgiften om ideologier och jag har skrivit klart, bara renskrivning till datorn som är kvar. Har börjat renskriva, och gjort kanske 1/3 av den så det är på gång. Men känner att jag orkar inte mer nu haha är helt slut i både kropp o knopp.
Har även plockat klart i garaget så i morgon ska jag ta tag i lite av sånt som ska gås igenom innan det skickas vidare. Har en del men lovat dottern att hon sk få kolla om det kan va något hon vill ha först.
Imorgon fredag och ledig helg ligger framför oss! Så härligt!
Men nu blir det soffan och lite tv med målningen innan jag kryper ner o sover lite så jag orkar med morgondagen.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Brr kallt.

Godmorgon tror kung Bore varit i farten igen de kalla nätterna är här för att stanna ett tag brrr 3,4 grader visade termometern idag.
Idag är det arbete med ideologierna som gäller. Och sen fortsätta röja och plocka ihop sånt som ska till second hand. Kan säkert få ihop massor och det är ju bättre det kommer till andvändning än att bara ligga o samla damm i min källare. Sen ska vi gå igenom alla kläder här uppe med som ska skickas iväg. 
Dottern har lovat att hjälpa mig gå igenom allt så vi får lite ordning på det. Sonen o min far ska iväg till tippen med ett lass idag och sen har jag eftermiddagen på mig att fylla den igen. Och jag kommer slänga mycket som inte används. Har det legat i källaren under några år så lär jag inte använda det i fortsättningen heller.
Vem vet dottern kanske vill ha vissa saker, ja hon får kolla.
Min lilla skrutta kom upp nu för att göra mig sällskap så hon la sig i soffan och tittar lite på tv och försöker piggna till lite och jag njuter av kaffet i koppen hihi
Nej dags o börja dagen lite smått.
Ha en fin dag och ser du någon utan ditt leende så ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 
 

Tiden går fort.

Oj varför går klockan fort idag för? Hmm har ju hunnit med massor idag men ändå.... 
Promenad med dotter o lilla plutten, sen lite lunch tillsammans innan min lilla skrutta hämtades på förskolan. Sen röjning av garaget och mer sånt ska det bli! Så skönt att jag får hjälp med det nu när jag blivit lovad så länge! Ja men nu blir det ordentligt gjort i alla fall! Det är så skönt och dottern gick igenom sina saker så det känns skönt så hon vet vad hon har kvar o inte. 
Jag har massor med saker i källaren jag ska gå igenom o mycket ska jag köra ner till second hand nästa vecka. Det är skönt att kunna bidra med något, och jag vet att många skor är väldigt lite använt... hmm vissa gymnastikskor är använda inomhus o inte så mycket. De kommer nog någon bli glad för att kunna använda i framtiden hoppas jag. 
Lilla skruttan o jag har varit på ry
 
mdraketfärd till olika planeter, vi var en snabbis till bilplaneten och morfarplaneten haha ja inte har hon något fel på sin fantasi i alla fall. Roligt hade vi och hon var helt slut när vi kom in, så efter dusch lovade jag att vi skulle kika på film men tror hon somna väldigt fort.... Hmmm antar jag får sällskap i morgon bitti hihi jaja det märks.
Har settat med mellantjejen o lyssnat på när hon läste sin läxa o det är roligt att se hur det går framåt med hennes läsning. 
Lillgrabben kom hem idag med sin Ipad som de ska ha i skolan, så vi fick fixa lite som vi missade när vi påbörjade registreringen haha tur jag har äldre barn med Iphone och erfarenhet av Ipad så de vet vad det handlar om. Jag kände mig ganska okunnig i det läget men jaja jag lärde mig ju något jag med nu på köpet!
Nej nu blir det lite trav o målning innan kudden kallar.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM

 

Kall morgon.

Godmorgon brrr vad kallt det är ute, hade "bara" 2,4 grader ute. Vi går mot kallare tider, skönt jag slipper gå ut än hihi kan sitta o mysa här inne med min kaffekopp.
Igår fick vi välja praktik plats eller ja lämna in önskemål i alla fall sen får vi ju se om vi hamnar där eller inte. Ska bli spännande för vi ska ha det innan jul. Sen är det i stort sett slut... Känns lite konstigt men ja varför inte har ju gått mina tre terminer då och ska vara klar men tänker läsa kärnämnena till våren så jag kan gå min kurs till samtalsterapeut senare. Sen får vi se om det blir fler kurser efter det hihi det är väldigt roligt nu när man ser att man får resultat. 
Idag ska det bli en kort lektion sen ut på promenad med dotter o barnbarn, ser fram emot det.
Satt i går o målade o det är så lugnande och avslappnande, men jag har svårt att sluta när jag väl börjat hihi ska fortsätta i kväll sen men har lite studier som jag ska göra först. 
Ska börja lite om ideologier som ska lämnas in denna vecka, och det är inte direkt ett favoritämne MEN det kommer jag fixa det är jag övertygad om och jag kommer lära mig en hel del på vägen.
Nej dags för lite mer kaffe innan jag ska väcka upp barnen.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Billös?!

Åh är så glad o lite stolt, min store son har klarat körkortet! Äntligen så skönt! Har varit tufft att se hans självförtroende åka i botten varje gång han misslyckats. Och det har varit tillfällen då han gett upp och sagt att jag struntar i det nu men så mycket som jag försökt hjälpa honom med hans självförtoende och stöttat o uppmuntrat honom. Ja även andra i hans omgivning har uppmuntrat honom. Och idag är han nog glad för att vi inte gav upp om honom! Så nu kommer den läskigaste biten.... haha jag kommer va utan bil vissa perioder haha MEN ärligt talat så JA det kan jag ta. Jag vet att behöver jag bilen så löser han det på något sätt.
Köpte tårta till honom för att fira lite så äldsta dottern kom med en blomma och medans hon o killen åkte till grannkommun o handla lite så fick vi ha kvar mormors lilla guldklimp. Oh han har börjat vända på sig och han jollrar för fullt. Min lilla skrutta har så roligt med honom, idag satt de och prata massor och lekte lite tillsammans så roligt att se henne kunna dela med sig. 
Känner mig helt slut idag, så det blir soffan snart o lite målning som avkoppling.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Mörk morgon.

Godmorgon mörkret ligger tät ute men jag njuter med mitt kaffe inne men nog märks det att vi går mot mörkare tider då solen envisas med att gå upp senare och försvinna tidigare på kvällarna. Men vet ni det gör inte mig så mycket för jag får ändå uppleva solen på dagen, jag sover inte längre när den visar sig och det känns underbart faktiskt. Det var ett bra beslut jag tog när jag valde bort jobbnatt för ett tag. 
Och barnen uppskattar att jag har mer tid för de och sånt känns riktigt härligt. 
Idag blir det skolan igen och jag kom på igår att den röda tråden i höst är hälsan som står i focus haha lite komiskt faktiskt. Ska ta kontakt o kolla upp lite mer om det här med yoga, ja jag vill prova på det i alla fall.
Sen har jag tänkt kolla upp lite det här med QiGong om man kanske skulle kolla om det finns en blandning mellan den o yogan som kanske kan vara något för mig.... Ja det tål att tänkas på hihi 
Nej lite mer kaffe o njuta lite till innan det är dax att väcka barnen.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Lång dag!

Vart en ganska lång dag, men det var det värt!
Först skolan idag o sen lite jobb. Härligt att få dra igång nytt ämne och få veta vad gymnasiearbetet innebär. Sen få träffa fina o goa brukare och trevliga kollegor var den bästa avslutningen på denna dagen! 
Sen haft ett bra samtal med dottern. 
Stora junior och jag har diskuterat en del med nu ikväll och jag tror han förstår lite av mig o mina val här i livet. 
Men vissa människor blir jag bara såååå trött på..... Att de bara orkar... Haha ja jag vet jag brukar inte gnälla men just nu så är jag väääldigt trött bara på vissa... 
Nej ska nog krypa upp i soffan o kika klart på "Det okända"  med Birkan Tore, och sen sova lite så jag orkar med morgondagen.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Måndag morgon!

Godmorgon ny vecka med nya möjligheter. Idag är det en fullspäckad dag. Skola med nytt ämne och sen ska vi få reda på vad gymnasiearbete innebär haha jaja kan man ju tycka men för en som aldrig gått på gymnasiet så är det väldigt nytt för mig. Ska bli intressant och sen har vi en kanonbra lärare. Ja de andra är bra de med men han gör lektionerna roliga så var det med psykiatrin och den lärde jag mig massor i.
Längsta dagen på hela veckan då vi ska sluta strax innan 15. Men det fixar jag.
Satt i går o kollade lite på olika Qigong skulle verkligen vilja lära mig och det verkar va en form som passar mig. Ska kolla upp lite mer, för där jag tänkte mig från början var det inte riktigt klart utan det skulle komma mer innan hon drar igång det. Men jag funderar på att prova lite mjukare yoga först. Ska kolla med dottern om hon är intresserad för då kan vi göra det tillsammans en gång i veckan.
Mycket tankar o ideer som kommer så här på morgonen hihi har många planer för framtiden och jag vet hur jag vill ha det så det ska nog bli bra så småningom. 
Ta lite mer kaffe o njuta lite till innan det är dax att börja väcka barnen.
Ha en fin dag och en härlig vecka, ge någon en komplimang idag. Men glöm inte dig själv!
PUSS o KRAM
 
 

Summera veckan som varit!

Söndag redan och dags att avrunda dagen lite och summera veckan som varit. Har haft många olika positiva händelser som skett och jag är väldigt nöjd med veckan! 
Ser fram emot nya veckan då vi ska börja med ett nytt ämne och sen gymnasiearbete. Ingen aning vad det är men intressant ska det bli.
Snart dax att dra igång min andra utbildning jag ska gå med en underbar människa. Ser verkligen fram emot att den ska starta!
Men nu ska jag sätta mig o njuta lite av målning o avkoppling framför tvn.
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
Våga drömma.
 

Mysdag.

Godmorgon vilket åskoväder igår kväll, så mysigt att ligga i sängen o titta på alla blixtrarna och sen höra hur regnet smattrar på fönsterblecket. Jag sover så skönt när det regnar.
Idag ska jag iväg på lite äventyr själv, ser fram emot det hihi 
Blir en lugn hemmadag med en massa mys idag och lite plock. Har kollat upp när man kan lämna in saker till second hand här och nu kommer jag skänka allt dit. Ett bra beslut tror jag, jo jag vet att vissa saker kanske jag skulle få lite pengar för men jag vet att de åker ner och lämnar en del själva till någon by som de hjälper. Och sen vet jag att allt de säljer går till olika välgörenheter. I början av varje månad så brukar det stå i fönstret vart de skänkt pengarna! Det tycker jag känns bra. 
Även om jag inte kan rädda hela världen så kan jag hjälpa till lite i alla fall. Alla kan inte göra allt men någon kan göra lite!
Älskar ju att gå på loppis och second hand o köpa saker så då kan man ju ge lite tillbaka som man tröttnat på.
Jag vet att vissa second hand har så man får en viss procent på det man lämnar som de säljer sen går resten till deras verksamhet, men nja det är inget för mig då jag hellre ser att grejorna (eller pengarna mina saker säljs för) går till något som gör en liten skillnad.
Ibland önskar jag att jag kunde göra så mycket mer...... Men ja jag får göra det jag kan istället.
Kanske dags att sparka igång dagen lite smått.
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Regn och tända ljus.

Regnet det bara öser ner, men mig gör det inget vi tänder ljus o målar lite o myser med lite gott att äta. Varit full rulle idag, lilla fröken har varit lite piggare och det är skönt. Vi har gjort några äppelpajer och mumsat på en i alla fall de andra två ska ner i frysen. Men önskar jag kunde komma över mer äpplen så jag kan få göra äpplemos och frysa in så vi har till vintern. Men ja önska kan man ju få göra!
Ska sätta mig vid tvn o måla lite sen o bara njuta, kanske kolla någon film. Ja återstår att se vad jag känner för sen. 
Haft dotter med barnbarn här o fått gosa lite hihi han är ju så go o det händer så mycket med hans utveckling hela tiden och fort går det. Jag hänger inte med riktigt hihi. 
Nej nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

Lördag!

Godmorgon lördag o sovmorgon va precis vad vi behövde hihi skruttan sitter o tittar på tv medans jag njuter av lite kaffe o solen som skiner in så fint. 
Ska tvätta lite idag och sen hålla på o röja lite kan behövas då vi måste få ordning i garaget då det slängts in sånt som ska iväg till tippen där. Tror min lilla febriga tjej är piggare idag, har inte tagit tempen än men jag tror inte vi behöver det riktigt än. Så skönt men jag vågar inte riktigt ropa hej där än.
Märks att hösten är på ingång då det blir mörkare på kvällarna och solen kommer upp lite senare än tidigare. Men mig gör det inget jag gillar hösten. Då kan man mysa inne med ljus och kanske en go bok eller målning. Haha tror min nya hobby smittat av sig på mina barn, småtjejerna har egna böcker och de ber mig ofta printa ut bilder från nätet de vill måla. Sånt är kul när vi sitter alla tre och målar i köket.
Nej dags o börja dagen lite smått kanske.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

Febrig dotter!

Dagen vart ju inte riktigt som jag tänkt mig men ja jag har i alla fall skickat in första uppgiften till skolan. Det känns skönt! 
Kom ut till min moster som fyller år idag och skulle ta en fika innan jag åkte hem o pluggade hade jag tänkt, men lilla skruttan mådde inte så bra så de ringde från dagis så jag fick hämta henne. Sen hem och bädda ner henne i min säng med en film och sen skrev jag klart på datan det som jag skulle angående min uppgift om riskfaktor och friskfaktor. Jag är väldigt nöjd med den uppsatsen, mycket personliga vinklar och åsikter men även fakta och sånt. Så jag hoppas min lärare gillar den och att den kan bli mer än godkänd!
Har myst en massa med skruttan och ikväll fixade vi ostbricka med olika mjuka ostar, kex i olika smaker samt lufttorkad skinka, fläskfile och salami. Vindruvor fanns det med och barnen la varsin druva i sina dricksglas haha ja de kan få till det. Sen har de fixat dipp till fredagschipsen som vi ska ta fram snart.. Hmmm ska det fortsätta så här så kommer jag rulla fram snart hihi Näää då så farligt är det inte.
Dax att krypa upp i soffan med lilla skruttan och kolla på tv en stund innan hon ska sova så jag får lite kväll.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 

HELG!

Godmorgon fredag o helg så härligt. Ska bara njuta massor hihi
Åh vill åka till Ikea och shoppa lite haha så man kan få lite ordning, har bestämt mig för att köpa förvaring för skor och det kommer bli så bra tror jag när jag får det som jag vill ha det. Men Ullared är först på agendan o det är ju om lite mer en månad dit ska bli så roligt. Men sen kan vi åka till Ikea o shoppa lite. OCh då kan jag få hem det jag vill ha till skruttan så vi kan göra i ordning hennes hörna.
Idag ska jag rensa lite i min garderob haha vad kläder jag har som jag inte använder.... Bättre sånt kommer till andra som kan använda det istället. 
Först lite frukostmys med barnen, har börjat bli en vana att vi tänder ljus när vi äter frukostgröten och sen sitter och småpratar. Det är så mysigt och trevligt!
Nej dags för lite mer kaffe innan det är dax att väcka barnen. 
Ha en fin dag och ge någon en kram idag!
PUSS o KRAM
 
 
 

Duktig!

Oj känner mig lite duktig idag, har gjort klart uppgiften till hälsopedagogiken ska bara skriva ner den på datorn o sen maila den. Delen om stressen vart nog en aning längre än jag tänkt mig men jaja den får va så ändå.
Känner mig ganska trött idag men ska snart krypa upp i soffan med min målning.
Undrar lite om skruttan bara var trött eller om det är något på gång... Var inte riktigt alert ikväll, men ja det märks ju imorgon vad det kan va.
Hoppas hon bara är trött hihi så jag får göra klart och kanske börja med uppgiften till Samhällskunskapen som ska in. Nästa vecka börjar vi med alla ämnen och det ska bli spännande och jag ser fram emot att bli färdig undersköterska till jul. Riktigt härligt kommer det bli sen ska jag bara kolla upp vilka fler grundämnen jag behöver för att läsa vidare hihi men men det kommer längre fram.
NU lite målning och tv innan det blir natti natti!
Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
 
 

Tröttast i kommun!

Varför ska man börja titta på en film som inte slutar förrän runt 12 för haha jaja jag får skylla mig själv inte mycket sömn i natt men men får väl ta en powernapp senare. 
Godmorgon förresten trött men uppe så nu lite kaffe så jag piggnar till lite.
Dimman ligger som ett täcke över hagarna så fint medans jag myser med lite tända ljus och njuter av mitt kaffe o tystnaden innan det är dax att väcka barnen.
Hemmastudier idag ska försöka göra klart uppgiften till häslopedagogiken! Och kanske hinna börja med uppgiften till samhällskunskapen, får se hur mycket jag hinner. 
Oj det är redan torsdag idag och snart helg igen, ja jag klagar inte har en ledig helg att se fram emot. Det är skönt ska göra lite äpplemos och äpplepajer och frysa ner och kanske fixa så sånt vi samlat på oss kommer iväg till tippen! Kan va skönt att få iväg det nu innan snön kommer.
Nej dags att ta lite mer kaffe innan barnen ska väckas.
Ha en fin dag och ser du någon utan ett leende, ge de ett av dina!
PUSS o KRAM
 
 

Äpplemos!

Vilken regnig dag men har hjälpt mina föräldrar göra lite äpplemos, det är ju så gott mmmm mums vet vad jag ska ha på gröten i morgon hihi
Ska göra en skriftlig uppgift om ideologier och partier aahhhhh hur ska det gå till? Haha ja jag ska nog få ihop det men första tanken är PANIK!!!!!! Haha jag som alltig ogillat politik MEN kan ju faktiskt säga att lektionen idag gjorde att det kändes som jag fattade för första gången! Så denna gång kommer jag fixa detta, jag vet det bara!
En skön känsla faktiskt och det kommer fler såna händelser under resans gång! 
Fick gosa lite med lilla barnbarnet idag med hihi tror nog dottern var sugen på äpplemos. Så då passa de på o komma ut o hälsa på.
Tror jag ska kolla film i kväll istället för tvn, så ja det får det bli innan det är dax för lite sömn.
Ha en fortsatt trevlig kväll, Sov gott sen när det blir.
PUSS o KRAM
 
 

Mitt i veckan!

Godmorgon till denna regniga morgon. Tänker tända lite ljus sen när vi ska äta frukost, gjorde det igår o barnen gillade det massor hihi så härligt när det uppskattas det man gör.
Idag blir det skola o samhällskunskap och sen lyssna på de sista som ska redovisa. Känns ganska skönt att ha sitt gjort. 
Märks att hösten är på gång blir mörkare fortare på kvällen och det tar längre tid innan solen kommer upp på morgonen men då tänder vi ljus istället och myser!
Ska förbi affären efteråt o handla burkar som vi ska ha äpplemos i som man kan frysa in sen. Det är ju så gott med hemmagjort äpplemos, mmmm riktigt mums.
Är så glad och lite stolt över att sonen klara uppkörningen igår! Äntligen hihi bara uppskrivningen kvar nu så har han äntligen körkortet. Jaja kan ni ju tycka men ni har inte varit med på våran resa då han tappa tron o motivationen då han kuggade gång på gång på uppkörningen... Till o med körskoleläraren var frustrerad vid ett tillfälle då han ansåg att de var inga fel men jaja uppkörningsläraren har väl alltid rätt?! Men NU har det hänt o jag tror mycket handlade om hans ändrade sätt att tänka denna gång. De andra gångerna har han sagt ja vi får se om jag klarar det, NU sa han hela tiden "Klart jag klarar det". DÄR mina vänner har ni det. Så ska man tänka o sen känna hur det känns när man klarat det då fixar man ett bättre självförtroende o då klarar man mycket!
Ska se om jag kan sitta lite med inlämningsuppgiften idag också eller om jag får ta den i morgon.
Nu lite mer kaffe o njuta av tystnaden så här mitt i veckan innan jag ska väcka barnen.
Ha en fin dag och ge varandra en komplimang eller två, men ge dig själv tre!
PUSS o KRAM
 
 

Nöjd med dagen!

Känner mig väldigt nöjd med dagen. Har gjort första delen i uppgift 1 till Hälsopedagogiken... Det är så skönt och jag har börjat med andra delen också. Har även ögnat igenom det som ska vara till imorgon på samhällskunskapen haha jag som inte direkt gillar ideologier och politik haha jaja det ska ju gås igenom det med! Oavsett vad jag tycker!
Lilla junior har haft sin första träning för denna termin så nu är det bara o köra på.  
Hunnit mysa o gosa lite med barnbarnet idag igen hihi han e ju så härlig o bubblar o busar massor. Gillar verkligen att ha han här på besök.
Min lilla skrutta och jag handlade av "brödtanten" förut och jag tror vi vart nog nöjda med det vi valde.
Vissa dagar är ju bara så härliga och de flyter bara på hur fint som helst och JA denna dag har varit sån, men nu ska jag nog slappa lite i soffan!
Ha en fortsatt fin kväll, Sov gott o dröm sött sen när det blir!
PUSS o KRAM
 
Oavsett vad du gör så har alltid andra åsikter om det, så lev precis som du vill ;) 
 
 

Ny månad och höst på ingång!

Godmorgon vakna till en regnig morgon, helt perfekt då slipper vi vattna växterna ute hihi Sen kan jag faktiskt tända lite ljus och fortsätta med inlämningsuppgiften.
Har fått ett nytt tvättberg att ta hand om men det gör inget, det är rentvätt som ska vikas o in i lådor sen. 
Idag kommer brödtanten så jag ska ner o handla mer bröd åt oss och idag så kör lilla killens träning igång, ska bli skönt med den rutinen med.
Det är en ny månad idag, tar avsked av Augusti och välkomnar Septemeber och hösten. Älskar verkligen den årstiden, då man kan mysa inne och tända ljus. Så härligt! 
Dags att hämta lite kaffe och njuta av tystnaden lite innan det är dax att väcka barnen. 
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
PUSS o KRAM
 
 

RSS 2.0